Karhubasket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta

2.8.2024 10:29 Karhubasket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät yksivuotisilla sopimuksilla sentteri Kaden Anderson ja takamies Joseph Toussaint.

203-senttinen ja 100-kiloinen Kaden Anderson pelasi viime kaudella kaksi ottelua Saksan Bundesliigaa SC Rasta Vechtan joukkueessa. Valtaosan kaudesta hän pelasi Vechtan kakkosjoukkueessa Pro A:ssa eli Saksan toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Kakkosbundesliigassa otteluja kertyi 34 ja peliaikaa 25 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin syntyi rivi 14,6 pistettä, 5,1 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Kolmoset Anderson upotti 40,8 ja vapaaheitot 87 prosentin tarkkuudella.

Ennen viime kaudella alkanutta ammattilaisuraa hän pelasi viisi kautta yliopistokorista Point Loma Sea Lions joukkueessa (131 ottelua). Siellä hän pelasi viisi kautta ja viimeisellä yliopistokaudella 2022–2023 tilastoihin syntyi rivi 22,7 pistettä, 8,9 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Lisäksi Anderson torjui vastustajan heiton 1,3 kertaa ottelua kohden ja upotti kolmoset 43,2 ja vaparit 86 prosentin tarkkuudella. Yhteensä Anderson pelasi viimeisellä yliopistokaudella 33 ottelua ja peliaikaa tuli 32 minuuttia ottelua kohden.

Point Loma pelaa Pacific West konferenssissa NCAA:n II-tasolla. Kaden Andersonin yliopistoura oli huikea, sillä hänestä tuli viiden kauden aikana konferenssin kaikkien aikojen paras pistemies. Viimeisellä yliopistokaudella NCAA II-tason valmentajat valitsivat hänet kaikkien II-tason yliopistojen tähdistöjoukkueeseen ja Point Loman konferenssin finaaliturnauksessa hänet valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Kaden tuo meidän isoon päähän korintekokykyä läheltä ja kaukaa. Hän on paitsi erittäin hyvä 3 pisteen heittäjä isoksi mieheksi, niin osoitti myös viime kaudella Saksan Pro-A:ssa monipuolisuutensa low post -korintekijänä. Hän pelaa pääasiallisesti meillä 4-paikalla, mutta pystyy siirtymään myös sentteriksi, josta hänellä on yliopistosta kokemusta, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo seuran tiedotteessa.

– Tulemme olemaan myös ensi kaudella joukkue, jonka hyökkäyspelityyli ei tule olemaan helppo vastustajan isoille miehille, jotka eivät ole tottuneet puolustamaan ulkona kaarella. Kaden on ollut johtavassa roolissa pelaajana sekä yliopistossa että ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan, ja tästä on varmasti hyötyä meidän nuorelle joukkueelle.

Joe Toussaint on Karhubasketin uusi takamies

Joe Toussaint aloittaa ensimmäisen ammattilaiskautensa Kauhajoelta. Edelliset viisi kautta 183-senttinen ja 86-kiloinen Toussaint on pelannut yliopistokoripalloa NCAA:n ykköstasolla. Ensimmäiset kolme kautta hän pelasi Iowan joukkueessa. Niistä viimeinen oli kausi 2021–2022, jolloin pelejä kertyi 36 kappaletta ja peliaikaa tuli runsaat 17 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin syntyi rivi 4,3 pistettä, 1,7 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,4 riistoa.

Iowasta Toussaint siirtyi kaudeksi 2022–2023 West Virginian yliopistoon. 34 ottelua menivät keskimäärin 22 minuutin peliajalla. tilastokeskiarvoilla 9,4 pinnaa, 2,8 levyriä ja 2,6 syöttöä. Viime kaudeksi hän siirtyi Texas Techin yliopistoon. Otteluita tuli 34 ja tilastoihin rivi 12,2 pistettä, 2,6 levypalloa, 4,3 syöttöä ja 1,4 riistoa.

