Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

31.3.2023 17:00 Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

Meri Kanerva ja ToPo tavoittelevat tuplaa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Suomen Cupin nimiinsä tällä kaudella vienyt ToPo metsästää tällä kaudella tuplaa. Joukkue eteni välieriin voittamalla omassa puolivälierässään Hongan suoraan otteluvoitoin 2-0. Etenkin ensimmäisessä ottelussa ToPo oli todella vakuuttava.

- Joukkueessa on todella hyvä meno päällä ennen välieräsarjaa. Innolla odotamme jo tulevia pelejä, Meri Kanerva sanoo.

ToPo on vienyt kauden aikana keskinäiset kohtaamiset 3-1. Alkukauden otteluiden jälkeen molempien joukkueiden kokoonpano on elänyt.

- Vimpeli pelasi kovat pelit EBT:tä vastaan ja ovat parantaneet kauden aikana paljon. Tiedossa on varmasti tiukkaa vääntöä ja tunnelma tulee olemaan kiihkeä.

Kanerva on lukeutunut joukkueensa parhaimmistoon läpi kauden. Pudotuspeleissä hän on tehnyt keskimäärin 10,5 pistettä ja jakanut 8,0 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Isoja minuutteja ovat kirjauttaneet kotimaisista pelaajista myös Taru Tuukkanen, Saana Kujala ja Ebba Pekonen.

ToPo:n kirkkain tähti on kuitenkin ollut Ilmar’I Thomas, joka johtaa pudotuspelien korintekotilastoa. Kahdessa ottelussa hänen keskiarvonsa ovat 35,5 pistettä, 7,0 levypalloa ja 5,5 koriin johtanutta syöttöä.

Sarjan aikana keskittymisen täytyy olla kohdillaan.

- Pelit pelataan tiukalla aikataululla. Jokaisessa pelissä on oltava keskittyminen ja valmius hyvällä tasolla. Meidän täytyy onnistua etenkin toteutuksessa sekä temmon asettamisessa, Kanerva päättää.

Vimpeli pelaa ensimmäistä kertaa välierissä seuran historiassa. Se näkyy kunnan elämässä.

- Kylä on sekaisin. Tämä on hieno juttu koko seuralle ja alle 3000 asukkaan kunnalle. Vielä ei kuitenkaan ole voitettu mitään ja tavoitteena on seuraavaksi finaalipaikka. Toivottavasti saadaan runsaslukuinen yleisö sekä koti, että vieraspeleihin, Tuulia Anttonen sanoo.

Vimpeli tiputti runkosarjan kakkosen EBT:n voitoin 2-1. Joukkue osoitti kylmäpäisyytensä tiukoilla hetkillä.

- Meillä on ollut joukkueessa kevätkauden ajan tosi hyvä fiilis. Olemme pelanneet nousujohteisesti. Jatkosarjan voitto ToPo:sta tuo uskoa välieriinkin. Näitä pelejä on odotettu ja nyt päästään taas nauttimaan yhdessä pelaamisesta.

ViVe vei joukkueiden välisen viimeisimmän kohtaamisen alemman jatkosarjan lopulla.

- ToPo on erilainen joukkue, kuin EBT. Meidän täytyy pystyä hidastamaan Thomas-Tuukkanen kaksikon sisäpeliä. ToPo:lla on laaja rotaatio, jonka avulla he juoksevat hyvin kenttää, Anttonen sanoo.

Viisi Vimpelin pelaajaa on pudotuspeleissä tehnyt keskimäärin yli kymmenen pistettä ottelua kohden. Anttoselle pisteitä on kertynyt 12 pisteen keskiarvolla. Anni Kujala on onnistunut loistavasti ja tilastoinut keskimäärin 18,7 pistettä ja 3,7 koriin johtanutta syöttöä. Kristina King, Alexandra Wittinger ja Tynice Martin muodostavat laadukkaan trion.

Vimpeli pyrkii käyttämään omia vahvuuksiaan läpi ottelusarjan.

- Välieräsarjassa korostuu se, kumpi pystyy ottamaan toisen vahvuudet paremmin pois. Puolustuspelissä on onnistuttava. Kamppailupelaamiseen on oltava valmiina. ToPo puolustaa aggressiivisesti, joten hyökkäyksessä täytyy pelata fiksusti, Anttonen päättää.

Ottelusarja alkaa Helsingissä sunnuntaina. Pallo nousee ilmaan klo 17:00. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia