Yle näyttää Suomen ottelut koripallon EM-kisoista

14.3.2013 13:00 Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

Yle tarjoilee ensi syyskuun koripallon EM-kisoista vapailla kanavilla Suomen ottelut kotikatsomoihin. Kuvassa Suomen Petteri Koponen.

Henrik Dettmannin (keskellä) luotsaama Suomi lunasti toisen peräkkäisen EM-kisapaikkansa voittamalla viime vuoden EM-karsinnoissa viisi ensimmäistä otteluaan. Kuvassa Suomi juhlii vierasvoittoa Puolasta.

Vuoden 2011 EM-turnauksessa Teemu Rannikon tähdittämä Suomi sijoittui sensaatiomaisesti yhdeksänneksi.

Slovenian EM-kisoissa 2013 Suomea odottaa alkulohko, jossa arvokisamenestyjiä riittää. Vastassa on mm. olympiapronssimitalisti Venäjä. Kuvassa Kimmo Muurinen haastaa venäläispuolustusta vuoden 2011 EM-kisoissa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi varmisti toisen kerran peräkkäisen EM-kisapaikkansa voittamalla viime syksynä viisi ensimmäistä EM-karsintaotteluaan. Liettuassa 2011 EM-turnauksessa Suomi oli sensaatiomaisesti yhdeksäs pelattuaan EM-koreilla ensi kertaa 16 vuoden tauon jälkeen.

- Susijengi on tarjonnut viime vuosina suomalaiselle urheiluyleisölle hienoja hetkiä. On ilon päivä meille kaikille, että otteet on noteerattu ja koko kansa saa nähtäväkseen tulevat EM-kisaottelut, iloitsee Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Suomessa on käytössä EU-direktiivien sallima kansallisten tärkeiden urheilutapahtumien lista, joka takaa tapahtumien näkymisen vapailla kanavilla. Koripallo ei Suomen listalla ole, mutta olemme otettuja, että Yle on arvottanut maajoukkueemme edesottamukset samaan kategoriaan, Walldén jatkaa.

- On hienoa, että saamme ohjelmistoomme myös koripallon arvoturnauksen. Susijengi on kiinnostava joukkue ja koripallo lajina kovassa nosteessa. Tämä on siis mainio tilaisuus koriksen ystäville kannustaa kotikatsomoissa maajoukkuetta vapailla kanavilla, sanoo Yle Urheilun tapahtumaurheilun päällikkö Robert Portman.

Suomi pelaa Slovenian EM-kisoissa alkulohkossa D, jossa sillä on vastassaan joukko Euroopan mahtimaita. Rantakaupunki Koperissa 4.-9.9. järjestettävän alkulohkon otteluissa Susijengi ottaa mittaa olympiapronssimitalisti Venäjästä, MM-hopeamitalisti Turkista, EM-kuutonen Kreikasta, tappiottoman kesän EM-karsinnoissa pelanneesta Italiasta sekä länsinaapuri Ruotsista.

Suomen tulevilla EM-kisavastustajilla on palkintokaapeissaan yhteensä 27 arvokisamitalia, ja EM-vastustajista kolme (Kreikka, Venäjä, Turkki) on rankattu maailman seitsemän parhaan joukkoon.

Maajoukkueen odotellessa tulevia EM-kisakoitoksia, on Suomen lippua kansainvälisillä kentillä heiluttanut pelikauden aikana Joensuun Kataja. EuroChallenge-sarjassa yllätyksen toisensa perään takonut Kataja selvitti tiensä puolivälieriin asti, jossa se kohtaa Ranskan kärkijoukkue Gravelines Dunkerquen. Yle on Koripalloliiton myötävaikutuksesta mukana myös Katajan eurokoitoksissa.

Kataja aloitti paras kolmesta –puolivälieräsarjan tiistaina kärsien vierastappion Ranskassa. Toinen osaottelu pelataan Joensuussa torstaina 14.3. ja Yle televisioi ottelun TV1-kanavalla klo 19:00 alkaen. Joensuu Areenalla peli käynnistyy poikkeuksellisesti klo 18:15.

Lisätiedot: EM-kisojen nettisivut 
Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

18.5.2014 EM-kilpailut

Yle sopimukseen MM- ja EM-kisojen esittämisestä 2014-15

Yleisradio on solminut kaksivuotisen sopimuksen kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) kanssa. Sopimuksen myötä Yle näyttää valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan Susijengin ottelut MM-kisoista 2014 sekä EM-kisoista 2015, joihin Suomella on jo paikka varmistettuna.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

16.5.2013 EM-kilpailut

Slovenian EM-kisojen alkulohkojen liput myyntiin 1.7.

Suomalaisia kisaturisteja on suuntaamassa ilahduttavan suuri määrä Sloveniassa syyskuussa pelattavaan koripallon EM-lopputurnaukseen, jossa mukana on myös Suomen oma Susijengi. Kisajärjestäjät ovat julkaisseet pitkään odotetun tiedon; EM-kisojen alkulohko-otteluiden pääsyliput tulevat myyntiin 1.7.2013. Lippuja myy ainoastaan slovenialainen Eventim.

Näytä lisää vastaavia