Breen heitti HBA:n kumoon – FoA otti tärkeän voiton

15.12.2023 20:55 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Illan voittajia olivat ViVe ja FoA.

Samatha Breen oli lähellä tripla-tuplaa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Vimpelin puolustus myrkkyä HBA:lle

Vimpelin Veto haki voiton HBA:sta. Voitto kirjattiin vieraille 79-54 (37-32).

Emännät saivat otteluun hyvän alun, kun joukkue upotti heittojaan hyvällä prosentilla. Toisella jaksolla ViVe tiivisti puolustustaan ja karkasi puoliajalle viiden pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli tasainen ja ratkaisu jäi päätösjaksolle. Se oli Vimpelin hallintaa. Vieraat pitivät HBA:n kuudessa pisteessä päätösjaksolla ja upottivat heittonsa toisessa päässä.

- Ottelun alussa nähtiin taas HBA:n vauhti ja jäimme telineisiin. Pelin edetessä pääsimme rytmiin kiinni ja saimme myös puolustustamme tiiviimmäksi. Hyökkäyksessä pallo liikkui hyvin ja lopun johtoasemassa maltoimme hakea hyvät heittopaikat ja käyttää kelloa, ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Samatha Breen oli illan hahmo. Hänelle kirjattiin 35 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Sirena Tuitele teki pussitti 13 pistettä ja nappasi 13 levypalloa. Emännistä Lilli Hakkarainen 15/9 onnistui parhaiten.

Vimpeli on sarjassa viidentenä ja HBA seitsemäntenä. Molemmilla on edessä vielä yksi ottelu ennen joulutaukoa.

Ottelutilasto

FoA parempi ratkaisuhetkillä

Forssan Alku paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue otti kotikentällään voiton EBT:stä. Ottelu päättyi emäntien voittoon 79-72 (39-36).

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet eivät saaneet isoja eroja aikaan. Suurimmillaan emännät johtivat seitsemällä pisteellä, mutta vieraat kuroivat eron kolmeen ennen puoliaikaa.

Sama meno jatkui myös kolmannella jaksolla. EBT kävi johdossa kolme minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen kotijoukkue piti vieraat kahdessa pisteessä ja nappasi voiton.

- EBT pelasi äärimmäisen hyvän pelin. Nuoret pelaajat hoitivat oman hommansa. He saivat 29 hyökkäyslevypalloa, joka on todella iso määrä. Meille tärkeä voitto, mutta jäi paljon parannettavaa, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi.

Jayda Jansen heitti 21 pistettä. Shelby Cheslek teki tupla-tuplan 12 pisteellä ja 16 levypallolla. Nicole Ogun 10/16 teki vieraille tupla-tuplan.

FoA nousi voitollaan kuudenneksi. EBT on yhdeksäntenä. Molemmat joukkueet pelaavat vielä keskiviikkona ennen joulutaukoa.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga