Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

5.12.2021 23:54 Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan voittoja Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Japanissa pelattiin myös maajoukkuetauon aikana ja Murphyn veljekset olivat tositoimissa kahdesti, kun Fukushima Firebonds kohtasi tupla-ottelussa kotikentällään Sendai 89ersin. Tuloksena oli Firebondsille kaksi komeaa voittoa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi voittaen 88-76 (39-40). Firebonds ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä voittamalla sen peräti 29-7. Murphyt tekivät tasaista työtä, kun Erik heitti 13 pistettä ja Alex sai kasaan pisteen vähemmän. Levypalloissa nuorempi veljeksistä oli kuitenkin niskan päällä kahmien niitä käsiinsä kahdeksan, kun taas Erikille jäi näppeihin kuusi irtopalloa. Molemmat antoivat kaksi korisyöttöä ja lisäksi Erik torjui kertaalleen ja Alex riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa Firebonds iski 89ersille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä 32-13 ja karkasi lopulta 80-65 (43-35)-voittoon. Erik jatkoi vahvaa suorittamista merkkauttamalla 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Hän myös torjui yhden vastustajan heiton. Alex sai reilussa 10 minuutissa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Tämän viikon Firebonds aloitti selvällä 101-70 (47-42)-voitolla Ehime Orange Vikingsista. Tällä kertaa Alex heilutti tahtipuikkoa 19 pisteen, kuuden levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Erik seurasi vanavedessä 15 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Firebonds korjasi pistepotin myös joukkueiden toisesta kohtaamisesta 93-83 (41-40)-voitolla. Alex oli lähellä tupla-tuplaa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden riiston saldolla. Erikille kertyi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja riisto. Voittojen myötä Firebonds paranteli asemiaan ollen nyt kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alanen oli käsi kuumana Itävallassa johdattaessaan St. Pöltenin viidenteen peräkkäiseen voittoon, kun Flyers Wels kaatui 79-70 (44-34). Alanen heilutti sukkaa 20 pisteen edestä ja täydensi tehoiltaansa kuudella levypallolla. St. Pölten nousi sarjassa toiseksi.

- Hyvä voitto. Alussa peli vähän takkuili, mutta sitten rupesimme nostamaan tasoa hyökkäys- ja puolustuspäässä. Itse sain pelin kulkemaan ensimmäisellä puoliskolla. Ajoin korille ja sitä kautta sain helppoja koreja ja pääsin vapariviivalle. Toisella puoliskolla Flyers rupesi puolustamaan koko kentällä ja se tuotti meille vähän vaikeuksia. Toisella neljänneksellä hankkimamme 10 pisteen ero riitti meille ja pystyimme pitämään eron pelin loppuun saakka, Alanen kommentoi hienoa voittoa.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi juhlimaan makoisaa voittoa Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Manresa kukisti kotonaan Sasu Salinin Teneriffan jatkoajan jälkeen 95-93 (81-81, 35-29). Valtonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä, mutta Salin auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni oli liekeissä Den Bosch Heroesin jatkaessa tappioitta Hollannissa kaadettuaan Apollo Amsterdamin 90-63 (49-21). Maxhuni upotti kovalla prosentilla 21 pistettä, ruokki joukkuekavereitaan kolmasti sekä sai merkinnät levypallo- ja riistotilastoihin.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin 21 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Grindavik oli kotikentällään vahvempi numeroin 92-88 (41-47). Hopkins keräsi tilastorivilleen myös neljä syöttöä ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc oli joukkueensa tehomies 16 pisteen, viiden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta Les Sables taipui kotonaan Rueilille 65-74.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot kellisti kotonaan MKS Dabrowa Gorniczan 86-70 (46-38). Lindbomille kirjattiin kolmessa minuutissa kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Oldenburgin 78-76 (37-35).
Ottelutilastot

ProA:ssa Danny Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Eisbären Bremerhavenin vieraana 81-100 (49-49). Aatu Kivimäki tilastoi tasaisesti kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä. Tappiosta huolimatta Tigers on kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia tuuraavan Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti 98-90 (42-41)-voiton sarjakärki Grazista. Swans on viidentenä.
Ottelutilastot

 
24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

2.5.2022 07:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsenilla kolmas pokaali tähtäimessä – Jantuselle vuoden kuudennen pelaajan palkinto

Mikael Jantunen sai hienosti alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkinnon, kun hänet valittiin Belgian ja Hollannin yhteisliigan vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Alexander Madsenin VEF Riika eteni Latvian liigan finaaliin.

30.4.2022 08:38 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

24.4.2022 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan

Elias Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan, vaikka hävisi vieraskentällä Baskonialle. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden aloitti pudotuspelit voitolla.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.4.2022 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen, Maxhuni ja Palmi kovassa iskussa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

Näytä lisää vastaavia