Vilpas kukisti siipirikkoisen BC Nokian kärkikamppailussa

14.11.2018 20:55 KTP haki tärkeän jatkoaikavoiton Kauhajoelta.

Vilppaan takamies Aatu Kivimäki upotti Nokialla 13 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan toisena majaillut BC Nokia sai keskiviikkoiltana vieraakseen sarjakärki Salon Vilppaan. ­Vilpas voitti Nokialla lopulta koriluvuin 86–89 (48–51).

BC Nokia joutui lähtemään otteluun siipirikkoisena, kun sivussa olivat Daniel Dolenc, Niko Mattila ja Aapeli Alanen. Niinpä kotijoukkue käytti ottelussa ainoastaan kuutta pelaajaa.

­– Älyttömän ylpeä meidän jätkistä, että miten he tappelevat näiden vaikeuksien lävitse. Siinä vaiheessa, kun tuntuu, että oikealta ja vasemmalta tippuu pelaajia, niin on aika vähän hävittävää, BC Nokian käskyttäjä Ville Tuominen totesi.

– Saatiin taas hyvä fiilis kuten sunnuntaina Pyrintöä vastaan, että se taisi yhdistää meitä.

Ottelu pysyi äärimmäisen tasaisena alusta loppuun. Vielä päätösjaksolle BC Nokia pääsi yhden pisteen johtoasemassa. Vilpas otti kuitenkin viimeisellä neljänneksellä komennon.

Loppuhetkillä BC Nokia pääsi vielä taistelemaan voitosta, mutta Vilpas hallitsi vapaaheittojen hermopelin riittävän hyvin.

– Aika vaikeakin lähtökohta molemmille joukkueille. Tietyllä tapaa ehkä altavastaajalle jopa helpompi, koska ei ole mitään hävittävää, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo pohti.

– Kuitenkin vastassa on kuusi todella hyvää pelaajaa. Tiedossa oli, että edessä on haastava ottelu, mutta tehtiin ehkä itse siitä itsellemme liiankin haastavan.

BC Nokialla vahvasti pelasivat jälleen sentterit Dragan Labovic (15/14) ja Sean O’Mara (22/6). Myös Malcolm Bernard onnistui 23 pisteen edestä.

Vilppaalta pelipäällä oli vaihtopenkiltä aloittanut Brandon Taylor (20/4). Diante Baldwin, Mikko Koivisto sekä Aatu Kivimäki heittivät kukin 13 pistettä.

Ottelutilasto

KTP haki jatkoaikavoiton Kauhajoelta

Kauhajoen Karhu Basket hävisi jo kauden toisen kerran kotiparketillaan, tällä kertaa KTP-Basketille koriluvuin 84–87 ja, 75–75 (39–39).

Kotkalaiset esittivät oivallisen taistelun hallitsevan mestarin kotiluolassa. KTP voitti muun muassa levypallot selkeästi 51–37.

Karhu Basket oli johtoasemassa pitkään neljännesten aikana. Parhaimmillaan kotijoukkueen johto oli jo 14 pistettä. Sitkeä KTP kuitenkin kiri päätösjakson 11 pisteen voiton turvin jatkoajalle.

Jatkoajalla lopullisen ratkaisun heitti kaaren takaa kylmähermoisesti Michael Pounds (10/3). Poundsin kolmosella vierasjoukkue nousi kuuden pisteen johtoon reilu minuutti ennen jatkoajan loppua.

Karhu Basketin paras pistemies oli jälleen taitava Durrell Summers 19 pisteellään. Vierasjoukkueesta Matt Williams Jr. heitti samaiset 15 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvot kaasutti loppusuoralla niukasti Kobrien ohi

Kouvolan Kouvot otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Lapuan Kobrat vieraili Jatke Areenalla. Erinomaisen viimeisen neljänneksen turvin Kouvot piti sarjapisteet Kouvolassa 91–88 (37–41)

Ensimmäiset kolme jaksoa Kouvolassa oli Kobrien näpeissä. Kouvot kierrätti laajaa rotaatiota, mutta kunnolla toimivaa viisikkoa ei tuntunut löytyvän.

