Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

23.3.2021 20:38 Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

Anni Mäkitalon käsi ei tärissyt ratkaisuhetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA nousi voittoon jatkoajalla

Neljänneksi runkosarjassa sijoittunut FoA sai vieraakseen sarjavitosen Kouvottaret. Vieraat hallitsivat ottelua pitkään, mutta lopulta kotijoukkue nousi voittoon 86-85.

Ottelun alussa molempien joukkueiden otteissa näkyi jännittyneisyys. Kotijoukkue kuitenkin karisti jännityksen paremmin ja karkasi kuskin paikalle Keondria Callowayn johdolla. Vieraat paransivat peliään hitaan aloituksen jälkeen. Avausjakso päättyi kuitenkin kotijoukkueen johdossa 16-13.

Ottelun kuva ei toisella jaksolla juurikaan muuttunut, vaan peli säilyi tasaisena. Kouvottaret nousivat kuitenkin Aliyah Collierin hyökkäyspään onnistumisien avulla johtoon. FoA:n hyökkäyspelaaminen meni jakson lopulla tukkoon, niinpä Kouvottaret kasvatti johtonsa 12 pisteeseen puoliajalle lähdettäessä.

Kolmannella jaksolla erityisesti vieraiden puolustus oli iskussa. Sen avulla joukkue karkasi jo 20 pisteen johtoon. Mia Loydin johdolla FoA kavensi vieraiden johdon 13 pisteeseen ennen viimeistä taukoa.

Kotijoukkueen kirivaihde jatkui myös päätösjaksolla. Joukkue tuli Anni Mäkitalon vapaaheitoilla neljän pisteen päähän , kun reilut viisi minuuttia otteluaikaa oli jäljellä. Samassa tilanteessa hyvän ottelun pelannut Collier sai viidennen virheensä.

Kouvottaret oli pitkään kiinni voitossa, mutta Mäkitalo otti heitoillaan Alun reppuselkäänsä. Niinpä ottelun varsinainen peliaika päättyi 75-75 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla joukkueet tekivät pisteitä vuoronperään. Kotijoukkue piti kuitenkin kiinni kotiedustaan Loydin johdolla ja nappasi avauskiinnityksen välieräpaikkaan 86-85. Sarja on katkolla FoA:lle perjantaina

Loyd teki lopulta 25 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Heitoillaan joukkueensa jatkoajalle nostanut Mäkitalo teki 17 pistettä, haki 15 levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina nousi lopulta Kouvottarien ykköseksi. Hän teki 29 pistettä, otti 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Roosa Frimodig upotti 22 pistettä ja osui viisi kertaa kaaren takaa.

Ottelutilasto

Varsinaisen peliajan päätöshetket

 

PeKa voitti avausjakson ansiosta

Runkosarjan voittanut PeKa sai kotonaan vastaansa Catzin. Mestarisuosikki nappasi ottelusta voiton 80-63 ja on askeleen lähempänä välieräpaikkaa.

Avausjaksolla kotijoukkue oli pitkään unessa. Se kuitenkin heräsi otteluun pikkuhiljaa ja karkasi Noora Järvikankaan johdolla ensimmäiselle tauolle johdossa 29-15.

Catz laittoi hyvin kapuloita kotkalaisten rattaisiin toisella jaksolla ja pysyi iskuetäisyydellä. Kotkalaiset kuitenkin hallitsivat korinalustaa ja pääsivät puoliajalle johdossa 42-29.

Kolmas jakso oli taas tasainen. Lopulta se merkittiin Peli-Karhuille parilla pisteellä ja joukkue pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 54-39.

Viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtia. PeKa nappasi ottelusta voiton 80-63 ja pääsee yrittämään sarjan katkaisemista perjantaina Lappeenrannassa. 

- Onnistuimme levypalloissa ja puolustuspäässä. Hyökkäyksessä oli tänään ongelmia, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Järvikangas pelasi hienon ottelun ja heitti ottelun korkeimman pistemäärän 26 pisteellä. Elena Melto rokotti vanhaa joukkuettaan tupla-tuplalla. Hän teki 15 pistettä ja nappasin 11 levypalloa. Mariah King teki vieraille 17 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- Paljon hyviä asioita pelissä. Puolustimme hyvin koko pelin. Levypalloissa olimme altavastaajia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Ottelutilasto

 

Honka ratkaisi voiton päätösjaksolla

Loistavan kevään pelannut Tapiolan Honka sai puolivälierässä vieraakseen HBA-Märskyn. Ottelu oli pitkään tasainen, mutta lopulta sarjakakkonen nappasi avausvoiton 83-70.

