Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

1.6.2023 11:40 Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

Edon Maxhuni vietti menneen kauden Merlins Crailsheimin joukkueessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Merlins taisteli pitkään sarjapaikastaan ja oli runkosarjassa lopulta 13. Maxhunin mukaan kausi ei mennyt joukkueelta nappiin.

- Ei ollut joukkueelta paras kausi eikä sellainen mitä odotimme. Saimme kuitenkin loppukaudesta varmistettua sarjapaikkamme, joka oli tärkeä asia. Kokonaisuudessaan oli aika vaikea kausi. Oli vaihdoksia ja muita, mutta välillä on tällaisia kausia, Maxhuni avaa.

Maxhuni teki Merlinsin kanssa sopimuksen aivan kauden alla ja hänellä meni oma aikansa päästäkseen joukkueeseen sisään. Saatuaan juonesta kiinni hän otti itselleen aloittavan takamiehen paikan ja kantoi suurta vastuuta läpi kauden.

- Aluksi oli vähän totuttelemista liigaan, mutta heti kun pääsin paremmin sisään, niin muistan lähettäneeni isälleni viestin, että parissa viikossa olen aloittava takamies, ja niin olinkin. Henkilökohtaisesti kausi lähti hyvin rullaamaan ja tuli pelattua aika hyvää korista etenkin Euroopassa.

Toista kertaa FIBA Europe Cupia pelannut Maxhuni väläyttelikin osaamistaan eurovaloissa. Hän nosti Merlinsin lähes yksinään tärkeään voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan 28 pisteen saldollaan ja ylsi samaan pistemäärään myös kovaa turkkilaista Gaziantepia vastaan. Kokonaisuudessaan Maxhuni tilastoi FIBA Europe Cupissa keskiarvoikseen 14,1 pistettä, 4,5 syöttöä ja 1,4 levypalloa. Merlins eteni alkulohkosta jatkoon, mutta tie tyssäsi lopulta jatkolohkoon.

- Tänä vuonna meni vähän paremmin kuin viime kaudella, kun tiesi vähän mitä odottaa. Pystyin parantamaan omaa peliäni ja siellä tuli pari hyvää onnistumista ja niistä jäi hyvä fiilis. Jatkossa tavoitteena on päästä vielä korkeammalle pelaamaan Mestarien liigaa tai Eurocupia.

Edon Maxhuni oli Merlinsin avainpelaajia. (Kuva: FIBA Europe)

Maxhuni on ammattilaisurallaan pelannut aiemmin Espanjan kolmostasolla, Pärnussa Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä Den Boschissa Hollannin ja Belgian yhteisliigaa. Saksan sarja oli jälleen uudenlainen kokemus.

- Tosi fyysistä ja nopeaa korista. Peli oli aika kovaa ja kaikki olivat vähän vahvempia ja nopeampia kuin missä olen aiemmin pelannut. Peli ei välttämättä ollut niin taitavaa. Siinä sai pari kuukautta vähän totutella, mutta kyllä se siitä lähti sitten kulkemaan.

Ensi kauden suunnitelmat ovat Maxhunin osalta vielä auki. Pöydällä on jatkosopimustarjous Merlinsiltä, mutta hän katselee myös muita vaihtoehtoja.

- Vielä ei ole mitään konkreettista, mutta toivottavasti joku hyvä joukkue löytyisi, joka pystyisi taistelemaan pudotuspelipaikoista.

Maxhuni on ottanut paikan myös Susijengin aloittavana takamiehenä ja on yksi joukkueen avainpelaajista, kun maajoukkuekesä starttaa käyntiin. Kesän lopussa siintävät MM-kilpailut, joita Maxhuni jo innolla odottaa.

- MM-kisat on tietenkin iso turnaus. Viime EM-kisat olivat hieno juttu ja MM-kisat ovat varmasti myös. Se on iso kokemus ja mennään sinne nauttimaan, Maxhuni fiilistelee.

Susijengi arvottiin niin sanottuun ”kuolemanlohkoon”, jossa pelaavat yhtenä turnauksen isäntänä toimiva Japani sekä lisäksi Saksa ja Australia. Maxhuni pitää lohkoa kovana, muttei mahdottomana.

- Kaikki ovat hyviä joukkueita ja jokaisella joukkueella on omat isot staransa. Ei meitä kannata aliarvioida, sillä olemme olleet monta vuotta kasassa ja voimme voittaa minkä joukkueen tahansa. Mielestäni voimme yllättää alkulohkossa jokaisen joukkueen ja edetä jatkoon.

Edon Maxhunin tilastot Bundesliigassa
Edon Maxhunin tilastot FIBA Europe Cupissa

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Näytä lisää vastaavia