Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

2.11.2015 18:52 Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

Susijengi-tarinan seuraava luku? Suomeen haetaan yhtä alkulohkoa vuoden 2017 EM-kisoista. Kuvassa ulvoo Susijengi-kapteeni Shawn Huff.

Koripalloliitto haluaa tarjota kotikisat Susijengille, sen upeille faneille sekä pyöreät 100 vuotta täyttävälle Suomelle.

Miesten EM-alkulohkon lisäksi Koripalloliitto hakee 20-vuotiaiden miesten EM-lopputurnauksen 2016 järjestelyoikeutta. Kuvassa Anton Odabasi, joka lukeutui Euroopan A-divisioonaan nousseen 20-vuotiaiden tukipilareihin viime kesänä. Kuvat: Ville Vuorinen.

- Suomalainen joukkueurheilu ja koripallo ovat olleet hienossa nosteessa viime vuosien aikana. Arvokisahaut ovat meille luonnollinen jatko-osa tarinalle, jota olemme koripallon parissa kertoneet. Hienosti pelannut miesten maajoukkueemme sekä maailmanlaajuisesti koripallomaailmaa ihastuttaneet, upeat fanimme ansaitsevat kotikisat, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

Suomi haki yhden EM-lohkon järjestämisoikeutta jo vuoden 2015 EM-kisoihin, mutta jäi hakuprosessissa viidenneksi kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) myöntäessä kisat Ranskalle, Kroatialle, Latvialle ja Saksalle. Kisat olivat historian ensimmäiset, joissa miesten EM-lopputurnauksen järjestelyoikeudet oli jaettu neljälle maalle.

- Oli kenties onni onnettomuudessa, että kisoja ei meille myönnetty. Vuonna 2017 EM-kisojen järjestäminen sisältäisi niin paljon sopivaa, oikealta tuntuvaa symboliikkaa. Suomi täyttää tuolloin komeat 100 vuotta ja mikä olisi hienompi tapa juhlistaa Suomea ja suomalaisuutta kuin järjestää osa maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksesta kotimaassa. Se tietäisi yli viikon mittaista yhtämittaista juhlaa lajin parissa, jota on viime vuosina leimannut yhteisöllisyys, iloisuus ja innostuneisuus, Zitting lisää.

Lisämausteensa tuoreelle hakuprosessille tuo se, että Suomi on järjestänyt koripallon EM-kisat historian saatossa kerran; vuonna 1967 eli tasan 50 vuotta aiemmin kuin hakukohteena olevat kisat. Kansainvälisen koripalloliiton historiikeissa Helsingissä ja Tampereella pelattua vuoden 1967 EM-turnausta on kuvailtu järjestelyiltään ”ensimmäisiksi moderneiksi EM-kisoiksi”.

Päätökset joulukuussa

Miesten EM-kisahaun takaraja umpeutui maanantaina. Hakijat ovat voineet hakea alkulohkoa, alkulohkon ja finaalien kombinaatiota tai koko turnauksen järjestelyoikeutta.

Seuraavan kuukauden aikana kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) suorittaa omat arviointinsa ja tekee tarvittavat tarkastuskäynnit. FIBA Europen hallitus kokoontuu päättämään EM-kisaisännästä tai –isännistä 11.-12. päivinä joulukuuta.

Samaisessa kokouksessa syntyy päätökset myös nuorten EM-kisaisännistä vuonna 2016. Suomen Koripalloliitto haki järjestelyoikeutta 20-vuotiaiden miesten Euroopan mestaruuskilpailuille.

- Suomi on järjestänyt nuorten EM-turnauksen viimeksi 2006, jolloin Jyväskylässä järjestettiin 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kilpailut. 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen haku toimisi luonnollisesti valmistautumisena miesten EM-alkulohkon järjestämiselle, mutta on ensisijaisesti kunnianosoitus upeasti esiintyneille poikamaajoukkueillemme. Euroopassa on vain yhdeksän maata, joilla on 16-, 18- ja 20-vuotiaiden poikien maajoukkueet Euroopan A-divisioonassa ja Suomi on yksi niistä, kertoo Zitting.

20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut pelataan 16.-24.7.2016, miesten EM-kilpailut puolestaan syyskuussa 2017.

Henkilöt

 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

10.5.2016 09:45 Pohjoinen alue

20-vuotiaiden EM-kisojen lipunmyynti käynnistynyt

Suomi-koriksen ensi kesän päätapahtuma, 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 16.-24. heinäkuuta, lähestyy. Suurta ennakkomielenkiintoa herättäneiden kisojen lipunmyynti lähti käyntiin tiistaina 10.5. klo 9:00 kaikkien kukkarolle sopivin lippuhinnoin.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

Näytä lisää vastaavia