ToPo nousi kahdeksanneksi – PeKa takaisin voittojen tielle

10.3.2021 20:55 Naisten Korisliigassa nähtiin kaksi ottelua. ToPo otti omassa ottelussaan tärkeän voiton Pyrinnöstä. PeKa taas haki pisteet Vimpelistä.

Elina Mäntynen ja ToPo nappasivat elintärkeän voiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa palasi voittokantaan

Vimpelin Veto sai keskiviikkona vieraakseen sarjaa johtavan Kotkan Peli-Karhut. Edellisessä ottelussa kauden avaustappionsa kokenut vierasjoukkue oli tälläkin kertaa vahvempi ja vei ottelun 91-78.

Ottelun avauspuolisko oli hyvin tasainen. Kotijoukkue onnistui viemään ensimmäisen jakson 21-20.

Kun vieraat voittivat toisen jakson 20-19, lähdettiin puoliajalle tasatilanteesta 40-40.

Kolmannella jaksolla vieraat karkasivat johtoon. Erityisesti vastikään helmikuun Valopilkuksi valittu Zykera Rice oli kotijoukkueelle vaikea pideltävä. Hän upotti jakson aikana kymmenen pistettä. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 68-56.

Päätösjakso oli jälleen tasaisempi, kuten avauspuoliaika. Vieraat eivät kuitenkaan päästäneet Vimpeliä missään vaiheessa uhkaamaan voittoaan ja veivät pisteet mukanaan 91-78.

Vimpeli on normaalisti hallinnut levypallotilastoja otteluissaan. Tällä kertaa se jäi kuitenkin korin alla kakkoseksi. PeKa nappasi ottelussa 47 levypalloa, kun kotijoukkueelle levypalloja kertyi 34.

Rice oli ottelun hahmo ja kirjautti tupla-tuplan. Hän teki 36 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Levypalloista yhdeksän tuli hyökkäyspäässä. Noora Järvikangas upotti 18 pistettä, jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon viisi kertaa. Kotijoukkueen tehokaksikkona häärivät Doniyah Cliney ja Kayla Gordon. Cliney upotti 27 pistettä ja keräsiyhdeksän levypalloa. Gordonille kertyi tupla-tupla 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

 

ToPo nousi pudotuspelipaikalle

ToPo sai illan pelissä vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Ottelulla oli helsinkiläisille iso merkitys, sillä joukkue oli kahden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ennen illan ottelua. Kotijoukkue onnistuikin nappaamaan voiton 65-58.

Ottelun avauspuolikas oli tasainen. ToPo onnistui viemään ensimmäisen jakson 19-17.

Toinen jakso merkittiin vieraille 17-16. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 35-34.

Kolmannelle jaksolle molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan. Pyrintö onnistui pitämään ToPo:n kymmenessä pisteessä ja pääsi kolmen pisteen johtoasemassa tauolle.

Helsinkiläisten hyökkäys alkoi viimeisellä jaksolla toimimaan paremmin. Se vei jakson nimiinsä kymmenellä pisteellä ja nappasi itselleen tärkeän voiton 65-58.

Pyrintö oli vaikeuksissa kahden pisteen heittojensa kanssa. Se osui niissä vain 28 prosentin tarkkuudella, kun kotijoukkueen onnistumisprosentti oli 43.

Meri Kanerva teki ToPo:lle 21 pistettä. Hän osui vapaaheittoviivalta yhdeksän kertaa. Elina Mäntynen teki 13 pistettä. Pyrinnöstä kolme pelaajaa ylsi 13 pisteeseen. Anni Jämsälle merkittiin 13 pisteen lisäksi seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Voitto oli ToPo:lle todella tärkeä sillä se nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle. Se on tasapisteissä yhdeksäntenä olevan Catzin kanssa, kun molemmilla on kolme ottelua pelaamatta. 

Ottelutilasto

 
3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

Näytä lisää vastaavia