Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

29.2.2020 19:03 ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

Abria Trice ja ViVe tarrasivat kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuva: Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Forssan Alku nappasi tärkeän voiton Lappeenrannasta

Sarjassa viidentenä majaileva Catz Lappeenranta kohtasi kotonaan Forssan Alun. FoA oli ottelussa tyly vieras ja nappasi tärkeät sarjapisteet 64-75. Voiton ansiosta FoA kasvatti joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Catz joutui pelaamaan ottelussa todella kapealla kokoonpanolla, kun kokoonpanoon oli nimettynä vain seitsemän pelaajaa. Natalie Day ja Erica Covile joutuivatkin urakoimaan ottelussa lähes täydet 40 minuuttia. Tästä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

- Siihen nähden että Jordan Jones puuttui, niin pelattiin hyvä peli. Puolustus pysyi kasassa aika hyvin. Heittoprosentit olivat aika huonot, Catzin Roosa Kosonen totesi.

Puoliajan jälkeen Forssan kokoonpanon leveys alkoi näkymään selkeämmin ja joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 14 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue ei pystynyt kuromaan eroa kiinni ja pisteet matkasivat Forssaan.

- Olen tyytyväinen voittoon sillä ikinä ei ole helppoa voittaa Lappeenrannassa. Vaikka Catz pelasi vajaalla kokoonpanolla, niin silti pelasivat tosi hyvin, FoA:n Taru Tuukkanen sanoi.

Ylivoimaisesti ottelun parhaan tilastorivin keräsi Forssan Alun Tuukkanen. Hän teki 20 pistettä ja poimi hurjat 24 levypalloa. Ensimmäisen ottelun joukkueen riveissä pelannut Monique Coker upotti 12 pistettä. Covile tilastoi lappeenrantalaisille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Day oli joukkueensa toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut murskaava ToPon vieraana

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Kotijoukkue joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman sarjan pistetilastoa johtavaa Alex Louinia. PeKa olikin ottelussa täysin ylivoimainen ja vei sarjapisteet 106-69.

Kotkalaisjoukkue tuli otteluun ryminällä ja heitti tulostaululle ensimmäisen jakson aikana lukemat 36-11. Peli-Karhut oli ottelussa parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja kasvatti johtonsa toisen ja kolmanneksen aikana suurimillaan 52 pisteeseen. 

Viimeisellä neljänneksellä ei siis voittajasta ollut enään epäselvyyttä. Viimeisen neljänneksen vei nimiinsä ToPo 21-15.

Zykira Lewis heitti ottelun korkeimman pistemäärän 30 pisteellä. Hän oli myös aktiivinen puolustuspäässä ja riisti pallon kymmenen kertaa. Zykera Lewis oli myös tehokas hyökkäyspäässä ja upotti 28 pistettä. ToPon 20-vuotias Magdalene Agyei heitti ottelussa uransa piste-ennätyksen. Hänelle kertyi 22 pistettä. Ida Myllyoja teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille tärkeä voitto jumbokamppailussa

Sarjassa viimeisellä sijalla oleva HyPo vieraili neljän pisteen kamppailussa Vimpelissä. ViVe vei ottelun nimiinsä 61-52. Voitto oli todella tärkeä, sillä Vimpeli kasvatti eronsa viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Itse ottelussa ei pisteillä päästy juhlimaan. Kotijoukkueen puolustus oli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä todella rautainen ja se piti HyPon alle kymmenessä pisteessä jokaisella näistä. Samalla joukkueen johto kasvoi enimillään 22 pisteeseen.

Vierasjoukkue sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan vasta viimeisellä jaksolla ja veikin sen nimiinsä 28-16. Joukkue siis teki viimeisellä jaksolla yli puolet omasta pistemäärästään. 

- Upotimme tänään tärkeät heitot, kun niitä tarvittiin, Vimpelin Abria Trice totesi.

Molempien joukkueiden heittopeli takkusi ottelussa. ViVe:llä oli vaikeuksia kahden pisteen heitoissa, jotka osuivat vain 33 prosenttisesti. HyPo ei puolestaan onnistunut kolmosissa ja heittoprosentti jäi 12 prosenttiin.

- Ottelun alussa kukaan ei oikein uskaltanut ottaa ratkaisuja, mutta puolustus toimi kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui puolustuksessa tosi hyvin, HyPon Nea Kuisma totesi.

Trice oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Riikka Kujala upotti 13 pistettä. HyPosta Kuisma tilastoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Iina Keski-Saari upotti 12 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet EBT:ltä

Sarjakärjessä tasapistein Peli-Karhujen kanssa oleva Kouvottaret matkasi Espooseen ja haki kaksi pistettä 72-52. 

Kotijoukkue ei saanut otteluun toivottua aloitusta. Kouvottarien puolustus toimi loistavasti ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin lukemissa 18-7. 

Ottelun edetessä EBT pääsi peliin paremmin mukaan ja vei kaksi seuraavaa jaksoa nimiinsä ja kävi viimeisen neljänneksen alkupuolella jopa johdossa. Kouvottaret kuitenkin kokosi itsensä ja vei jakson lopun 25-4 ja paineli lopulta turvalliseen voittoon.

Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa. Kouvottarien heittoprosentiksi kirjattiin 36, kun taas EBT:n heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Melko vähäpisteisen ottelun korkeimman pistemäärän teki Ameryst Alston, joka upotti 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla.

Ottelutilasto


 

 
5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Vimpeli pudotti Kouvottaret kyydistä

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Siinä ViVe haki vieraspisteet Kouvolasta.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

2.12.2022 14:09 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierien aikataulu on vahvistettu

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

1.12.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Catz ei pystynyt haastamaan sarjakärkeä

Sarja jatkui torstaina yhdellä ottelulla. Siinä Kotkan Peli-Karhut pääsi juhlimaan kotivoittoa.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

16.11.2022 20:47 Naisten Korisliiga

Honka kiilasi ToPo:n edelle – Pyrinnön vahvoille otteille jatkoa

Sarja jatkui keskiviikkona kahdella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka sekä Pyrintö.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

11.11.2022 21:15 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto Helsingistä

Illan ainoassa ottelussa sarjakärki Kotkan Peli-Karhut matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Vierasjoukkue piti Märskyn aisoissa ja vei sarjapisteet mukanaan 73-58.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

4.11.2022 20:56 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Illan ainoassa ottelussa kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta kohtasivat toisensa. Honka palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen, kun se haki vierasvoiton 76-69.

Näytä lisää vastaavia