Tuoville ja Salinille pykälänousuja kaikkien aikojen maaottelutilastoissa

27.2.2024 11:34 Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

Lassi Tuovi kohoaa kohinalla miesten valmentajatilastoissa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Lassi Tuovi ohitti helmikuun EM-karsintaikkunan otteluiden myötä Ari Tammivaaran valmennettujen miesten maaotteluiden listalla. Tuovi kiilasi Tammivaaran ohi jaetulle seitsemännelle sijalle Aaron McCarthyn kanssa ja on nyt komentanut Susijengiä 31 maaottelussa.

Maanantai-illan Tanska voitto puolestaan takasi Tuoville uran 17. voiton miesten päävalmentajana. Tällä voittosaldolla Tuovi saavutti puolestaan ikonisen Kari Liimon niin ikään kaikkien aikojen seitsemännellä sijalla.

Valmennettujen miesten maaotteluiden ja haettujen miesten maaotteluvoittojen listan kärjessä komeilee yksinoikeudella Henrik Dettmann 306 ottelullaan ja 152 voitollaan.

Pelaajien listassa susikapteeni Sasu Salin sai tililleen kaksi maaottelua lisää ja nousi 16. sijalle yhdessä Antti Nikkilän kanssa. Niin Salinilla kuin Nikkilälläkin on nyt kasassa 142 miesten maaottelua. Pykälää ylempänä listalla majailee Kalevi ”Monni” Sarkalahti 143 maaottelullaan.

Miesten maajoukkueen kaikkien aikojen pistetilastossa Salin pysyttelee edelleen 16. sijalla 1398 pisteellään. Salin hätyyttelee kuitenkin voimakkaasti 15. sijalla komeilevaa Teemu Rannikkoa, jolla on kasassa urallaan yksi piste enemmän (1399).

Pelattujen maaotteluiden listalla Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä lähestyvät puolestaan viidenkymmenen maaottelun krouvia. Maxhunilla on nyt kasassa 48 ja Seppälällä 46 maaottelua.

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia