Suomelle kaksi voittoa ja yksi tappio Södertäljen PM-kisojen toisena päivänä

28.6.2023 21:26 Södertäljessä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä Suomi onnistui nappaamaan kaksi voittoa ja yhden tappion. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa tappiottomana ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ratkaisi voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria.

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa voittamattomana Södertäljen PM-kisoissa. Kuva: Ville Vuorinen.

20-vuotiaiden naisten maajoukkue ahmaisi jo toisen rökälevoiton, kun Sudenpennut pieksi Norjan peräti 46-82 (24-36).

Suomi onnistui keräämään jo puoliajalle yli kymmenen pisteen johdon, joka retkahti viimeistään päätösneljänneksellä yli kahteenkymmeneen.

Suomelle peli oli monellakin tapaa nappiosuma, mutta heittotarkkuuksissa kaaren takaa jäi vielä parantamisen varaa: kolmoset osuivat 4/26 (15%).

– Ensimmäisellä puoliajalla heitimme kolmoset 1/16. Suurin osa niistä oli erittäin laadukkaita heittopaikkoja. Maalinteko vielä ontuu, mutta pääsemme maalipaikoille, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

– Kaikesta muusta voi olla tyytyväinen. Erittäin aktiivista puolustusta, juoksimme kenttää vielä paremmin kuin eilen ja koko kentän paine aiheutti sen, että vastustaja väsähti, Salminen lisäsi.

Suomen pistekaksikoksi nousi Meri Kanerva (20/4/7 syöttöä) ja Annika Aarrejoki (16/2). Norjan pistekärki oli Karyn Sandford (13/8).

Suomi on nyt voittanut kahdesta ottelusta molemmat.

> Ottelutilastot


Suomen 18-vuotiaat pojat ratkaisivat voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti pienimmällä mahdollisella erolla, kun Sudenpennut tuuletti pisteen voittoa Norjaa vastaan 71-70 (32-31).

– Aika hyvä alku otteluun. Tulimme hyvällä ilmeellä ja saimme luotua laadukkaita heittopaikkoja. Sen jälkeen korintekeminen meni tosi vaikeaksi. Ensimmäisenä emme saaneet vapaista heittopaikoista sisään, minkä jälkeen sorruttiin siihen, ettei maltettu purkaa painetilaa joukkueena, vaan henkilökohtaisilla ratkaisuilla, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi.

Norjan johto lähenteli ajoittain kymmentäkin pistettä, mutta viimeisen neljän minuutin aikana alkoi Sudenpentujen loppukiri, jonka johtajana olivat Elmeri Abbey (12/2/7 syöttöä/5 riistoa) puolustuksellaan ja Eetu Heinonen (16/3/5 syöttöä) hyökkäyspään uroteoillaan.

– Viimeiseen neljään minuuttiin yksinkertaistettiin meidän hyökkäyspeliä ja saimme tarvittavat onnistumiset.

40 sekuntia ennen loppusummeria Heinonen kavensi eron pisteeseen. Suomen puolustus sai stopin, minkä jälkeen mainion joukkuehyökkäyksen päätteeksi Heinonen säkitti floaterin sisään ja Suomi johti pisteellä.

Norja sai vielä kolmoset ilmoille, mutta Suomen häirinnässä se meni ohitse.

Abbeyn ja Heinosen lisäksi Suomen pistenikkarina kunnostautui Olavi Suutela (17/6). Norjalta erottuivat Sivert Nordheim (21/5) ja Oscar Hellebust (20/4/7 syöttöä).

Suomelle voitto oli PM-kisojen ensimmäinen.

> Ottelutilastot


Tanska voittoon energialla ja fyysisyydellä 20-vuotiaissa miehissä

20-vuotiaiden miesten maaottelussa Tanska lähti toisella neljänneksellä omille teilleen ja juhlisti 86-71 (47-40) -voittoa.

– Vastustaja oli selkeästi energisempi ja fyysisempi. Se näkyi siinä, että he voittivat levypallot ja saivat paljon hyökkäyslevypalloja. Mutta ennen kaikkea se näkyi siinä, että meille tuli todella paljon virheitä, mistä vastustaja sai lähes 30 vapaaheittoa ja heitti ne vielä erinomaisella prosentilla, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.

Tanska osui vapaaheittoviivalta 29 yrityksestä 26 sisään (89%). Levypallot Tanska vei 45-38.

Tanskan päävalmentaja toimi mm. Tampereen Pyrintöä, BC Nokiaa ja Salon Vilpasta Korisliigassa valmentanut Ville Tuominen.

– Tanska pelasi ensimmäisen pelinsä ja he olivat erinomaisesti valmistautuneet. Vielä kun heillä on suomalainen valmentaja, niin he olivat skoutanneet ihan yksittäisiä pelaajiakin. Se on aika hienoa, koska nämä ovat asioita, joita tulee vastaan myös myöhemmin kesällä.

Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Juuso Salmi (14/2/6 syöttöä) ja Okku Federiko (12/3). Tanskan kärkinimi oli Jermaine Ballisager Webb (23/7).

Suomi on hävinnyt molemmat ensimmäisestä kahdesta ottelustaan. Suomella on huomenna välipäivä, jonka jälkeen edessä on perjantaina puolivälierä.

> Ottelutilastot

 
2.7.2023 01:01 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset voittivat Islannin ja pelaavat sunnuntaina kultamitalista

Södertäljessä pelattavissa 18- ja 20-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti Islannin ja pelaa täten PM-kullasta sunnuntaina. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti myös Islannin; 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Tanskalle.

27.6.2023 22:21 Nuorten PM-kilpailut

20-vuotiaiden naisten maajoukkue juoksi Tanskalta jalat alta PM-avauksessa – 18-vuotiaille pojille ja 20-vuotiaille miehille tappiot

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue käynnisti Södertäljessä pelattavat Pohjoismaiden mestaruuskisat komealla voitolla Tanskasta. 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Virolle ja 18-vuotiaat pojat Tanskalle.

26.6.2023 12:39 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkue sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kisaa Pohjoismaiden mestaruudesta Södertäljessä

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueilla sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueella on edessään Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka käynnistyvät huomenna tiistaina Södertäljessä, Ruotsissa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

29.6.2023 22:19 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset selättivät Ruotsin jatkoajan jälkeen

Södertäljessä pelattavissa 20- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomella oli kahden ottelun päivä Ruotsia vastaan. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti jatkoajan jälkeen Ruotsin, kun taas 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi isäntämaalle.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

Näytä lisää vastaavia