Toussaint valittiin ensimmäisellä yliopistokaudella Big Ten -konferenssin viikon tulokaspelaajaksi tammikuussa 2020 ja viime kaudella hän sai Big 12 -konferenssin kunniamaininnan.

– Meillä oli takamiesten scouting-listassa tänä  kesänä vain muutamia sellaisia suoraan yliopistosta tulevia takamiehiä, joista ajattelimme, että saattaisivat olla jossain kohtaa kesää tarjolla Korisliigaan ja pystyisivät toimimaan pelinjohtajana meillä, Koskimies taustoittaa

– Joe oli yksi näistä nimistä. Hänen johtajuus ja rauhallisuus kentällä yhdistettynä periksiantamattomuuteen puolustuspäässä tekivät meihin vaikutuksen. Kun hän tuli nyt heinäkuussa meille tarjolle, niin sopimus syntyi lopulta nopeasti. Meillä on Texas Teachin yliopistosta tulleista pelaajista erittäin hyviä aiempia kokemuksia Jay Crockettin ja Joen tavoin rookiena Kauhajoelle tulleen TJ Holyfieldin muodossa, Koskimies kertoo.

Henkilöt

Asiat

 
13.8.2024 10:02 Korisliiga

Tevin Olison Seagullsin riveihin

Helsinki Seagullsin tulevan kauden ensimmäinen uusi ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen takapelaaja Tevin Olison. 25-vuotias Olison on edustanut ammattilaisurallaan kahden viime kauden ajan englantilaisseura Bristol Flyersia.

13.8.2024 09:10 Korisliiga

Britti Amin Adamu Vilppaan neljäs vahvistus

Salon Vilppaan neljäs ulkomaalaisvahvistus, 194-senttinen Amin Adamu saapuu Saloon brittipassilla. 26-vuotias laitahyökkääjä kuuluu Ison-Britannian maajoukkueeseen ja on pelannut aiemmin Itävallassa ja Tsekissä.

12.8.2024 09:18 Korisliiga

BC Nokian joukkue täydentyy Clevon Brownilla

Italian Serie A2:sta Korisliigaan siirtyvä Brown teki vaikutuksen päävalmentaja Gibsoniin erityisesti persoonallaan.

9.8.2024 09:22 Korisliiga

Tyrone Lyons vahvistamaan Näätiä

201-senttinen laitahyökkääjä saapuu Nokialle Pohjois-Makedonian liigasta.

9.8.2024 09:02 Korisliiga

Kouvot sopimukseen James Bishop IV:n kanssa

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen James Bishop IV:n kanssa. Bishop pelasi yliopistouransa Louisiana Staten ja George Washingtonin yliopistoissa. Bishop aloittaa ammattilaisuransa Kouvoissa.

7.8.2024 17:12 Korisliiga

Yhdysvaltalaistakamies Victor Bailey Jr. ensi kaudella Kataja Basketin paidassa

Joensuulainen Kataja Basket vahvistaa miehistöään teksasilaislähtöisellä takamiehellä Victor Bailey Juniorilla.193-senttisen Baileyn edellinen kausi päättyi kesäkuun alussa juhliin, kun hän tuuletti saksalaisjoukkue Karlsruhen riveissä ProA-liigan mestaruutta ja 25-vuotias ”VJ” valittiin loppuottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

7.8.2024 11:02 Korisliiga

Uusiseelantilainen Kruz Perrott-Hunt Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen takamies Kruz Perrott-Huntin kanssa. Uusiseelantilainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Uudessakaupungissa.

5.8.2024 11:00 Korisliiga

Mikael Aalto jatkaa Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen sentteri Mikael Aallon kanssa. 29-vuotias Aalto aloittaa lokakuussa kuudennen Korisliiga-kautensa ja kolmannen Korihaiden paidassa.

5.8.2024 10:20 Korisliiga

BC Nokia kiinnitti toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Xavier Greenin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Xavier Green, 27, ovat solmineet kautta 2024-2025 koskevan pelaajasopimuksen.

Näytä lisää vastaavia