Kobrat käytti surutta hyväkseen Kouvojen nukahdukset ja kolmannella jaksolla lapualaisten johto oli jo 12 pistettä. Kolmannen jakson lopuksi Kouvojen Jeremy Morganin kolmonen kavensi eron yhdeksään pisteeseen.

Morganin kolmonen aloitti Kouvojen ja miehen itsensä hurmoksen. Morgan heitti päätösneljänneksellä peräti 17 pistettä ja nosti Kouvot kotivoittoon. Kobrien Jussi Turja (10/0) pääsi vielä heittämään tasoituskolmosen päätössummerin soidessa, mutta tällä kertaa Turjan heitto pysähtyi eturautaan.

Kobrat joutui tulemaan Kouvolassa toimeen ilman avausviisikon Michael Morsellia ja Lauri Toivosta. Morsellin nilkkavaiva pitää yhdysvaltalaisen sivussa parketilta vielä pitkään.

Kouvojen paras oli Morgan, joka heitti lopulta 22 pistettä. Kobrien tehokkain oli kauden parastaan esittänyt 206-senttinen Zane Waterman (22/10/4).

Ottelutilasto

Pyrintö kaatoi Korihait vieraissa

Läpi kauden vakuuttavaa heittopeliä ylläpitänyt Tampereen Pyrintö heitti myös Uudessakaupungissa Korihaiden vieraana voittoisasti 96–102 (34–52).

Sunnuntaina Nokialla Pyrinnön heittopeli yskähteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Uudessakaupungissa Pyrintö kuitenkin näytti, että taito on edelleen tallella. Puoliaikataukoon mennessä tamperelaiset iskivät tulostaululle 52 pistettä.

Toisella puoliajalla Korihait kamppaili paremmin, muttei kotijoukkue enää Pyrinnön voittoa päässyt uhkaamaan.

Korihaiden valopilkku oli peräti 31 pistettä tehoillut Stephon Jelks.

Pyrinnöstä Jaylon Tate nosti sunnuntaista hurjasti tasoaan. Pisteittä Nokialla jäänyt Tate tulitti nyt 26 pistettä.

Ottelutilasto

 
5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

6.6.2024 09:32 Korisliiga

Seagullsille kaksi merkittävää jatkosopimusta: kapteeni Rougeau ja Waxlax jatkavat

Helsinki Seagullsin kokoonpanossa nähdään hyvää jatkuvuutta myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2024-25, kun joukkueen kapteeni René Rougeau ja luottopelaaja Ricky Waxlax jatkavat joukkueessa 1+1-muotoisilla jatkosopimuksilla.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

31.5.2024 12:30 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa ammattilaisuransa Kauhajoella ja Korisliigassa

Karhu Basket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. Gustavson on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Kaikki ikäluokat huomioiden Gustavson on pukenut maajoukkuepaidan ylleen sata kertaa.

30.5.2024 12:00 Korisliiga

BC Nokian kapteeni Niko Mattila: ”Kukaan ei kokenut olevansa korkeammalla kuin toinen”

Niko Mattila ei ole vielä sisäistänyt kaikkea, mitä vajaa viikko sitten tapahtui Korisliigan seiskafinaalissa. 424 Korisliiga-ottelua pelanneelle Mattilalle ensimmäisestä finaalikokemuksesta muodostui ikimuistoinen, kun pääsi nostamaan Pantteri-patsaan kohti Kisahallin kattoa joukkueen ja kannattajien edessä.

29.5.2024 11:55 Korisliiga

Vuoden pelaaja Topias Palmi lataa akkuja pronssimitali kaulassaan – ”Isoin teema on saada tällaisen kauden jälkeen kroppa ja mieli kuntoon”

Topias Palmi palkittiin jo uransa toisen kerran Korisliigan Vuoden pelaajana. Ensimmäinen kausi Kauhajoen paidassa toi kaulaan myös pronssimitalin.

Näytä lisää vastaavia