Vahva loppukausi jätti Aapeli Alaselle hyvän maun – ”Siinä tuli hyviä pelejä”

2.6.2022 13:42 Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

Aapeli Alanen pelasi vahvan kauden Itävallassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

St. Pölten sijoittui runkosarjassa neljänneksi Alasen ollessa joukkueensa paras pistemies 16,7 pisteen keskiarvolla. Erityisesti ylemmän loppusarjan päätöskierroksilla Alanen oli ilmiliekeissä paukuttaen neljässä viimeisessä pelissä pisteitä 30,8 pisteen keskiarvolla.

- Ihan hyvä maku kaudesta jäi. Kaudessa oli vähän ylä- ja alamäkeä. Onneksi lopussa tuli parempia pelejä ja se auttoi siihen millainen maku kaudesta jäi suuhun. Siinä tuli hyviä pelejä, Alanen analysoi.

Loppusarjan viimeisen pelin jälkeen kohtalo kuitenkin puuttui peliin. Alanen sairastui koronaan, joka vaikutti hänen suorituksiinsa pudotuspeleissä. Myös useat muut St. Pöltenin pelaajat sairastuivat eikä joukkueelta löytynyt tarvittavaa iskukykyä

Grazin haastamiseksi pudotuspeleissä ja St. Pölten hävisi puolivälieräsarjan 1-3.

- Kyllä se vaikeutti joukkueen pelaamista ja omalle kohdalle se korona osui pahiten. Kyllä se pelirytmiin varmasti vaikutti tai ei ainakaan auttanut, harmittelee Alanen.

Viime kauden lopun Alanen pelasi Tshekin liigassa Brnossa ja tämä oli hänen ensimmäinen kokonainen kautensa ulkomailla.

- Se oli uusi kokemus ja omat pelit menivät ihan ok. Itävallassa pelattiin vähän taktisesti erilaista koripalloa kuin mitä Suomessa, mutta loppujen lopuksi koripalloa sekin oli. Ei siinä hirveästi eroa ollut.

Tulevaisuuden suunnitelmiaan Alanen aikoo puntaroida rauhassa.

- Seuraavien viikkojen aikana varmasti selkiytyy missä sitä ensi kaudella pelataan. Nyt otetaan vähän happea ja aloitetaan hieman omatoimisesti harjoitella.

Aapeli Alasen kauden tilastot

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia