Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

21.6.2022 20:54 Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

Alexander Madsen vietti VEF Riiassa kolme kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen pelasi yhteensä kolme kautta VEF:n riveissä ja voitti joukkueen riveissä kolme Latvian mestaruutta, yhden Latvian cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden. Madsen valittiin myös Latvian cupin finaalin MVP:ksi.

Menestyksestä huolimatta Madsenin aikaan Latvian pääkaupungissa mahtui myös vastoinkäymisiä. Kokonaisuudessaan aika Riiassa oli Madsenille kuitenkin antoisa.

- Hyvät muistot jää. Kolme vuotta meni. Ensimmäinen kausi oli vaikea ja toisena iski koronapandemia. Etenkin ensimmäinen kausi oli vaikea loukkaantumisen takia ja huomasin silloin millaisen panostuksen he tekivät minuun ja halusin jatkaa siellä. Oli vähän ylä- ja alamäkiä, voittoja ja tappioita, loukkaantumisia, kaksi kertaa korona, mestaruuksia ja finaalitappioita. Aika vaiherikkaat kolme vuotta siis. Nyt on pitkä kesä edessä ja samalla hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen, Madsen katsoo aikaansa Latviassa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämä kausi oli VEF:n kannalta lähes nappikausi. Palkintokaappiin tulivat niin Latvian liigan kuin cupin sekä Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuspokaalit. VEF pääsi Mestarien liigassa alkulohkosta Play-In -otteluihin, mutta niissä matka katkesi ranskalaisen Dijonin käsittelyssä suoraan kahdessa ottelussa.

Madsenille kausi oli kokonaisuudessaan erittäin vahva, vaikka loppuvuodesta 2021 tullut loukkaantuminen piti hänet sivussa kentiltä reilut pari kuukautta. Madsen palasi kentille loistovireessä ja oli avainasemassa joukkueen loppukauden menestyksessä.

- Olisihan se ollut kiva päästä Mestarien liigassa vielä jatkoon. Juuri silloin sattunut oma loukkaantumiseni vaikutti joukkueen tekemiseen emmekä saaneet hankittua ketään joulun jälkeen. Muuten en osannut odottaa, että noin pitkän poissaolon jälkeen pääsisin niin hyvin takaisin mukaan. Kuntoutuksen aikana pääsimme samalla keskittymään sellaisiin asioihin, joissa minulla oli henkilökohtaisesti kehitettävää, Madsen kertoo.

Kiireinen kesä edessä

Susijengi kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa virallisesti yhteen valmistautuakseen kesän tärkeisiin koitoksiin. Edessä siintävät niin MM-karsinnat, Tampereella pelattava kova harjoitusturnaus sekä EM-kilpailut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Maajoukkuekesä on muutenkin kuin panoksellisesti mielenkiintoinen. Lauri Markkanen nähdään jälleen Susijengin paidassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 EM-kotikisojen, Lassi Tuovi ottaa maajoukkueen vetovastuun Henrik Dettmannilta ja yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista, Teemu Rannikko, liittyy mukaan valmennusryhmään.

- Odotukset ovat isot kesää ajatellen. Laurin kanssa olen pelannut vasta yhden pelin ja kiva päästä hänen kanssaan pelaamaan. Joukkueessa on menossa pientä nuorennusleikkausta ja on mielenkiintoista nähdä mitä Lassi tuo tullessaan ja Teemu, kun hän liittyy mukaan valmennusryhmään, Madsen makustelee jo tulevaa.

Susijengin kesän ensimmäinen koitos on 30.6. Espoossa pelattava MM-karsintaottelu Ruotsia vastaan, ja pelit jatkuvat elokuussa Tampereella ja Vilnassa. MM-jatkokarsinnatkin ehditään käynnistää vielä ennen EM-kilpailuja, mikäli Susijengi niihin selvittää tiensä. Kesällä onkin tarjolla korisherkkua niin pelaajille kuin faneille.

- Tässä on aika hektinen kesä edessä, kun kesäkuussa alkavat pelit ja sitten elokuussa ja syyskuussa pelataan myös. Sen jälkeen kausi jatkuu seurajoukkueen kanssa suoraan EM-kisojen jälkeen. Siinä mielessä tilanne on hyvin mielenkiintoinen ja kesä täytyy mennä fiksusti, että energiaa riittää myös loppukaudelle.

- Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin ja kisoihin ja siitä sitten jatko-otteluihin, Madsen heittää vielä lopuksi haasteen faneille.

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigassa
Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta

Henkilöt

 
26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia