Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

17.3.2022 09:29 Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

Sasu Salin siivitti Teneriffan lohkovoittoon. (Kuva: FIBA)

Salin sinetöi asemaansa Mestarien liigan parhaana kolmen pisteen heittäjänä pussittaen seitsemän heittoa sisään bonusviivan takaa, kun Teneriffa voitti Rytas Vilnan vieraskentällä 83-64 (52-26). Sen lisäksi hänelle kirjattiin kolme levypalloa ja syöttö. Salin on Mestarien liigan ylivoimainen kolmostykki tällä kaudella, sillä hänellä on nyt koossa 45 onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Voiton myötä Teneriffa varmisti lohkovoiton ja jatkopaikan.

- Tulimme tänne ainoana tavoitteena voittaa ja varmistaa lohkovoitto. Viimeisessä ottelussamme Strasbourgissa ei ole enää merkitystä ja teimme työmme. Iloinen voitosta, Salin totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuovin valmentama Strasbourg kaatoi kotikentällään unkarilaisen Szombathelyn jatkoajan jälkeen 98-86 (82-28, 49-40). Samalla Strasbourg varmisti lohkon kakkospaikan ja lunasti jatkolipun yhdessä Teneriffan kanssa.
Ottelutilastot

Mikael Jantusen Oostende piti jatkohaaveensa elossa ottamalla kovan 86-68 (39-38)-voiton Malagasta. Jantunen hääri tehokkaana 13 pisteen, seitsemän levypallon ja syötön tilastoilla. Jantunen upotti kolmen pisteen heiton sisään 0,6 sekuntia ennen loppua. Se oli tärkeä kori, sillä se nosti Oostenden kahdella pisteellä Malagan ohi keskinäisessä vertailussa. Oostenden jatkopaikka ratkeaa viimeisessä ottelussa Cluj-Napocaa vastaan. Oostendelle riittää vain voitto.

- Se oli kova taistelupeli. Tiesimme mitä meidän piti tehdä pitääksemme jatkotoiveet elossa. Pelasimme kovaa, hyvin koko 40 minuuttia ja voitimme. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, Jantunen mietti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresalla oli kirvelevien tappioiden alkuviikko, kun se hävisi ensin maanantaina Espanjan liigassa Valencialle ja keskiviikkona Mestarien liigassa Darussafakalle.

Valtonen palasi tositoimiin muutaman pelin tauon jälkeen, kun Manresa vieraili Valenciassa Espanjan liigan ottelussa. Tuloksena oli 85-90 (46-50)-tappio Valtosen tilastoidessa kaksi pistettä sekä saaden yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Manresa jatkaa kolmantena.
Ottelutilastot

Yhden välipäivän jälkeen Manresa pelasi jo Mestarien liigaa Turkissa ja taipui Darussafakalle 84-89 (39-48). Tällä kertaa Valtonen tilastoi viisi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Voitolla Darussafaka nousi Manresan rinnalle tasapisteisiin. Manresa kuitenkin on paremman keskinäisen vertailun vuoksi lohkossa toisena ja kiinni jatkopaikassa.
Ottelutilastot

Islannissa Shawn Hopkinsin Stjarnan eteni Islannin cupin finaaliin voitettuaan jatkoajan jälkeen Keflavikin 95-93 (82-82, 41-36). Hopkins kasasi tilastoikseen 10 pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika otti vakuuttavan 99-52 (46-27)-voiton Raplasta. Alexander Madsen heitti pelitilanneheittonsa täydellisesti 5/5 ja keräsi 12 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

 
9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

23.1.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

21.1.2022 00:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Jantusen joukkueet jatkoon Mestarien liigassa trillereiden jälkeen

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

24.12.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti Tigersin voittoon - Mestarien liigassa saatiin alkulohkoja päätökseen

Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

Näytä lisää vastaavia