Ottelun isot panokset eivät näkyneet kummankaan joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Molemmat joukkueet onnistuivat oman hyökkäyksen toteutuksessa ja tauolle mentiin Hongan johdossa 23-20.

Toinen jakso oli pisteiden osalta melkein toisinto avausjaksosta. Jakson aikana joukkueiden välinen ero ei kuitenkaan muuttunut ja puoliaika aloitettiin tilanteessa 44-41.

Loistavan avauspuolikkaan pelannut Silja Viita aloitti myös kolmannen jakson pirteästi ja nosti kahdella kolmen pisteen heitollaan vieraat johtoon. Espoolaiset paransivat kuitenkin peliään vähitellen ja pääsivät viimeiselle tuolle kolmen pisteen karkumatkalta.

Honka ratkaisi ottelun itselleen päätösjakson aikana. Gabriela Bronson oli isossa roolissa, kun joukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 83-70.

- Oli vähän vaikea alku peliin meillä. Lähdettiin kyllä ihan hyvällä energialla pelaamaan ja tiedettiin että HBA tulee olemaan aggressiivinen, silti se pääsi hieman yllättämään. Puoliajalla kerättiin itsemme. Seuraavassa ottelussa pitää huolehtia pallosta paremmin pelin alusta alkaen ja puolustaa joukkueena, ettei HBA saa helppoja koreja. Meidän vahvuudet pudotuspeleissä on se että joukkueessa on paljon pelaajia jotka voi scorata erilaisissa tilanteissa, myös 5 vs 5 puolustuksessa ollaan todella hyviä kun saadaan se toimimaan, Hongan Henna Sandvik pohti.

Taru Tuukkanen teki ottelussa 15 pistettä ja keräsi huimat 24 levypalloa. Lisäksi hänelle merkittiin kuusi koriin johtanutta syöttöä. Bronson upotti 24 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Viita teki vieraille 21 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Tupla-tuplaan ylsi myös Ebba Pekonen 13 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

- Pelattiin hyvää koripalloa neljänteen jaksoon asti, siinä kohtaa ehkä vähän hyydyttiin eikä saatu enää viimeisteltyä yhtä hyvin. Ottelu ratkesi siinä. Pienestä oli kuitenkin kiinni. Seuraavaan otteluun entistä kovempaa vaan ja sisuuntuneena kun pärjättiin kuitenkin näin hyvin Honkaa vastaan, Viita totesi.

Ottelutilasto

 

EBT:lle selkeä voitto

EBT sai puolivälierässä vastaansa Vimpelin Vedon. Kotijoukkue nappasi avausottelun voiton 95-56.

Avausjaksolla EBT otti ottelussa komennon itselleen. Sen pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja tauolle mentiin tilanteessa 20-14.

Espoolaisten kauden paras pisteiden tekijä Morgan Batey otti isompaa roolia toisella jaksolla ja kasvatti pistesaaliinsa 15 pisteeseen. Kotijoukkue oli puoliajalla johdossa 46-30.

EBT oli pienoisesti niskan päällä myös kolmannella jaksolla vieraiden Kayla Gordonin hienoista otteista huolimatta. Se pääsi viimeiselle tauolle johtoasemassa 68-45.

Viimeisen jakson hahmona hääri kotijoukkueen Hannah Little, jonka johdolla espoolaiset nappasivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 95-56.

- Hyvältä tuntuu, hieno peli meiltä. Leyvypallopelaamisessa meillä on parannettavaa seuraavan peliin. Mahtavat pelikaverit, kun hoitivat tripla-tuplan minulle. Perjantaina matkustetaan Vimpeliin, pitkä matka edessä, mutta laatuaikaa joukkueen kanssa, Little totesi iloisen ottelun jälkeen.

Little upotti ottelussa lopulta 21 pistettä, haki 18 levypalloa ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Muutenkin joukkue onnistui erinomaisesti, sillä viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Gordonille kertyi 19 pistettä ja 19 levypalloa.

Ottelutilasto

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia