Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkue sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kisaa Pohjoismaiden mestaruudesta Södertäljessä

26.6.2023 12:39 Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueilla sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueella on edessään Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka käynnistyvät huomenna tiistaina Södertäljessä, Ruotsissa.

Albina Syla ja Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue kisaa Pohjoismaiden mestaruudesta tällä viiikolla. Kuva: Ville Vuorinen.

20-vuotiaiden naisten maajoukkue

20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle kyseessä on ikäluokan ensimmäiset PM-kisat kahteenkymmeneen vuoteen, kun edellisen kerran Suomi pelasi Pohjoismaiden mestaruudesta 2003.

Sudenpennuille PM-kisat ovat myös ensimmäiset pelit koko maajoukkuekesänä.

– Meillä on tässä pelaajia, jotka ovat jo osoittaneet olevansa eurooppalaisella huipputasolla. Sitten on kasallinen pelaajia, jotka ovat ottamassa seuraavan askeleen. Tämä on testitilaisuus heille EM-kisoja ajatellen: millä tavalla pystymme toteuttamaan pelitapaa, juoksemaan kenttää ja pistämään palloa liikkeelle, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

PM-kisojen jälkeen joukkueella on vielä aikaa hioa kuvioitaan noin kuukauden ajan ennen 29.7. Liettuassa käynnistyviä A-divisioonan EM-kisoja.

– Joukkue on urheilullinen, nopea, monipuolinen, kokenut ja kansainvälinen joukkue. Koetetaan saada heidät kisojen aikana pelaamaan yhteen.

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue, PM-kisat 2023, Södertälje

# SUKUNIMI ETUNIMI SEURA
3 HAKKARAINEN Lilli HBA
4 OLLILAINEN Kati Wyoming (NCAA)
5 TYYNILÄ Peppi Tapiolan Honka
7 WILLSTEDT Annukka Texas Christi (NCAA)
8 KANERVA Meri Torpan Pojat
9 WILLIAMS Kenisha free agent
10 AARREJOKI Annika Torpan Pojat
11 SYLA Albina HBA
12 PAANANEN Pinja JBA
13 TOOMINGAS Cayro-Lyza free agent
14 ERLUND Sofie free agent
15 SAVIOJA Verna HBA
20 JULKUNEN Monna Rabun Gap-Nacoochee (USA)
21 SANDVIK Henna Indiana (NCAA)

Päävalmentaja Pekka Salminen
Valmentaja Emma Malm
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja Niko Kuusi
Fysioterapeutti Lilli Nikander


20-vuotiaiden miesten maajoukkue

20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas on ehtinyt pelata kaksi ottelua tänä kesänä, kun Sudenpennut pieksi kahdessa kotiottelussa Urhea-hallissa, Helsingissä, Iso-Britannian.

Edessä on nyt kahdet kisat lähes putkeen, kun B-divisioonan EM-kisat käynnistyvät Skopjessa, Pohjois-Makedoniassa, jo 7.7.

– Tavallaan mielenkiintoinen tilanne, että nämä 2003 ja 2004 syntyneet ikäluokat ovat viimeksi pelanneet PM-kisat yhdessä kaksi vuotta sitten. Se tarkoittaa, että on todella vaikeaa saada hahmotusta, missä mikäkin maa on. Yleensäkin tässä 20-vuotiaiden vaiheessa osa pelaajista on jo miesten maajoukkueen mukana, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloittaa.

– Hieno päästä pelaamaan. Jatkamme valmistautumista kohti EM-kisoja, joka on kuitenkin se kesän päätapahtuma.

– Kun katsoo joukkueen syntymävuosia, niin olemme nuori joukkue ja mukana on useampi ensikertalainen. Kolme pelaajaa pelasi ensimmäiset maaottelunsa Iso-Britanniaa vastaan. Meiltä puuttuu jonkun verran pelaajia, mutta se on mahdollisuus ottaa isompi rooli ja vastuu joukkueessa.

Iso-Britannia-otteluissa Sudenpennut näytti olevansa koko laajaa kokoonpanoansa käyttävä joukkue, kun molemmissa peleissä jokainen 12 kokoonpanoon nimetystä pelaajasta pelasi 10 minuuttia tai enemmän ja pääsi pisteille.

– Uskomme, että se voisi olla tämän ryhmän juttu. Haluamme myös uskoa pelinopeuden ja kollektiivisuuden yhtälöön.

