Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

8.3.2019 09:56 Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

Venla Varis loisti kaukoheitoillaan pussittaen 14 pistettä. Kuva: GCU.

Venla Varis oli loistavassa vedossa Grand Canyonin napatessa kotivoiton toiseksi viimeisestä runkosarjaottelustaan Utah Valleyta vastaan. Western Athletic-konferenssin kohtaaminen päättyi lukemin 54-64 (27-26). Varis toi vaihdosta joukkueelleen tärkeät 14 pistettä ja yhden syötön 22 minuutissa.

Ottelutilastot

Hofstra koki niukan takaiskun toiseksi viimeisessä CAA-konferenssin runkosarjakamppailussa, kun Elon päihitti vieraat lukemin 52-55 (16-21). Marianne Kalin nousi Hofstran parhaaksi korintekijäksi upottaessaan 12 pistettä 33 minuutissa ja viimeisteli lisäksi viisi levypalloa, kaksi torjuntaa sekä yhden riiston. Sandra Karsten pelasi 16 minuuttia kauhoen kaksi levypalloa.

Kalin ylsi kauden parhaimpaansa Elonia vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Sara Rokkasen ja Toledon voitontahto palkittiin Mid-American-konferenssin kamppailussa Eastern Michigania vastaan, kun Toledo kaivoi vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen numeroin 70-67 (50-50, 59-59). Rokkanen urakoi 36 minuuttia pussittaen kahdeksan pistettä, repien neljä levypalloa, jakaen yhden syötön ja riistäen kertaalleen. Toledo lähtee jahtaamaan lauantaina viimeisestä runkosarjaottelustaan viidettä peräkkäistä voittoaan.

Ninni Salmen Northern Illinois kärsi niukan tappion Mid-American-konferenssin toiseksi viimeisessä runkosarjakamppailussa Ball Statea vastaan kotonaan numeroin 67-64 (32-28). Salmi merkkautti neljässä peliminuutissaan yhden levypallon.

Augustin vireessä runkosarjan päätösottelussa

Nina Augustinin Robert Morrisin takaa-ajo jäi vajaaksi Sacred Heartin rynniessä voittoon Northeast-konferenssin kohtaamisessa. Kotijoukkue vei ottelun lukemin 45-54 (13-30). Augustin viihtyi aloitusviisikossa 38 minuuttia, upotti yhdeksän pistettä, kauhoi kauden ennätyksensä seitsemän levypalloa, tarjoili yhden syötön ja riisti kertaalleen.

Robert Morris-Sacred Heart

Runkosarjan viimeinen ottelu päättyi voittoon, kun Robert Morris nujersi Saint Francisin Augustinin johdolla lukemin 53-66 (22-32). Toista kauttaan pelaava Augustin pussitti 24 minuutissa 14 pistettä, jakoi kaksi syöttöä ja riisti peräti neljästi.

Nina Augustin nousi runkosarjan päätösottelussa tärkeään rooliin. Kuva: Ville Vuorinen.

Robert Morris keräsi konferenssissa 16 voittoa ja kaksi tappiota ja kohtaa maanantain puolivälierässä Fairleigh Dickinsonin.

Robert Morris-St. Francis

Elina Koskimiehen American päätti Patriot League-konferenssin runkosarjansa selkeään voittoon Navya vastaan lukemin 44-69 (20-32). Koskimies jäi päätösottelussa pienempään rooliin pelatessaan 18 minuuttia ja merkkauttaen tilastoihinsa yhden levypallon sekä pallonriiston. American sijoittui 16 voitollaan ja kahdella tappiollaan sarjakakkoseksi ja jatkaa konferenssimestaruuden havittelua maanantain puolivälieräottelussa.

Väätäsen ja Long Islandin kausi pakettiin

Ella Väätäsen Long Island kärsi toisen peräkkäisen kotitappionsa hävitessään Bryantille lukemin 69-54 (27-22). Väätänen jäi 28 minuutissaan pisteittä, mutta kirjautti tilastoriviinsä kaksi levypalloa ja riistoa sekä yhden syötön ja torjunnan.

Long Island-Bryant

Northeast-konferenssin runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa Long Island jäi Fairleigh Dickinsonin jalkoihin tämän viedessä voiton lukemin 49-68 (15-37). Väätänen viimeisteli 23 peliminuutissaan neljä pistettä ja kolme levypalloa.

Long Islandin kausi päättyi NEC-konferenssissa kolmeen voittoon ja 15 tappioon kokonaisluvun ollessa neljä voittoa ja 25 tappiota. Toisen NCAA-kautensa päättänyt Väätänen tehoili kauden aikana keskimäärin 3,8 pistettä ja 2,6 levypalloa 24 minuutissa.

Long Island-Fairleigh Dickinson

Mäkelä, Menna ja Vaalavirta toiselle kierrokselle

Runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Manhattan kaatoi MAAC-lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella St. Peter’sin numeroin 41-62 (19-34) ja eteni voitolla lauantain puolivälierään, jossa vastaan asettuu kolmanneksi sijoittunut Marist. Sini Mäkelä pelasi ottelussa 29 minuuttia viimeistellen viisi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden pallonriiston. Tuuli Menna ylsi seitsemässä minuutissaan yhteen pisteeseen ja kahteen levypalloon.

Kia Vaalavirran San Francisco onnistui nujertamaan WCC-konferenssin ensimmäisellä kierroksella Portlandin numeroin 76-69 (32-34). Vaalavirta jäi 13 minuutissaan pisteittä, mutta repi kolme levypalloa. Portlandin rosteriin lukeutuva Erika Kankfelt ei pelannut ottelussa. San Francisco kohtaa West Coast-konferenssin lopputurnauksen toisella kierroksella Loyola Marymountin tänään perjantaina.

Lahtisen ja Korpisen pudotuspelit päätökseen

Lotta-Maj Lahtisen tähdittämän Georgia Techin ACC-lopputurnauksen toisen kierroksen ottelu päättyi pettymykseen, kun North Carolina nousi voittoon numeroin 73-80 (40-37). Lahtinen ansaitsi kovassa paikassa 34 peliminuuttia ja oli joukkueensa tehokkaimpia 12 pisteellä, kolmella levypallolla ja kolmella syötöllä.

Lahtisen tulokaskausi päättyi ACC-lopputurnauksen toiseen kierrokseen. Kuva: Ville Vuorinen.

Georgia Techin koko kausi tuotti 17 voittoa ja 13 tappiota konferenssiotteluiden saldon ollessa seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota. Lahtinen ylsi lupaavalla tulokaskaudellaan keskimäärin 4,7 pisteen, 2,2 levypallon ja 2,2 syötön tehoihin 20 peliminuutissa.

Marika Korpisen George Masonin kausi päättyi kovan kamppailun ja kahden jatkoajan jälkeen harmittavaan 86-80 (58-58, 65-65) -kotitappioon Massachusettsia vastaan. Korpinen pelasi aloitusviisikossa 26 minuuttia kirjauttaen seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä.

Korpinen tehoili toisella kaudellaan keskimäärin 5,1 pistettä ja 3,3 levypalloa 25,4 minuutissa ja ansaitsi paikan aloitusviisikossa kaikkiaan 25 ottelussa. George Mason päätti Atlantic 10- konferenssin kahdeksaan voittoon ja kahdeksaan tappioon koko kauden lukeman ollessa 16 voittoa ja 14 tappiota.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.