Viikon Veikkauspeli: Kärkisijoista taistelevat Karhu Basket ja Kataja mittaavat voimasuhteitaan Kauhajoella

3.3.2019 10:44 Sunnuntain kohtaaminen on katsottavissa VeikkausTV:stä ja Elisa Viihde Sportilta monikameratuotantona.

Rene Rougeaun Karhu Basket lähtee kotietunsa turvin suosikkina Kataja-otteluun. Kuva: Erkki Hautaviita

Korisliigan sunnuntain herkkupala on hallitsevan Suomen mestari Karhu Basketin ja kauden aikana europeleissä marinoituneen Joensuun Kataja Basketin kohtaaminen Kauhajoella.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kertaalleen. Tuolloin Kataja haki vierasvoiton Daniel Mullingsin viime hetken korilla.

On varmaa, että sunnuntaina katkeaa toinen pitkistä putkista: Karhu Basket on voittanut edelliset kahdeksan kotiotteluaan, kun taas Kataja matkaa kuuden voiton putkessa.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet tällä kaudella yhdeksän tappiota. FIBA Europe Cupin kiireidensä takia Kataja on tosin pelannut neljä ottelua Karhu Basketia vähemmän. Joka tapauksessa näyttää siltä, että sunnuntaina kohtaavat joukkueet kilpailevat tiukasti runkosarjan kakkostilasta, etenkin kun Karhu Basket vierailee Joensuussa vielä kahdesti.

Maaottelutaukonsa päättävän Karhu Basketin paidassa sunnuntaina debytoi 201-senttinen Chris McKnight.

– Pitkähkö pelitauko takana ja vastaan asettuu euro-ottelunsa hienosti pelannut Kataja. Olemme käyttäneet ajan pääasiassa hyvään harjoitteluun. Meno treeneissä onkin näyttänyt hyvältä, kun muutamien loukkaantumisten jälkeen olemme päässeet harjoittelemaan myös 5–5-pelaamista. Samalla olemme ”ajaneet sisään” uusinta miestämme eli Chris McKnightia, Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso kertoo otteluennakossa.

– Pelituntuman ja -rytmin löytäminen heti ottelun alusta asti on tärkeää. Kataja pelasi jo yhden ottelun tauon jälkeen, joten on siinä suhteessa pienessä etulyöntiasemassa. Uskon vakaasti kuitenkin joukkueemme valmiuteen kaataa Kataja ja saamme siihen varmasti tukea mahtavilta faneiltamme.

Kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi (75%), Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

Katajalla on ottelun alla kokoonpanon suhteen huolia. Vielä sunnuntaina Juha Stenin ja Petri Virtasen luotsaamasta joukkueesta ovat tippuneet eri syistä Ilari Seppälä, Matias Ojala, Adrian Diaz ja Vincent Simpson.

– Kauhajoki on ollut erinomainen vuodenvaihteen jälkeen. Joukkueessa on taitoa, kokoa sekä kokemusta, ja se asettaa meille kovia haasteita puolustuspäähän niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin. Alun vaikeuksien jälkeen löysimme Uraa vastaan intensiteetin ja pelirytmin, ja pääsemme nyt mittaamaan tasoamme kovaan paikkaan, Sten sanoo.

Kokoonpano: Joonas Lasaroff, Joni Herrala, Daniel Mullings, Topias Palmi, Kevin Bracy-Davis (GTD 75%), Atte Perttu, Tommi Huolila, Samuli Vanttaja.

Karhu Basketin ja Katajan välinen kärkiottelu on katsottavissa suorana VeikkausTV:stä ja Elisa Viihde Sportilta sunnuntaina klo 16.50 alkaen. Ottelun selostaa Saku Mäkynen.
 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia