Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

11.12.2021 11:29 Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

Helmi Tulonen on tehnyt kovia tehoja Italiassa alkukauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kausi on Tulosen neljäs ammattilaiskentillä ja kaksi edellistä kuluivat Espanjan kakkostasolla ja ensimmäinen Saksan Bundesliigassa. Täksi kaudeksi hän halusi kuitenkin uusia tuulia.

- Päädyin tänne hyvän tarjouksen perässä ja agentin kanssa päädyttiin ratkaisuun, että nimeä olisi hyvä saada myös Italian kentillä. En olisi halunnut jatkaa Espanjassa enää samalla tasolla, torstaina 23-vuotispäiviään viettänyt Tulonen kertoo siirtonsa taustoista.

Tulosen ei ole vielä tarvinnut katua päätöstään.

- Olen ollut suht tyytyväinen. Fasiliteetit ovat kunnossa ja kaupunkina Carugate on mukavan rauhallinen, mutta kuitenkin lähellä Milanon keskustaa. On yllättänyt se, että lähes kaikkien joukkueiden isot ovat vahvistuksia, jolloin peleissä saa kyllä pelata todella kovaa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulonen on joukkueensa ainoa ulkomaalainen ja häneen kohdistuvat sitä myöten isot odotukset. Hän on pystynyt hienosti täyttämään ruutunsa tilastoituaan keskiarvoikseen 18,7 pistettä, 10,4 levypalloa, 1,5 syöttöä, 1,7 riistoa ja 1,0 torjuntaa.

- Olen toki tyytyväinen, vaikka parannettavaa on aina. Levypallopelaamista erityisesti voisi edelleen parantaa.

- Olen tyytyväinen rooliini. Kahden meidän pienen pelaajan palatessa loukkaantumisista kentälle olemme myös saaneet varmuutta koko joukkueen tekemiseen.

Tulonen tilastoi keskiviikkona Trevisoa vastaan kauden viidennen tupla-tuplansa johdattaessaan Carugaten kauden neljänteen voittoonsa 17 pisteen ja 12 levypallon, neljän syötön, kahden riiston ja kolmen torjunnan tilastoilla. Carugate on ennen viikonlopun otteluita sarjassa yhdeksäntenä, mutta hän uskoo parempaan.

- Tavoitteena on päästä playoffeihin. Täällä siihen vaiheeseen pääsee kahdeksan parasta, joten mahdollisuudet kevään parhaaseen aikaan ovat realistiset. Olisi kiva kokea ne, kun Espanjassa sinne pääsy oli jo lähellä. Siellä näyttöpaikkojen saaminen totta kai kiehtoo, Tulonen miettii.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia