Bisonsin Tuukka Kotti: ”Se ottelu, jossa koitetaan laittaa sarja poikki, on kaikkein haastavin”

4.5.2015 Bisons Loimaa on noussut parhaaseen vireeseen juuri oikeaan aikaan kevättä, kun Korisliigassa taistellaan Pantteri-patsaasta. ”Biisonit” ovat nyt pudotuspeleissä voiton päässä finaalipaikasta puhtaalla pelillä, mistä voi suurelta osin kiittää tärkeisiin otteluihin syttynyttä Tuukka Kottia.

Tuukka Kotti ja Bisons yrittävät katkaista välieräsarjan KTP-Basketia vastaan huomenna tiistaina.

Maratonkausi on tuonut Greg Gibsonin luotsaaman biisonilauman yhteen.

Vastoinkäymisistä, kuten loukkaantumisista, huolimatta Bisons pelaa jälleen mitaleista Korisliigassa. Kuvat: Tytti Nuoramo.


Kotti, 34, antoi myrskyvaroituksen pudotuspelikunnostaan jo ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kouvoja vastaan, kun Forssan Koripojat -kasvatti rankaisi kouvolalaisia monipuolisesti 18 pisteellä, 3 levypallolla, 4 syötöllä ja 6 riistolla.

Tahti ei ole ensimmäisestä ottelusta laantunut, kun Susijengin luottolaituri on kirjauttanut pudotuspeleissä keskimäärin 16,0 pistettä, 9,4 levypalloa, 2,6 riistoa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Samalla Bisons harjasi Kouvot ensimmäisellä kierroksella 3-0 ja johtavat nyt runkosarjan voittanutta KTP:tä 2-0.

- Ei sitä ikinä oleta, että mennään 3-0 ensimmäisellä kierroksella, mutta ei se myöskään yllätys ollut. Kun on hyvällä sykkeellä liikkeellä, niin tulosta tulee. Pelasimme aika vakuuttavasti jokaisessa matsissa Kouvoja vastaan, jollei laske toisen pelin lopun nukahdusta mukaan.

- KTP taas on ollut juuri semmoinen, kuin odotimmekin. He tulevat kovaa levypalloihin, juoksevat ja pelaavat fyysisesti. Ne on ollut ne asiat, joihin olemme kiinnittäneet huomiota ja olemme olleet niiden asioiden kanssa myös hyviä.

- Totta kai pitää uskoa voittoputken jatkumiseen. Yritetään parhaamme mukaan laittaa ottelusarja huomenna kotona poikki. Jokainen lepopäivä pudotuspeleissä on tärkeä. Se peli, jossa koitetaan laittaa sarja poikki, on kuitenkin se kaikkein haastavin.


Bisons saanut paljon takataskuun VTB-liigasta


Korisliigan lisäksi VTB-liigassa tänä kautena urakoineella Bisonsilla on takanaan varsinainen maratonkausi: 70 ottelua runkosarjassa ja Korisliigan pudotuspelit päälle eivät ole helppo nakki, vaikka ammattilaisjoukkueesta puhutaan.

Kotin mukaan VTB-liigan matsit ovat tuoneet tilannekovuutta ja intensiteettiä biisonilaumaan.

- VTB-liigassa matsit ovat kuitenkin asteen tai pari kovempia tempoltaan, vastaan tulee isompia ja kovempaa pelaavia joukkueita, joten varmasti ne pelit ovat auttaneet meitä pudotuspeleissä.

Suurien päänahkojen (mm. Lokomotiv Kuban) lisäksi Bisons joutui kokemaan VTB-kaudellaan matkustamisen negatiivisen puolen, kun lentomatkat itärajan toisella puolella silloin tällöin venyivät odotettua pidemmäksi loimaalaisista riippumattomista syistä.

- Olemme oppineet ottamaan negatiiviset jutut lopulta huumorin kautta. Sillä hetkellä, kun on pelannut pari matsia Venäjällä, lento on peruttu ja pitää olla lentokentällä 12 tuntia, niin ei naurata.

- Mutta jälkeenpäin näitä juttuja on ollut helppo käyttää motivaattorina: mistä kaikesta olemme selvinneet tällä kaudella, niin pienet vastoinkäymiset on helpompi selättää.


”Suomen mestaruuden voittaminen olisi mieletön juttu”
 

Lukuisten ulkomaanjoukkueiden jälkeen Kotille tämä kausi hänen toinen peräkkäinen Suomessa ja Bisons-paidassa. Vaikka pelillinen rooli ei ole pahemmin muuttunut, niin 205-senttinen sentteri on ottanut entistä enemmän johtajan roolia loimaalaisjoukkueessa.

- Olen ehkä enemmän äänessä ja yritän kokemuksen kautta auttaa nuorempia jätkiä. Pitkä kausi vaatii sitä, että kavereita tsempataan eikä jokainen voi vetää tuppisuuna eteenpäin.

Kotti on päässyt Suomessa juhlimaan Cup-mestaruutta, mutta jos Bisons voittaa huomenna KTP:n, niin Kotilla on mahdollisuus päästä ensimmäisen kerran pelaamaan Pantteri-patsaasta Korisliigan finaaleihin.

- Ulkomailla pelasin aika paljon joukkueissa, jotka olivat häntäpäässä tai pudotuspeliviivalla, joten minkään liigan mestaruutta ei vielä löydy vyöltä. Olisihan Suomen mestaruuden voittaminen aika mieletön juttu.

Bisons johtaa välieräsarjaa KTP:tä vastaan voitoin 2-0 ja isännöi kotkalaisia kolmannessa ottelussa Loimaan Liikuntahallilla tiistaina 5.5. klo 18:30.

 

Lisätietoja: Tuukka Kotti

Henkilöt

 
8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

18.12.2015 10:20 Haastattelu

Joonas ”Suobacca” Suotamo: ”Lontoosta soitettiin, että pääsisitkö tapaamaan J.J. Abramsia”

Suomalaisessa viihdemaailmassa räjähti keskiviikkona pommi, kun uuden Tähtien Sota -elokuvan ”The Force Awakens” yhteydessä paljastui suomalaisen Joonas Suotamon, 29, esittävän elokuvassa Chewbacca-wookieta. Entisen Korisliiga- ja Susijengi-sentterin johtopäätös elokuvan Lontoon ensi-illan jälkeen on tyhjentävä: ”Ilman koripalloa en olisi täällä nyt.”

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

Näytä lisää vastaavia