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue, PM-kisat 2023, Södertälje

# SUKUNIMI ETUNIMI SEURA
3 MONTIN Eino Temple College (NJCAA)
4 NORDBERG Leo free agent
5 SALMI Juuso JBA
7 TOLONEN Ville Lahti Basketball
8 PITKÄNEN Arttu Tampereen Pyrintö
9 KORHONEN Riku free agent
10 MUHONEN Erik Fresno Pacific (NCAA2)
11 KANDEN Oliver Kauhajoki
12 VARTIAINEN Viljami Weber State (NCAA)
13 YOMBI DE YOMBI BENJAMIN Williston State (NJCAA)
14 LUAK Buai Milton Keynes (ENG)
15 LAAVAINEN Aamos Fresno Pacific (NCAA2)
20 FEDERIKO Okku free agent
21 JOKELA Topias Kouvot, Kouvola

Päävalmentaja Mikko Tupamäki
Valmentaja Aleksi Koskinen
Valmentaja Jussi Savolainen
Fysioterapeutti Samuli Moilanen


18-vuotiaiden poikien maajoukkue

18-vuotiaiden poikien maajoukkueelle kyseessä on myös maajoukkuekesän ensimmäiset ottelut, muttei suinkaan koko vuoden. Tammikuussa Sudenpennut pelasi jo kolme ottelua Baltic Sea Cupissa, Tallinnassa.

Sudenpennuilla käynnistyy EM-kisat 22.7. Nišissä, Serbiassa. Sitä ennen joukkueella on edessä PM-kisojen lisäksi tuplakotimaaottelut Georgiaa ja Latviaa vastaan Susi Training Centerissä.

– Kaikki toiminta ennen EM-kisoja on tavallaan valmistautumista sitä kohti. Samaan aikaan, kun pääsemme kilpailemaan Susi-paita päällä ja PM-mitaleista, niin haluamme tuoda kullantuoksuiset tuliaiset Ruotsista, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen hymyilee.

Viime kesänä 2005 syntyneiden ikäluokan pelaajia oli mukana nostamassa Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueen A-divisioonaan; saman tempun tekivät 2006 syntyneet 16-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Molemmat ikäluokat pääsevät nyt nauttimaan viime kesän suorituksesta ja pelaamaan A-divisioonan EM-kisoissa.

– Näissä PM-kisoissa tullaan näkemään susipelaamisen periaatteita, jotka ovat tulleet pelaajille tutuiksi vuosien varrella. Koko kesän aikana meidän tekemisessä on ollut mukavasti nähtävissä pientä pilkettä silmäkulmassa.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2023, Södertälje

# SUKUNIMI ETUNIMI SEURA
3 TOWA Jelani HBA
4 STEPANOFF Hugo HNMKY
5 ABBEY Elmeri JBA
7 KAIVOS Jonas HBA
8 BLOMFELT Christian Torpan Pojat
9 HUMPERT Oskar UBC Munster (GER)
10 EKLUND Leo HNMKY
11 AMZIL Abdullah OBA
12 KUHALAMPI Kalle BC Nokia
13 MACHOL Garang OBA
14 SUUTELA Olavi HBA
15 FILTNESS Roope JBA
20 HIRVONEN Emil Tampereen Pyrintö
22 HEINONEN Eetu Zentro Basket Madrid (ESP)

Päävalmentaja Petri Virtanen
Valmentaja Pena Ranta
Valmentaja Antti Koskelainen
Fysioterapeutti Tommi Tatti


Lisätietoja:

 
2.7.2023 01:01 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset voittivat Islannin ja pelaavat sunnuntaina kultamitalista

Södertäljessä pelattavissa 18- ja 20-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti Islannin ja pelaa täten PM-kullasta sunnuntaina. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti myös Islannin; 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Tanskalle.

28.6.2023 21:26 Nuorten PM-kilpailut

Suomelle kaksi voittoa ja yksi tappio Södertäljen PM-kisojen toisena päivänä

Södertäljessä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä Suomi onnistui nappaamaan kaksi voittoa ja yhden tappion. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa tappiottomana ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ratkaisi voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria.

27.6.2023 22:21 Nuorten PM-kilpailut

20-vuotiaiden naisten maajoukkue juoksi Tanskalta jalat alta PM-avauksessa – 18-vuotiaille pojille ja 20-vuotiaille miehille tappiot

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue käynnisti Södertäljessä pelattavat Pohjoismaiden mestaruuskisat komealla voitolla Tanskasta. 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Virolle ja 18-vuotiaat pojat Tanskalle.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

29.6.2023 22:19 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset selättivät Ruotsin jatkoajan jälkeen

Södertäljessä pelattavissa 20- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomella oli kahden ottelun päivä Ruotsia vastaan. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti jatkoajan jälkeen Ruotsin, kun taas 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi isäntämaalle.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

Näytä lisää vastaavia