Välieräennako 1/2: Forssan Alku haastaa Peli-Karhut

31.3.2023 06:08 Ensimmäinen välieräsarja käynnistyy perjantaina Kotkassa. Siinä Peli-Karhut ja FoA ottavat mittaa toisistaan.

Roosa Lehtoranta johdattaa Peli-Karhut Alun kimppuun. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

PeKa vei puolivälieräsarjansa Kouvottaria vastaan. Varsinkin ensimmäinen ottelu merkittiin kotkailaisille selkeästi. Viimeisimmästä pelistä on lähes viikko, joten joukkue on päässyt keskittymään harjoitteluun.

- Ennen välieriä joukkueessa on hyvä ja odottavainen fiilis. Olemme saaneet joukkueena vietyä peliä hyvin eteenpäin ja esityksiin on saatu tasapainoa, Peli-Karhujen kapteeni Roosa Lehtoranta sanoo.

Natalie Kleemann-Day oli puolivälierissä vakuuttava. Hän teki tuhojaan 28,0 pisteen ja 11,5 levypallon keskiarvoilla. Rashida Timbilla on osoittanut monipuolisuutensa. Kotimaisista pelaajista Lehtoranta, Roosa Kosonen ja Lotta Vehka-aho ovat olleet vahvoja.

Molemmat joukkueet pelasivat ylemmässä jatkosarjassa, joten kohtaamisia on kertynyt jo neljä. PeKa oli vahvempi niissä kaikissa.

- Tulossa on varmasti fyysinen ja kiihkeä ottelusarja. Veimme kauden keskinäiset kohtaamiset, mutta varsinkin viimeinen niistä oli erittäin tiukka. FoA on pelannut nousujohteisesti ja heillä on paljon tulivoimaa joukkueessa, Lehtoranta sanoo.

Tekemisen tulee olla tasokasta läpi ottelusarjan.

- Meidän täytyy onnistua oman pelisuunnitelman toteutuksessa. Pitää pystyä olemaan läsnä koko sarjan ajan, Lehtoranta päättää.

Myös FoA selvitti puolivälierät puhtaasti 2-0. Lepoa molemmille joukkueille on siis kertynyt saman verran.

- Joukkueessa on välierien alla loistava fiilis. Tulemme tähän ottelusarjaan altavastaajina eikä meillä ole mitään hävittävää. Pyritään tuomaan intensiteettiä ja taistelemaan kaikesta, Sara Rokkanen sanoo.

Rokkanen oli iskussa Pyrintöä vastaan ja pussitti keskimäärin 19 pistettä ja jakoi neljä koriin johtanutta syöttöä. Caterrion Thompson on joukkueen pistekärki 24,5 pisteen keskiarvolla. Lisäksi hän on napannut 9,5 levypalloa ottelua kohden. Myös Jade Vega ja Breon Gunnels ovat osoittaneet vaarallisuutensa.

- Toivottavasti saadaan tasapuoliset ja tiukat välieräsarjat, Rokkanen sanoo.

Puolustuspeli tulee olemaan isossa roolissa finaalipaikan ratkaisun kannalta.

- Meidän täytyy onnistua puolustuksessa ja pelattava yhdessä. Loppupeleissä tämän pelin idea on kuitenkin tehdä enemmän pisteitä, kun vastustaja. Jos teemme enemmän pisteitä, kuin vastustaja niin finaalipaikka on lähellä, Rokkanen päättää.

Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina Kotkassa. Pallo nousee ilmaan klo 18:30. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia