Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

2.10.2020 19:42 Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

Awak Kuier aloittaa kauden lauantaina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Italiassa kilpailukausi käynnistyi viime viikonloppuna Supercupilla. Ragusa voitti ensimmäisen ottelun, mutta tie tyssäsi lopulta välieriin, kun viimeiset vuodet Italian kenttiä hallinnut Schio oli vahvempi numeroin 82-60. Kuier viimeisteli kummassakin ottelussa 14 pistettä. Ensimmäisessä pelissä käsiin tarttui vielä 14 levypalloa ja toisessakin tupla-tupla oli lähellä yhdeksän levypallon saldolla. Lisäksi Kuier sai joukkueestaan eniten vastuuta pelaten molemmissa peleissä yli 30 minuuttia.

- Supercupista jäi ihan hyvät fiilikset. Molemmat olivat tosi kovia pelejä ja toinen vastustaja on tämän sarjan kovimpia joukkueita. Odotimme vähän enemmän, mutta ihan ei mennyt nappiin. Sain kuitenkin hyvää kokemusta siitä millaista peli on täällä, Kuier kertoo.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ragusa sijaitsee Sisilian eteläosassa ja Kuier on sopeutunut hyvin uuteen ympäristöön.

- Kaikki on mennyt paremmin kuin odotin. Kaikki on ollut ihan luonnollista eikä ole tarvinnut stressata mistään.

Peli-Karhujen kasvatti ehti pelata kotoisessa Korisliigassa 80 ottelua ennen siirtymistään ulkomaille. Sarjojen väliset erot ovat käyneet jo tutuiksi alkuvaiheessa.

- Varmaan isoin ero on se, ettei meidän koutsi tykkää että palloa pidetään kädessä liian kauaa, tai yritetään pelata 1 vastaan 1 -pelejä. Se sopii minulle tosi hyvin. Kun kaikki saavat koskea palloon, niin peli on enemmän sellaista flowmaista. Täällä juostaan myös paljon enemmän. Siinä ne suurimmat erot. Itse tykkään ainakin paljon.

Ragusa lukeutuu kaikilla mittareilla Italian suurseuroihin. Kahtena edellisenä loppuun pelatulla kaudella Ragusa on ollut finaalissa häviten juurikin Schiolle. Italian cupin voittoa se juhli vuonna 2019. Se on pelannut aiemmin myös EuroCupia, mutta tällä kaudella joukkuetta ei nähdä eurokentillä.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kuierin mukaan joukkue lähtee korkein tavoittein myös tähän kauteen.

- Joukkueena tavoitteena on aina olla siellä kolmen joukossa ja meidän oletetaan voittavan mahdollisimman monta peliä. Nyt on ensimmäinen peli ja se olisi tärkeä voittaa.

Omien odotusten suhteen Kuier lähtee maltillisena.

- En odota itseltäni liikoja. Tärkeintä olisi saada itseluottamusta ja uskallusta eikä pelkäisi ottaa ratkaisuja.

Supercupin ottelut osoittivat, että vastuuta Kuier tulee saamaan ja tarjolla on iso tontti joukkueessa.

- Valmentaja on kyllä antanut roolia. Se helpottaa, kun tietää saavansa vastuuta. Odotan tosi innolla kautta ja toivottavasti pystyn kehittymään paljon.

Ragusa kohtaa kauden avausottelussa lauantaina Empolin kotikentällään.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia