Vimpeli varmisti pudotuspelipaikan – Forssan Alku ja Kouvottaret taistelevat kotiedusta

6.3.2021 19:37 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Alulle ja Kouvottarille.

Doniyah Cliney kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli Catzia parempi

Lappeenrannan Catz sai vieraita Vimpelistä, kun Veto saapui Lappeenrannan urheilutalolle. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkoja ajatellen. Voiton ottelusta vei lopulta vierasjoukkue 85-70. Se varmisti samalla pudotuspelipaikan, sillä yhdeksäntenä oleva ToPo ei enää voi sitä tavoittaa.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja veivät peliä ensimmäisellä puoliajalla. ViVe karkasi puoliajalle johtoasemassa 45-24.

Catz heräsi taisteluun ottelun voitosta tauon jälkeen. Se vei kolmannen jakson kuudella pisteellä ja pääsi iskuetäisyydeltä viimeiselle jaksolle. Joukkueiden välinen ero oli 13 pistettä.

Viimeinen jakso oli kuitenkin tasainen ja 13 pisteen johto säilyi ottelun loppuun asti. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 85-70.

- Viimeksi hävittiin täällä ja nyt lähdettiin hakemaan revanssia. Onnistuttiin alussa puolustuspelissä erittäin hyvin. Voitettiin levypallot ja heittoprosentit ihan hyvät, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Vieraat hallitsivat ottelussa korinalustaa. He nappasivat ottelussa 48 levypalloa, kun vieraat saivat käsiinsä vain 27 levypalloa.

- Ihan kohtuullinen peli kokonaisuutena levypallopeliä lukuunottamatta. Oltiin siinä vähän pehmeitä pelin alussa. Ekalla puolikkaalla jäätiin 24 pisteeseen. Aika paljon hyviä toteutuksia, mutta oltiin vähän epäonnisia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kayla Gordon teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Doniyah Clineylle merkittiin tripla-tupla. Hän teki 11 pistettä, jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja repi 12 levypalloa. Veera Pirttinen upotti kotijoukkueelle 27 pistettä. 

ViVe on sarjassa kuudennella sijalla 18 pisteellä. Catz on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Se on kaksi pistettä ToPo:n edellä.

Ottelutilasto

FoA jyräsi Pyrinnön

Forssan Alku matkasi vierasotteluun Tampereelle. Sarjanelonen oli ottelussa tyly vieras ja vei pisteet mukanaan 108-71.

Alku karkasi emänniltään heti avausjaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli toimi lähes moitteettomasti ja se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 29-17.

Toisella jaksolla vieraiden hyökkäyspeli oli jopa vielä parempaa. Se karkasi Ninni Salmen ja Mia Loydin johtamana puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa 64-32.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun tasaisinta koripalloa. Joukkueiden välinen ero säilyi samana, kun lähdettiin päätösjaksolle.

Viimeisen jakson vei nimiinsä jälleen FoA. Lopulta sen voitto kirjattiin lukemin 108-71.

- Oli vauhdikas peli, saatiin juosta ihan hyvin. Saatiin joukkueelle kivasti onnistumisia. Oli ihan semmonen helpottava peli psyykkisesti. Meillä on ollut vähän hankalia pelejä, nyt saatiin vapauttava tunnelma ja onnistumisia tasapuolisesti. Pakissa oltais vähän voitu tiukentaa, tuli omiin helppoja. Mutta jotain pitää jäädä hampaankoloon, FoA:n Ella Salminen totesi.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi vapaaheittoviivalta. Forssalaiset onnistuivat sieltä 22 kertaa, kun kotijoukkue onnistui vain neljästi.

- Kovaa peliä Forssa pelasi tänään, ei ihan pystytty vastaamaan kovuuten tuolla hyökkäyspäässä. He saivat pallon, siitä kun me hyökättiin vähän lepsusti eikä pidetty pallosta huolta. He juoksivat muutaman nopean ja pääsivät vähän karkuun ja eroa tuli liikaa, eikä ehditty enää loppua kohden kuromaan kiinni, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi.

Mia Loyd urakoi ottelussa jälleen tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 26 pistettä ja 12 levypalloa. Anni Mäkitalo upotti 14 pistettä, haki kymmenen levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 18 pistettä ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. 

Voitolla FoA piti eronsa viidentenä oleviin Kouvottariin neljässä pisteessä. Pyrintö on jumbona.

Ottelutilasto

Kouvottaret piti johtonsa loppuun asti

Sarjassa toisena oleva EBT sai vieraakseen viidennellä sijalla majailevan Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 89-81.

Ottelun ensimmäisen puolisko oli tasainen. Avausjakson vei vierasjoukkue kahdella pisteellä.

Toinen jakso merkittiin EBT:lle 16-15. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-36.

Kouvottaret tuli pirteästi tauolta. Joukkue vei kolmannen jakson 13 pisteellä. Se sai onnistumisia erityisesti Sarah Toeainalta ja Kaisa Kuismalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue viritteli kirivaihteen päälle. Parhaimmillaan se pääsi kolmen pisteen päähän, kun peliaikaa oli reilu minuutti jäljellä. Tämän lähemmäksi EBT ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kouvolaan 89-81.

Kouvottaret heitti ottelussa huomattavasti paremmalla prosentilla kahden pisteen heittoja. Se osui heitoissaan 60 prosenttisesti, kun kotijoukkue jäi 42 prosenttiin.

Aliyah Collierille kirjattiin ottelussa tripla-tupla. Hän teki 23 pistettä, otti 19 levypalloa ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina upotti 24 pistettä ja oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 79 prosenttisesti. Morgan Batey teki EBT:lle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 

 
21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

10.9.2021 08:21 Naisten Korisliiga

Maija Kuisma siirtyy Tapiolan Honkaan, Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen

Kaksi viimeistä kautta Naisten Korisliigaa ToPo:ssa pelannut Maija Kuisma, 20, jatkaa pelaajauraansa Hongan naisten Korisliiga-joukkueessa. Lisäksi Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen.

9.9.2021 09:11 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen Forssan Alkuun

Viime kauden pronssijoukkue vahvistuu viime kaudella lappeenrantalaista Catzia edustaneella Tuulia Anttosella (os. Timo).

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

7.9.2021 08:52 Naisten Korisliiga

Julia Heinonen jatkaa Forssan Alussa

Viime kaudella SM-pronssia voittanut FoA ja Julia Heinonen sopivat jatkosta. 23-vuotiaalle Loimaan Korikonkareiden kasvatille tuleva kausi on kahdeksas naisten pääsarjassa.

6.9.2021 11:45 Naisten Korisliiga

Maya Brewer Pyrintöön

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan Maya Brewerin kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

6.9.2021 08:20 Naisten Korisliiga

Kaisa Kuisma jatkaa Kouvottarissa

Kouvottaret ja Kaisa Kuisma ovat solmineet jatkosopimuksen kaudelle 2021–22. Kuisman lisäksi Kouvottarien kokoonpano täydentyy omalla kasvatilla, kun Iida Tuviala allekirjoitti tulevaa kautta koskevan sopimuksen.

3.9.2021 09:02 Naisten Korisliiga

Taru Timo Pyrintöön, Anna Peltola jatkaa

Naisten Korisliiga-kauden vajaan kuukauden päästä aloittava Tampereen Pyrintö on solminut sopimuksen Taru Timon kanssa. Anna Peltola solmi puolestaan jatkosopimuksen.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

2.9.2021 13:54 Naisten Korisliiga

Royster Vimpelin Vedon rosteriin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Kym Roysterin kanssa.

2.9.2021 11:15 Naisten Korisliiga

Laaksonen ja Karasti jatkavat Catzissa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Catz on solminut yksivuotiset sopimukset Lotta Laaksosen ja Mariel Karastin kanssa.

30.8.2021 12:13 Naisten Korisliiga

Seairra Barrett vahvistamaan Catzia

Lappeenrantalainen Catz on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 25-vuotiaan laiturin Seairra Barrettin kanssa.

27.8.2021 10:53 Naisten Korisliiga

Mäkelä ja Rinnevuori Forssan Alkuun

Viime kauden pronssimitalijoukkue vahvisti tulevan kauden joukkuettaan Iina Mäkelällä ja Josefiina Rinnevuorella.

27.8.2021 10:39 Naisten Korisliiga

Pyrinnön naisille iso kasa sopimuksia

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimukset Evianna Sipilän, Rosa Lehden, Aino Lampisen, Heli Poikelan, Niia Littlen, Anni Nurmisen ja Kenisha Williamsin kanssa.

26.8.2021 14:34 Naisten Korisliiga

Vimpelin Vedolle tukku pelaajasopimuksia

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimukset kaudelle 2021–22 Pihla Jaatisen, Minttu Isorannan, Emilia Vörlinin, Jemina Männikön ja Adalmiina Syynimaan kanssa.

26.8.2021 09:13 Naisten Korisliiga

Davida Dale Forssan Alun takakentälle

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on pestannut viime kaudella Liettuassa pelanneen Davida Dalen.

26.8.2021 09:01 Naisten Korisliiga

Whisper Fisher vahvistamaan Pyrintöä

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Whisper Fisherin, 23, kanssa.

25.8.2021 11:54 Naisten Korisliiga

Paltemaa ja Katajavuori jatkavat Hongassa, Tyson-Thomas uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut jatkosopimukset Lotta-Kaisa Paltemaan ja Kaisa Katajavuoren kanssa. Amerikkalainen Carmen Tyson-Thomas vahvistaa tulevalla kaudella.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

Näytä lisää vastaavia