Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

26.3.2021 20:50 Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

Mia Loyd ja Alku varmistivat jatkopaikan pitkän kaavan kautta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA voitti jälleen jatkoajalla

FoA:n ja Kouvottarien välisessä puolivälieräsarjassa ottelusarja oli katkolla vierasjoukkueelle. Ottelu eteni aina toiselle jatkoajalle asti, mutta Alku eteni jatkoon voitoin 2-0.

Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena. Sarah Toeaina hallitsi alussa korinalustaa ja hänen johdollaan Kouvottaret hyppäsivät kuskin paikalle. Vauhdikas jakso päättyi lopulta kotijoukkueen johdossa 19-16.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaamisessa näkyi ottelun isot panokset. Molemmille joukkueille vihellettiin hyökkääjän virheitä. Puoliajalle mentiin Kouvottarien johdossa 33-32. 

Puoliajan jälkeen vieraiden heittopeli oli aivan jäässä. Ensimmäisen neljän minuutin aikana se ei onnistunut tekemään pisteitä. Jakson loppua kohden joukkueen peli kuitenkin parani, mutta Roosa Frimodigin vapaaheitoilla Kouvottaret pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 53-48.

Päätösjakso eteni pitkään kotijoukkueen komennossa. FoA nousi pitkästä aikaa johtoasemaan Petra Noposen korilla, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. 

Kouvottaret kuitenkin tasoitti pelin 20 sekuntia ennen loppua, kun Heriikka Vähäuski nosti korin alta kaksi pistettä. Se kesti myös vieraiden rynnistyksen puolustuspäässä ja ottelussa oli edessä jatkoaika tilanteessa 68-68.

Jatkoajalla Frimodig otti jälleen isompaa roolia ja upotti pari tärkeää kaukoheittoa. Toisessa päässä Mia Loyd vastasi tähän. Joukkueet eivät kuitenkaan saaneet välilleen ja ottelu eteni toiselle jatkoajalle tilanteessa 80-80.

- Voitto tuntuu ihan uskomattomalta. Olen tosi ylpeä joukkueesta ja meidän taistelusta. Täytyy myös kiittää Kouvottaria todella hienosta sarjasta, Anni Mäkitalo sanoi Ruudun haastattelussa. 

Toisen jatkoajan vierasjoukkue aloitti kuudella perättäisellä pisteellä. Kouvottaret nousi vielä peliin mukaan, mutta Keondria Calloway sinetöi Alun välieräpaikan vapaaheittoviivalta. Peli päättyi 94-93.

- Aika tyhjä fiilis tällä hetkellä. Ollaan kolmeen päivään pelattu 11 jaksoa koripalloa. Kaikki kunnia Kouvottarille. He ovat todella hyvä joukkue ja tästä sarjasta lähti hyvä joukkue kesälomalle, Alun päävalmentaja Aleksi Suominen totesi Ruudulle.

Loyd teki ottelussa 25 pistettä, repi 18 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Mäkitalo taisteli koko ottelun hienosti ja teki 17 pistettä, otti 15 levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Toeaina teki 29 pistettä, otti 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Hän kuitenkin lensi ulos virhetilin täyttymisen takia ennen jatkoaikaa.

Ottelutilasto

Catz pysyi ensimmäisen puoliajan PeKa:n kyydissä

Catz oli selkä seinää vasten, kun taas Peli-Karhuilla oli mahdollisuus edetä välieriin Lappeenrannassa. Vierasjoukkue vei pudotuspelisarjan voitoin 2-0, kun se haki vierasvoiton 76-50.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat puolustuspäässä. Siitä johtuen heittoprosentit jäivät alhaisiksi. Kotijoukkue vei avausjakson nimiinsä 15-12.

Toisella jaksolla ottelu jatkui edelleen tasaisena. Anissa Pounds sai kaukoheittopelinsä kuitenkin toimimaan. Joukkueet lähtivät puoliajalle Catzin kolmen pisteen johdossa. 

Vieraat tylsyttivät Catzin hyökkäyspelin täysin kolmannella jaksolla. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään vain pisteen ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kun PeKa päätti jakson 11 perättäiseen pisteeseen pääsi joukkue viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Peli-Karhut jatkoi päätösjaksolla siitä, mihin olivat jääneet. Puolustuspeli toimi ja hyökkäyspäässä joukkue sai tarpeeksi onnistumisia. Se varmisti välieräpaikan voitolla 76-50.

Peli-Karhuista kuusi pelaajaa ylitti kymmen pisteen määrän. Linda-Lotta Lehtoranta oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja yhdeksän levypalloa. Elena Melto ja Zykera Rice ylsivät tupla-tupliin. Roosa Kosonen teki Catzille 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

EBT päätti Vimpelin kauden

EBT oli selkeästi parempi maanantaina ottelusarjan avausottelussa ja sillä oli tänään vierasvoitolla mahdollisuus edetä välieriin. Joukkue pelasikin loistavasti ja eteni jatkoon, kun se voitti 87-51. Se vei ottelusarjan 2-0.

Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden amerikkalaisvahvistukset olivat isossa roolissa. EBT kuitenkin karkasi jakson jälkimmäisellä puoliskolla johtoon ja pääsi tauolle kahdeksan pisteen etumatkalla.

Toisella jaksolla Kayla Gordon osoitti jälleen arvonsa kotijoukkueelle. Hän piti Vimpelin iskuetäisyydellä ja keräsi jo avauspuolikkaalla tupla-tuplan. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 36-30.

Kolmannella jaksolla EBT:n Morgan Batey sai heittokätensä lämpenemään. Hän teki jaksolla 14 pistettä, kun EBT pääsi viimeiselle tauolle 21 pisteen karkumatkalta.

Espoolaisjoukkue piti viimeisellä jaksolla huolen siitä, että kotijoukkue ei enää päässyt mukaan peliin. EBT nappasi välieräpaikan voitolla 87-51.

Hannah Little teki ottelussa 20 pistettä, repi 17 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Batey heitti 22 pistettä. Gordon jäi Vimpelin puolelta aika yksinäiseksi. Hän teki 25 pistettä ja otti 17 levypalloa.

Ottelutilasto

Honka eteni jatkoon

Nuoria tähtiä vilisevä HBA kiusasi maanantaina Honkaa kolmen jakson ajan. Siitä huolimatta sarjassa katkon paikka oli Espoolaisilla. Honka käytti mahdollisuuden hyväkseen ja vei ottelusta voiton 85-59.

Avausjakson ensimmäinen puolikas oli tasainen. Honka kuitenkin päätti jakson paremmin Taru Tuukkasen ja Cierra Dillardin johdolla. Tauolla espoolaiset johtivat viidellä pisteellä.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden puolustustekeminen parani, eikä pisteillä juhlittu kummassakaan päässä. Honka kuitenkin kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle johdossa 40-27.

Kolmannella jaksolla peli muuttui jälleen hieman tasaisemmaksi. HBA sai onnistumisia hienon ottelun pelanneen Ebba Pekosen kautta. Joukkueiden välinen ero kasvoi kuitenkin jakson aikana 14 pisteeseen. 

Honka pelasi hienon päätösjakson ja päätti Märskyn kauden 85-59. Se eteni jatkoon voitoin 2-0.

Dillard upotti lopulta 26 pistettä. Taru Tuukkanen teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 15 levypallolla. Gabriela Bronson heitti 19 pistettä, repi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Pekonen heitti uransa ennätyspisteet. Hänelle kirjattiin 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

 
3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

Näytä lisää vastaavia