Susijengin päihittänyt Espanja juhlii Euroopan mestaruutta, Susijengi EM-kisojen 7. sijalle

19.9.2022 08:10 Susijengin EM-puolivälierissä kukistanut Espanja seppelöitiin Euroopan mestarina myöhään sunnuntai-iltana, kun joukkue päihitti EM-finaalissa Ranskan 88–76 (47–37). Pronssiottelussa Saksa nujersi Puolan, joka jäi puolestaan alkulohkossa Susijengin jalkoihin. Susijengi sijoittui EM-kisoissa lopulta seitsemänneksi, joka on kaikkien aikojen toiseksi korkein suomalaissijoitus.

Willy Hernangomez säkenöi, kun Espanja huuhtoi EM-kultaa. Kuva: FIBA Europe.

Espanja sai EM-finaaliin murska-alun, kun koripalloilevat Hernangomezin veljekset tykittivät koreja läheltä ja kaukaa ja hallitseva maailmanmestari ryntäsi 47–27-johtoon. Ranska kiri Evan Fournierin onnistumisilla eron vielä alle kymmenen pisteen, mutta Espanja oli lopussa kurinalaisempi ja puolustuksessaan tehokkaampi.

Pronssiottelussa suomalaiskanadalaisen Gordon Herbertin valmentama Saksa ampaisi alussa 15 pisteen karkumatkalle Puolasta, kunnes Puola ryhmittäytyi uudelleen ja aloitti raivokkaan kirin, joka toi sen A.J. Slaughterin, Jakub Garbaczin ja Aaron Celin kolmosilla päätösjakson puolivälissä tilanteeseen 65–64. Johannes Voigtmann ja Dennis Schröder onnistuivat kuitenkin omissa kolmosissaan, ja Saksa päätti kisat pronssijuhliin kotiyleisönsä edessä pistein 82–69 (36–23).

Susijengi sijoittui EM-kisoissa seitsemännelle sijalle ohi Italian, koska loppusijoitukset määritellään alkulohkosijoitusten mukaan; Susijengi sijoittui D-lohkossa toiseksi ja Italia C-lohkossa neljänneksi.

Seitsemäs sija on Suomen miesten maajoukkueen korkein sijoitus sitten vuoden 1967 EM-kotikisojen, jolloin joukkue sijoittui kuudenneksi.

Markkanen riehui tilastoissa, Susijengi vapaaheittokärjeksi

Kenties kaikkien aikojen korkeatasoisimpien EM-kisojen ehdottomien kärkipelaajien joukkoon lukeutui Lauri Markkanen, joka viimeisteli turnauksen toiseksi kovimman pistekeskiarvon (27,9/ottelu), oli yhdeksänneksi paras levypallomies (8,1/ottelu) ja upotti vapaaheitot kahdeksanneksi tarkimpana pelaajana (90,6%).

Pistekuninkuuden vei nimiinsä Kreikan Giannis Antetokounmpo (29,3/ottelu), levypallokärjeksi nousi Bulgarian Aleksandar Vezenkov (12,2/ottelu).

Yksittäisistä pelaajista kärkikymmenikköön kategorioissa kohosi myös uransa päättänyt Petteri Koponen, joka säkitti 50,0% kolmosistaan jakaen turnauksen 9. tarkimman kolmen pisteen heittäjän sijan.

Susijengi upotti joukkueena hurjat 87,2% vapaaheitoistaan kohoten turnauksen ylivoimaiseksi ykköseksi. Lisäksi Susijengi upotti kolmosistaan peräti 39,3%, joka oli turnauksen viidenneksi korkein sijoitus.

EM-finaalin yhteydessä paljastettuun turnauksen tähdistöviisikkoon valittiin Espanjan Willy Hernangomez ja Lorenzo Brown, Ranskan Rudy Gobert, Saksan Dennis Schröder ja Kreikan Giannis Antetokounmpo. Turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Hernangomez.

