Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

7.2.2024 10:01 Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Jussi Savolainen jatkaa Vilppaan peräsimessä. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas teki vuoden jatkosopimukset Savolaisen ja Rannikon kanssa ja kummallekin lähtee käyntiin neljäs kausi Vilppaan penkillä. Jere Anttilan tie Vilppaassa on pitempi, sillä hän oli mukana jo Joonas Iisalon kaudella 2017-18. Anttila toimii myös Vilppaan naisten joukkueen vastuuvalmentajana sekä nuorisovaiheen valmennuspäällikkönä.

37-vuotias Savolainen pelasi pitkän uran kasvattajaseurassaan ja liigapelejä kertyi viiden kauden aikana 121. Valmentajaura pääsarjatasolla lähti käyntiin Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 2021 ja keväällä 2022 Savolainen johdatti PeU Basketin päävalmentajana joukkueen I divisioona B:n mestaruuteen. Savolainen valittiin Vilppaan liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023 Toiviaisen siirryttyä seuran toiminnanjohtajaksi. Avauskaudellaan Savolainen johti Vilppaan vaikean alkukauden jälkeen Korisliigan neljännelle sijalle ja meneillään olevan kauden ensimmäinen tavoite täyttyi lauantaina, kun Vilpas raivasi tiensä Korisliigan ylempään jatkosarjaan kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olemme Teemun, Jeren ja Essin kanssa kehittäneet tekemistämme. On hienoa päästä jatkamaan hommia ensi kaudella saman valmennusstaffin kanssa. Uskon vahvasti, että kehittyminen tulee jatkumaan myös ensi kaudella ja keksimme uusia keinoja auttaa joukkuetta pelaamaan ja toimimaan laadukkaammin. Salossa on hyvä toimia valmentajana. Puitteet ovat kunnossa ja meillä on sarjan paras ottelutapahtuma. Siitä iso kiitos organisaation lisäksi Salon kaupungille, katsojille sekä talkoolaisille, sanoo Savolainen seuran tiedotteessa.

Teemu Rannikko päätti uskomattoman upean uransa Suomen mestaruuteen keväällä 2021 Vilppaan paidassa, eikä siirtyminen valmennuspuolelle tullut kenellekään yllätyksenä. Vilppaan onneksi uskollisuus seuraa kohtaan jatkui ja  Rannikko aloitti Savolaisen kanssa samaan aikaan Toiviaisen johtamassa valmennusryhmässä. Yhteinen tie jatkuu ainakin ensi kauden ja Rannikon rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä hän osallistuu jatkossa myös Vilppaan vieraspeleihin.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta joukkueena ensimmäinen tavoite on saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta myös ensi kautta ajatellen. Kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet hyvin opettavaisia ja yhteistyö Jussin ja Jeren kanssa on toiminut todella mallikkaasti. Hyvillä mielin kohti tulevaa, toteaa myös Susijengin valmennusryhmään kuuluva Rannikko.

Asiat

 
13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

5.3.2024 19:07 Korisliiga

Antero Lehto jatkaa Pyrinnössä

Kolminkertainen Suomen mestari ja vuoden 2014 pelaaja "kapteeni Lehto" jatkaa kasvattajaseurassaan vielä ensi kaudellakin.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia