Sasu Salin tykitti 33 pistettä Mestarien liigassa - "Aika paljon sain palloa”

7.10.2021 00:09 Mestarien liiga pyörähti käyntiin alkuviikolla. Sasu Salin oli pitelemätön heittäessään upeat 33 pistettä Teneriffan voitossa. Elias Valtonen ja Mikael Jantunen tekivät debyyttinsä Mestarien liigassa ja Lassi Tuovi pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

Sasu Salinin heittokäsi oli kuumana. (Kuva: FIBA)

Salin oli tulikuumana upottaen 13 kolmeen pisteen yrityksestään pussin pohjalle peräti kahdeksan, kun Teneriffa avasi Mestarien liigan lohkovaiheen 73-70 (32-43)-voitolla ukrainalaisesta Prometeystä. Kovaa heittopäivää täydensi vielä kaikkien kolmen kahden pisteen yrityksen uppoaminen ja vapaaheitotkin menivät 3/4. Salin lähenteli jopa tupla-tuplaa kahmiessaan kahdeksan levypalloa ja tilastot täydentyivät vielä kahdella syötöllä. Salinin teholuku 36 oli selkeästi joukkueen paras.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa oli pinteessä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta iski kolmannella neljänneksellä puolustuksellaan Promoteyn lukkoon vieden sen 26-4. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue nousi vielä johtoon, mutta Aaron Doornekampin kolmen pisteen heitto viime sekunneilla sinetöi Teneriffalle voiton. Emir Sulejmanovic tilastoi ottelussa kaksi pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.

- Hyvä peli sinänsä. Aloitimme kyllä tosi huonosti ja he pelasivat hyvin, mutta puoliajan jälkeen kolmas jakso oli ihan jees. Siinä tuli heittoja, jotka heitin sisään ja aika paljon sain palloa. Se on kiva, kun pääsee sellaiseen omaan "zoneen" ja pallo alkaa upota. Ei voi valittaa ja onneksi voitettiin. Olisimme sen voineet helpomminkin hoitaa, mutta lopussa Aaron pisti pallon säkkiin tyylikkäällä tavalla, Salin kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikael Jantunen teki debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende kohtasi turkkilaisen Tofasin vieraissa. Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi lukemin 92-83 (49-38) Jantusen merkkauttaessa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

- Hävisimme ensimmäisen neljänneksen 13 pisteellä ja ero pysyi aika lailla samana sitten lopun pelin. Tulimme ottelun alkuun vähän katselemaan, mutta lopulta jäi fiilis, ettei ole mitään estettä miksemme pystyisi pärjäämään Mestarien liigassa ja pääsemään jatkoon, Jantunen pohdiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Oostenden kanssa samassa lohkossa pelaava Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg kohtasi tallinnalaisen BC Kalev/Cramon voittaen jännittävien vaiheiden jälkeen 75-73 (41-36). Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Matt Mitchell donkkasi pallon sisään reilu sekunti ennen loppua. Kalev sai vielä yhden yrityksen, jonka Silas Melson upotti sisään hieman puolen kentän jälkeen, mutta heitto lähti summerin jälkeen ja näin Strasbourg pääsi juhlimaan voittoa. Luukas Vaara oli Strasbourgin kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi Stal Ostrow Wielkopolskin 81-76 (35-46). Valtoselle kertyi 17 minuutissa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riika hävisi omassa ottelussaan italialaiselle Trevisolle 85-91 (52-42). Madsen heitti kahdeksan pistettä, otti seitsemän levypalloa ja sai yhdet merkinnät myös syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.
Ottelutilastot

 
11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

3.11.2021 23:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

26.10.2021 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen isoissa rooleissa Mestarien liigassa

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen olivat joukkueiden avainpelaajia Mestarien liigassa tiistaina.

14.10.2021 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen merkittävässä roolissa Manresan voitossa Mestarien liigassa

Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

18.3.2021 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin hurja vire Mestarien liigassa jatkuu

Sasu Salinin upeat otteet Mestarien liigassa saivat jälleen jatkoa, kun hän heitti 17 pistettä Teneriffan voitossa. Ilari Seppälä oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Elias Valtonen osoitti jälleen potentiaaliaan Saksassa.

11.3.2021 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Mestarien liigassa

Sasu Salin oli Teneriffan ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta voittoon saakka Salinin tehoilta ei riittänyt. Elias Valtonen ja Edon Maxhuni jatkoivat niin ikään hyviä otteitaan.

4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

23.12.2020 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

16.12.2020 12:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tykitti hurjat 34 pistettä Mestarien liigassa

Sasu Salinin hurja vire sai jatkoa, kun hän heitti uskomattomat 34 pistettä Teneriffan voittaessa Mestarien liigassa Galatasarayn.

10.12.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi ja Madsen voittojen makuun Mestarien liigassa

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ja Alexander Madsenin joukkue VEF Riika ottivat tärkeät voitot Mestarien liigassa.

Näytä lisää vastaavia