 
22.8.2023 07:41 Susijengi

Prahan hurmos, Kroatian kaatajaiset ja Berliinin puolivälierä – elä uudelleen Susijengin kesän 2022 EM-kisat!

Koripallon EM-kisat järjestettiin pitkäksi venyneen tauon jälkeen jälleen viime kesänä eikä Susijengi aikaillut lyödessään leimaansa kansainväliselle arvokisatasolle. EuroBasket 2022-turnauksen kohokohdat olivat Prahan alkulohkon Puola- ja Tshekki-voitot, Berliinin neljännesvälierävoitto Kroatiasta sekä Espanja-puolivälieräottelu.

18.9.2022 14:24 Susijengi

Puola nimetty vuoden 2025 EM-kisojen neljänneksi isännäksi

Suomen, Kyproksen ja Latvian kumppani vuoden 2025 koripallon EM-kisojen neljäntenä isäntämaana on valittu. FIBA Euroopan hallitus vahvisti lauantaina, että kisojen neljännen alkulohkon isäntämaaksi on nimetty Puola, jonka maajoukkue pelaa paraikaa EM-mitalipeleissä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

16.9.2022 09:33 Susijengi

Elä uudelleen ikimuistoinen susikesä 2022!

Lauri Markkasen paluu maajoukkuepaitaan, Shawn Huffin ja Petteri Koposen viimeinen susikesä, Miro Littlen debyytti. Lassi Tuovin paikka uutena päävalmentajana. Neljä perättäistä MM-karsintavoittoa, ikimuistoinen EM-alkulohko Prahassa ja riemukas neljännesvälierävoitto Berliinissä. Elä ikimuistoinen susikesä 2022 kuvin, tekstein ja videopätkin uudelleen!

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

13.9.2022 21:28 Susijengi

Susijengi kynnen päässä mitalipelipaikasta, Espanja kiilasi rutiinilla ohi

Susijengin paikka miesten koripallohistorian ensimmäisissä EM-mitalipeleissä oli omissa käsissä. Susijengi vei tiistain puolivälierän avauspuoliskolla Espanjaa mielin määrin, mutta joutui toisella puoliskolla myöntämään Hernangomezin veljesten johtaman ja puolustuksensa intensiteettiä parantaneen Espanjan paremmakseen 100–90 (43–52).

13.9.2022 11:41 Susijengi

Muistoja Espanjasta: Kotikisavoitto 1967, Koposen crossover ja Laurin voittokori

Susijengi ja Espanja ovat historian saatossa kohdanneet miesten maaotteluissa 17 kertaa, joista kaksi ottelua on päättynyt suomalaisvoittoon – viimeksi Helsingin EM-kotikisoissa 1967. Nykyjengiläisillä on jäänyt ennen kaikkea mieleen EM-jatkosarjakohtaaminen Ljubljanassa 2013 sekä 20-vuotiaiden miesten vuoden 2016 EM-kisojen jatkoaikavoitto Helsingissä.

12.9.2022 19:10 Susijengi

Susijengin puolivälierävastustaja, maailmanmestari Espanja pelaa älykoripalloa

Kolme vuotta sitten pelatuissa Kiinan MM-kisoissa maailmanmestaruutta juhlinut Espanja saapuu tiistain puolivälierässä Susijengiä vastaan miehistöllä, joka on nuorentunut ja uudistunut sitten edellisten arvokisojen, mutta pelaa espanjalaisen koripallokoulukunnan hyveiden mukaan: älykkäästi, tehokkaasti ja joukkueella.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

11.9.2022 11:05 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Nautitaan tästä tilanteesta!”

Viisi vuotta kestänyt odotus on ohi ja Susijengillä on jälleen edessään EM-kisojen neljännesvälieräkoitos. Vastaansa Berliinin Mercedes-Benz Arenalla käytävässä neljännesvälieräottelussaan Susijengi saa Kroatian. Tuore päävalmentaja Lassi Tuovi näkee iltapäivän koitoksen sekä tunnustuksena että välietappina.

Näytä lisää vastaavia