Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

26.2.2021 13:18 Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

Helmi Tulonen pelaa hyvää kautta Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaava Tulonen pelasi viime kaudella samassa sarjassa ensin Celta Vigon joukkueessa ja loppukauden hän pelasi Magec Tiasissa. Täksi kaudeksi hän siirtyi Ibaizabaliin.

- Mielestäni kausi on mennyt ihan hyvin. On löytynyt hyvä rytmi ja olen saanut varmuutta pelaamiseen joukkueen kanssa ja tässä liigassa. Olen ollut tyytyväinen vastuuseen, mutta meiltä on lähtenyt kauden aikana pelaajia muihin seuroihin, mutta omalta kohdalta ei ole valittamista, Tulonen niputtaa kautta.

Tulosen lisäksi joukkueessa pelaa myös Elina Koskimies, joka on niin ikään pelannut läpi kauden isoja minuutteja. Suomalaisten yhteys kentällä toimii hyvin.

- Olen pelannut tietenkin ”Ellun” kanssa ennenkin, joten kyllä se varmaan vähän helpottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ibaizabalin kausi on ollut melko ailahteleva. Kausi alkoi vahvasti voittoputkella, mutta vuodenvaihteessa joukkueelle osui kuitenkin vaikea ajanjakso, jonka aikana se putosi kärkipään taistelusta. Tällä hetkellä Ibaizabal on sarjassa kuudentena.

- Meiltä lähti pari pelaajaa ja se vaikutti tosi paljon. Valmentajakin on vaihtunut kahdesti ja joulukuussa kaikki meni uusiksi. Näen kaudessa kuitenkin myös paljon positiivista, sillä mukana on ollut myös tosi paljon hyviä hetkiä. Olisi varmasti mennyt paremmin, jos vaihtuvuutta ei olisi niin paljon, Tulonen arvioi joukkueen kautta.

Vaikka valmentajat ovat vaihtuneet, niin Tulonen on koko ajan lukeutunut joukkueen avainpelaajiin. Peliaikaa on tullut keskimäärin päälle 28 minuuttia ja hänen pistekeskiarvonsa on 11,2 ja levypalloja on tarttunut käsiin keskimäärin 5,5 ottelua kohden.

- Olen saanut pelata rauhassa ja saanut valmentajilta luottoa sekä vapauksia. Minulle ei ole missään vaiheessa tullut paineita valmentajien suunnasta. Tiedän mitä minulta vaaditaan ja olen saanut pelata vapautuneesti läpi kauden.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koronapandemia muutti Liga Femenina 2:n sarjamuotoa täksi kaudeksi, kun sarja laajeni 42 joukkueen sarjaksi, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkoista neljä parasta joukkuetta jatkaa kauttaan nousutaistelussa, kun 12 joukkuetta jaetaan neljään lohkoon, joista lopulta lohkovoittajat pääsevät pelaamaan noususta. Ensi kaudeksi Liga Femenina 2 uudistuu jälleen, kun sarja muuttuu 16 joukkueen Liga Femenina 2 Pro:ksi, johon pääsee mukaan myös yhteensä lohkojen neljä parasta joukkuetta, jotka eivät selviytyneet jatkolohkoihin.

Ibaizabalilla on tällä hetkellä matkaa jatkolohkoon kolmen voiton verran.

- Aika kova punnerrus saadaan tehdä, mikäli neljän joukkoon selviäisimme, sillä meillä on vielä muutama kova vastus tulossa. Viidenneksi meillä on realistisemmat mahdollisuudet ja sitä kautta pääsisimme ensi kauden Pro2-sarjaan.

Ibaizabalilla onkin edessään iso ottelu lauantaina, kun se kohtaa sarjassa neljäntenä olevan Extremaduran. Voitto kaventaisi joukkueiden eron kahteen voittoon ja pitäisi Ibaizabalin toiveet neljän parhaan joukkoon pääsemisestä elossa.

- Viime kerralla heitä vastaan oli nihkeä ja vaikea peli sekä joukkueelta että itseltäni. Toivottavasti oma peli menisi nyt paremmin ja sitä kautta pystyisin auttamaan joukkueen voittoon, Tulonen miettii lauantain pelin lähtökohtia.

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia