Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

25.5.2022 09:32 Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Sasu Salin ja Elias Valtonen aloittavat pelit Espanjan liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigan runkosarja oli äärimmäisen tasainen. Aivan viimeisille peleille käytiin tiukkaa taistelua sijoista, kun neljänneksi sijoittuneen Joventut Badalonan ja seitsemänneksi sijoittuneen Valtosen Manresan välinen ero oli vain kaksi voittoa. Siihen väliin mahtuivat viidenneksi sijoittunut Salinin Teneriffa sekä Baskonia.

Manresan kausi on ollut isossa kuvassa jo erinomainen. Viime kaudella joukkue ei ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa, mutta tällä kaudella tilillä ovat jo kauden alla pelatun Katalonian cupin voitto, paikka Copa del Rey'ssä sekä Mestarien liigassa finaalipaikka.

Manresa saa pudotuspelien avauskierroksella kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliigan finaalissa niukasti Anadolu Efesille taipunut Real Madrid. Manresa kuitenkin osoitti kauden aikana pystyvänsä kaatamaan isompiaan voittaen sekä Barcelonan että Real Madridin runkosarjan aikana.

- Lähdetään haastamaan taas isompaa. Vastus on tietenkin kova, kun on Euroliigan kakkonen, mutta pystyimme heidät kerran runkosarjassa voittamaan. Nyt on tietenkin eri asia, mutta luotamme omaan tekemiseemme. Meillä on kaikki pelaajat tervehtyneet ja pääsemme täydellä rosterilla pudotuspeleihin. Yritämme pitää vauhtia yllä ja haastaa parhaamme mukaan sekä yllättää, Valtonen kertaa pudotuspelien lähtökohtia.

Manresa on saanut valmistautua rauhassa tuleviin pudotuspeleihin, sillä Real Madrid urakoi Euroliigassa vielä viime viikonloppuna. Valtonen luottaa joukkueen valmistautumiseen ja iskukykyyn yllättää jättiläinen.

- Meillä on ollut tässä viikon verran treeniä Euroliigan takia, joten olemme pystyneet harjoittelemaan sekä valmistautumaan hyvin. Sitä kautta meillä on luottavaiset fiilikset, että pystymme heidät haastamaan. Haaste on tietenkin kova, mutta pystymme lähtemään aika paineettomasti, kun olemme aikamoisia altavastaajia, kuten olemme olleet koko kauden. Yritämme vain tehdä parhaamme, ja tällaisessa paras kolmesta -tilanteessa se voi olla hyvinkin mahdollista, mutta lopussa nähdään miten meni, pohtii Valtonen.

Teneriffa hakee jatkoa Mestarien liigan voitolle

Mestarien liigan voittanut Teneriffa sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja saa vastaansa Badalonan. Salin ei usko Mestarien liigan voittokrapulaan.

- Ei se enää vaikuta. Se oli hieno voittaa ja porukka puhuu kaupungilla siitä edelleen, mutta Mestarien liigan juhlat on kuitenkin juhlittu. Niitä voidaan jatkaa kauden jälkeen, mutta nyt keskittyminen on tiukasti pudotuspeleissä.

- Yksi tavoite on nyt saavutettu Mestarien liigan voitolla, ja toinen tavoite on päästä vähintään välieriin. Useimmiten sieltä tulee sitten vastaan Real tai Barcelona, joten finaalipaikka voi olla vaikea. Yritetään kuitenkin hoitaa tämä ensimmäinen kierros kunnialla, Salin kertoo.

Teneriffa ehti lomailla hetken Mestarien liigan voiton jälkeen, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen Badalonaa vastaan.

- Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme vihdoin pelaamaan. Tässä oli melkein kaksi viikkoa väliä edellispelistä eikä sellaista enää jaksaisi tässä vaiheessa kautta, kun joutuu treenaamaan enemmän, Salin heittää.

Badalona sijoittui joukkueista runkosarjassa korkeammalle, mutta keskinäisissä otteluissa Teneriffa oli niskan päällä.

- Meillä on ollut tiukkoja pelejä, mutta olemme voittaneet kaksi edellistä kohtaamista. Heillä on taitavia pelaajia jokaisella pelipaikalla ja Ante Tomic on edelleen yksi Euroopan parhaista senttereistä. Toki meilläkin on Giorgi Shermadini, mutta kumpikaan ei ehkä ole parhaimmillaan puolustuspäässä. Lisäksi Badalonalla on hyvät espanjalaispelaajat, Salin arvioi tulevaa vastustajaa.

Salin upotti Espanjan liigan runkosarjassa keskimäärin 2,7 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden, joka oli samalla koko sarjan korkein lukema. Salin toivoo heiton uppoavan myös pudotuspeleissä.

- Toivottavaahan se olisi, kun suurin osa heitoistani on kolmen pisteen heittoja. Treeneissä on mennyt ihan hyvin sisään ja toivottavasti se jatkuu, Salin miettii.

 
3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

Näytä lisää vastaavia