Sasu – Kolmen pisteen heittoja -kirja ilmestyy syyskuussa

12.4.2022 14:05 Susijengin rakastetun hengenluojan Sasu Salinin, 30, tarinan kertova kirja ”Sasu – Kolmen pisteen heittoja” ilmestyy syyskuussa 2022. Taneli Tuokon kirjoittaman kirjan julkaisee Johnny Kniga.

Sasu Salin on maailman toiseksi parhaan kansallisen sarjan, Espanjan ACB:n virnuileva markkinointikasvo, fanien suosikki ja raudanluja ammattilainen. Sasu Salin on El Francotirador eli tarkka-ampuja, joka raastaa ja riistää, vie vastustajansa hermoromahduksen partaalle ja heittää kolmosia sisään liukuhihnalta raivostuttava kestohymy kasvoillaan.

Salin on kovan luokan ammattikoripalloilija, mutta myös osallistuva perheenisä, mikä ei ammattiurheilijapiireissä ole mikään itsestäänselvyys. Hänen välinsä vanhempiin ja sisaruksiin ovat niin ikään läheiset ja lapsuudenperhe onkin kasvattanut Salinista joukkueiden hengenluojan, joka taistelee omiensa puolesta viimeiseen hikipisaraan.

Kolmen pisteen heittoja on kuin kohteensa, aidosti huoleton, avoin, iloinen ja veijarimainen.

Sasu Salin (s. 1991) voitti heti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan Suomen mestaruuden. Susijengissä hän debytoi vuoden 2011 EM-karsinnoissa, ja kaudella 2013-2014 hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Eurocupin viikon parhaaksi pelaajaksi.

Taneli Tuokko (s. 1987) on vapaa toimittaja ja koripallovalmentaja, joka on toiminut pitkäaikaisesti muun muassa Suomen Koripalloliiton tiedottajana.

Henkilöt

 
18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

Viasat näyttää Petteri Koposen ja Himkin kaikki Euroliiga-ottelut

Viasat Sportin ja Viaplayn emoyhtiö Modern Times Group (MTG) on uusinut koripallon Euroliigan televisiointi- ja digitaaliset lähetysoikeudet vuoteen 2020 saakka. Myös viime kaudella otteluita Suomessa esittäneet Viasat Sport ja Viaplay tuovat koripallosyksyyn erityistä maustetta esittämällä jokaisen Petteri Koposen ja Moskovan Khimkin Euroliiga-ottelun. Viasat ja Viaplay ovat mukana jo torstaina ja perjantaina Euroliigan avauskierroksella.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia