Viro juoksee nuorisokaartilla Susijengin kimppuun maanantaina

13.11.2022 10:05 Jukka Toijalan luotsaama Viro menetti perjantaina mahdollisuutensa selvitä Aasian MM-kisoihin. Joukkueen tähtäimessä on kuitenkin menestys 2020-luvun jälkipuoliskolla, ja lähtee jokaiseen jäljellä olevaan MM-karsintaotteluun kiusaajana, joka härnää, prässää ja juoksee vastustajaltaan jalkoja alta.

Viron maajoukkue pitää yhtä. Kuva: FIBA Europe.

Kaikista Euroopan maajoukkueista Viro on suomalaispelaajille maantieteellistäkin syistä tutuin vastustaja joka ikisestä maajoukkueikäluokasta. Ikäluokasta riippumatta Viro rakentaa yhteispelinsä samojen elementtien varaan.

- Viro pelaa vauhdikasta koripalloa. He pyrkivät työntämään palloa eteenpäin aina kuin mahdollista ja heillä on paljon tulivoimaa kaaren takaa. Lisäksi Viro pelaa todella fyysisesti ja hakeutuu hyökkäyslevypalloihin aina kun mahdollista, tiivistää Susijengin valmentaja Teemu Rannikko pelin hengen.

Vaikka Viron mahdollisuudet edetä Aasian MM-kisoihin olivat ennen marraskuun MM-karsintaikkunaa langanlaihat ja perjantain niukan Ruotsi-tappion myötä lopullisesti menneet, Toijala asettaa karsintaikkunan koitokset pidempään perspektiiviin.

- Virolla on nuori joukkue täynnä pelaajia, joilla ei välttämättä ihan hirveästi maaottelukokemusta ole. Jokainen peli on tulevaisuudenkin kannalta merkittävä siltä kannalta, että joukkue saa yhteisiä kokemuksia ja kehitettyä omaa pelaamista, Rannikko kuvailee.

- Ihan sama pätee meidän kohdallamme, eli meillä on perjantain jälkeen ihan tarpeeksi purtavaa oman pelimme parantamisessa. Suhtaudumme kunnioituksella Viroon, mutta keskitymme ensisijaisesti omaan tekemiseen.

Päävalmentaja Jukka Toijala kutsui marraskuun MM-karsintaikkunaan Virolle koolle todellisen nuorisoryhmän, josta esimerkkinä se, että Ruotsi-pelissä esiintyneistä kahdestatoista pelaajasta vain kolme oli mukana syksyn EM-kisoissa.

- Uusia pelaajia on mukana paljon. Euroliiga- ja NCAA-pelaajat ovat poissa rivistä ja loukkaantumisia jonkin verran, mikä tekee varsinkin heidän pelinrakennus- ja sentteriosastonsa kapeaksi. Minuutteja on paljon tiedossa uusille ehdokkaille.

Coach Rannikon tärpit – seuraa heitä

  • Kristian Kullamäe (194 cm/23 v): ”Tämän joukkueen paras pelaaja. Nyt koossa oleva Viro on hänen joukkueensa. Pelasi hyvät EM-kisat. Aggressiivinen, skoraava pelinrakentaja, joka osaa syöttää ja heittää kaukaa. Tykkää erityisesti mennä vasemmalle.”
  • Artur Konontsuk (200/22): ”Pelaa hyvää kautta Kalev/Cramossa. Erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä, joka pelaa molemmilla laiturin paikoilla. Fyysinen, tyylikkään oloinen koripalloilija. Ei tee vääriä asioita kentällä, varsinkin heittäminen on ihailtavaa.”
  • Matthias Tass (208/23): ”Tämän joukkueen ainut sentteri. Urheilullinen pelaaja, erittäin hyvä hyökkäyslevypallopelaaja, juoksee hyvin kenttää. Korin läheisyydessä operoi ulottuvuudella ja pystyy hyvin heittämään, jos on vapaana kolmoskaarella.”

Viron maajoukkue marraskuun MM-jatkokarsintaikkunassa

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Märt ROSENTHAL

193

1999

Tartu Ülikool (ESP)

7

Mikk JURKATAMM

200

2000

Basket Treviso (ITA)

8

Mihkel KIRVES

200

1996

Pärnu Sadam (EST)

9

Matthias TASS

208

1999

Dabrowa Gornicza (POL)

10

Hugo TOOM

200

2002

BC Kalev/Cramo (EST)

11

Siim-Sander VENE

203

1990

Hapoel Jerusalem (ISR)

13

Kregor HERMET

205

1997

Start Lublin (POL)

17

Robert VALGE

192

1997

Pärnu Sadam (EST)

18

Kasper SUURORG

200

1997

CB Prat Joventut (ESP)

23

Leemet BÖCKLER

198

2001

St. Mary’s CA (NCAA)

25

Joonas RIISMAA

195

2002

New Basket Brindisi (ITA)

33

Kristjan KITSING

205

1990

BC Kalev/Cramo (EST)

34

Artur KONONTSUK

200

2000

BC Kalev/Cramo (EST)

77

Kristian KULLAMÄE

194

1999

BC Lietkabelis (LTU)

  • Päävalmentaja Jukka TOIJALA
  • Valmentaja Heiko RANNULA
  • Valmentaja Indrek REINBOK
 
28.2.2023 13:07 Susijengi

Kroatian kaatajaiset ja mestari-Slovenian tuplavoitto – näin Susijengi selvitti tiensä Aasian MM-kisoihin

Susijengi selvitti eilen päättyneissä MM-karsinnoissa tiensä Aasian MM-kisoihin ensimmäisenä joukkueena Euroopasta. MM-kisapaikka irtosi seitsemän ottelun mittaisella voittoputkella vuoden 2022 helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Elä uudelleen Susijengin matka karsintojen haastavilta alkumetreiltä Aasian kisaparketeille!

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

26.2.2023 19:18 Susijengi

Susijengi ja Saksa julkistivat kokoonpanot MM-karsintahuipennukseen, Kaukiainen debytoi

Susijengi ja Saksa ovat vahvistaneet kahdentoista hengen miehistönsä maanantai-iltana Espoo Metro Areenalla pelattavaan MM-karsintojen huipennukseen, joka ratkaisee samalla karsintalohkon ykkössijan. Erinomaista kautta Karhu Basketissa pelaava Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 24, nousee ensimmäistä kertaa uransa aikana Susijengin tusinaan.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

23.2.2023 17:33 Susijengi

Susijengi ja Israel nimesivät tusinansa perjantain maaotteluun

Susijengi ja Israel ovat vahvistaneet kaksitoistapäiset miehistönsä perjantai-iltapäivän MM-karsintaotteluun. Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Näytä lisää vastaavia