Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

14.6.2022 19:36 Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

"Hurja-Hannes" viihtyy Kouvojen korin alla myös kaudella 2022-23. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

- Tuntuu hyvältä pelata tutussa joukkueessa ja organisaatiossa, jossa saavutimme jo viime kaudella kohtalaista menestystä. Viime kaudesta jäi itselleni todella hyvä fiilis. Tapa, jolla pelasimme oli hauskaa ja myös oma pelini sopi sen kanssa hyvin yhteen, Pöllä kiittelee Kouvojen tiedotteessa.

- Pyrin kehittymään edelleen sekä heittäjänä että pallollisena pelaajana low postissa. Eduksi olisi löytää vapaat heittäjät kaaren takaa ja rankaista vastustajaa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kiittelee vuolaasti Pöllän jatkosopimusta.

- Hanneksen jatkosopimus on hieno asia seurallemme. Hän pelasi hienon kauden ja nousi faniemme suosikkipelaajaksi. Valmennuksellisesti hänen paluunsa mahdollistaa viime kaudella lanseeratun pelitavan jatkumoa ja parantelua. Myös ulkomaalaisvahvistuksien profiilit ja pelipaikat lukkiutuvat tämän sopimuksen myötä, Lehtonen kertoo.

Kouvoilla on sopimukset pelikaudesta 2022-23 Hannes Pöllän, Henri Permannon, Joel Mäntysen, Ilmari Toikkasen, Aarni Korkiatuvan, Emil Uotilan ja Teemu Kristerin kanssa.

Liigadebyytti jo teininä, Märskystä Trae Youngin joukkuekaveriksi

Pitkä ja kookas Pöllä kuului koko juniorimaajoukkueuransa ajan vuosina 1997–99 syntyneiden maajoukkueiden avainpelaajiin. Pöllä pelasi juniorivuosinaan 68 nuorten maaottelua kahdeksan pisteen ja kuuden levypallon ottelukeskiarvoin.

Korisliiga-debyyttinsä Pöllä teki Namika Lahden paidassa kahden ottelun verran kaudella 2014–15 ennen siirtymistään Helsinkiin ja HBA-Märskyyn, jota hän edusti Divarissa vuosina 2015–17.

Kesällä 2017 Pöllä suuntasi Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han ja Oklahoman yliopistoon, missä hän vietti kaksi kautta ja koki NCAA:n lopputurnauksen yhdessä mm. joukkueen tähtipelaajan Trae Youngin kanssa. Oklahomasta Pöllän tie vei Tennessee-Martiniin, missä hän viimeisteli seniorikaudellaan 4,2 pistettä ja 2,8 levypalloa ottelua kohden.

Yhdysvaltain yliopistovuosien jälkeen Pöllä otti suunnakseen kotimaan kamaran ja Kouvot, jonka paidassa hän vei Korisliigan vuoden tulokkaan kiertopalkinnon nakuteltuaan joukkueelleen 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa per peli.

Susijengissä Pöllä debytoi kesäkuussa 2018. Tähänastisella miesten maajoukkueurallaan Pöllä on pelannut seitsemän ottelua 2,0 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoin. Kesällä 2019 Pöllä edusti Suomea miesten universiadeissa Napolissa.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

Näytä lisää vastaavia