Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

23.3.2021 20:38 Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

Anni Mäkitalon käsi ei tärissyt ratkaisuhetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA nousi voittoon jatkoajalla

Neljänneksi runkosarjassa sijoittunut FoA sai vieraakseen sarjavitosen Kouvottaret. Vieraat hallitsivat ottelua pitkään, mutta lopulta kotijoukkue nousi voittoon 86-85.

Ottelun alussa molempien joukkueiden otteissa näkyi jännittyneisyys. Kotijoukkue kuitenkin karisti jännityksen paremmin ja karkasi kuskin paikalle Keondria Callowayn johdolla. Vieraat paransivat peliään hitaan aloituksen jälkeen. Avausjakso päättyi kuitenkin kotijoukkueen johdossa 16-13.

Ottelun kuva ei toisella jaksolla juurikaan muuttunut, vaan peli säilyi tasaisena. Kouvottaret nousivat kuitenkin Aliyah Collierin hyökkäyspään onnistumisien avulla johtoon. FoA:n hyökkäyspelaaminen meni jakson lopulla tukkoon, niinpä Kouvottaret kasvatti johtonsa 12 pisteeseen puoliajalle lähdettäessä.

Kolmannella jaksolla erityisesti vieraiden puolustus oli iskussa. Sen avulla joukkue karkasi jo 20 pisteen johtoon. Mia Loydin johdolla FoA kavensi vieraiden johdon 13 pisteeseen ennen viimeistä taukoa.

Kotijoukkueen kirivaihde jatkui myös päätösjaksolla. Joukkue tuli Anni Mäkitalon vapaaheitoilla neljän pisteen päähän , kun reilut viisi minuuttia otteluaikaa oli jäljellä. Samassa tilanteessa hyvän ottelun pelannut Collier sai viidennen virheensä.

Kouvottaret oli pitkään kiinni voitossa, mutta Mäkitalo otti heitoillaan Alun reppuselkäänsä. Niinpä ottelun varsinainen peliaika päättyi 75-75 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla joukkueet tekivät pisteitä vuoronperään. Kotijoukkue piti kuitenkin kiinni kotiedustaan Loydin johdolla ja nappasi avauskiinnityksen välieräpaikkaan 86-85. Sarja on katkolla FoA:lle perjantaina

Loyd teki lopulta 25 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Heitoillaan joukkueensa jatkoajalle nostanut Mäkitalo teki 17 pistettä, haki 15 levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina nousi lopulta Kouvottarien ykköseksi. Hän teki 29 pistettä, otti 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Roosa Frimodig upotti 22 pistettä ja osui viisi kertaa kaaren takaa.

Ottelutilasto

Varsinaisen peliajan päätöshetket

 

PeKa voitti avausjakson ansiosta

Runkosarjan voittanut PeKa sai kotonaan vastaansa Catzin. Mestarisuosikki nappasi ottelusta voiton 80-63 ja on askeleen lähempänä välieräpaikkaa.

Avausjaksolla kotijoukkue oli pitkään unessa. Se kuitenkin heräsi otteluun pikkuhiljaa ja karkasi Noora Järvikankaan johdolla ensimmäiselle tauolle johdossa 29-15.

Catz laittoi hyvin kapuloita kotkalaisten rattaisiin toisella jaksolla ja pysyi iskuetäisyydellä. Kotkalaiset kuitenkin hallitsivat korinalustaa ja pääsivät puoliajalle johdossa 42-29.

Kolmas jakso oli taas tasainen. Lopulta se merkittiin Peli-Karhuille parilla pisteellä ja joukkue pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 54-39.

Viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtia. PeKa nappasi ottelusta voiton 80-63 ja pääsee yrittämään sarjan katkaisemista perjantaina Lappeenrannassa. 

- Onnistuimme levypalloissa ja puolustuspäässä. Hyökkäyksessä oli tänään ongelmia, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Järvikangas pelasi hienon ottelun ja heitti ottelun korkeimman pistemäärän 26 pisteellä. Elena Melto rokotti vanhaa joukkuettaan tupla-tuplalla. Hän teki 15 pistettä ja nappasin 11 levypalloa. Mariah King teki vieraille 17 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- Paljon hyviä asioita pelissä. Puolustimme hyvin koko pelin. Levypalloissa olimme altavastaajia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Ottelutilasto

 

Honka ratkaisi voiton päätösjaksolla

Loistavan kevään pelannut Tapiolan Honka sai puolivälierässä vieraakseen HBA-Märskyn. Ottelu oli pitkään tasainen, mutta lopulta sarjakakkonen nappasi avausvoiton 83-70.

Ottelun isot panokset eivät näkyneet kummankaan joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Molemmat joukkueet onnistuivat oman hyökkäyksen toteutuksessa ja tauolle mentiin Hongan johdossa 23-20.

Toinen jakso oli pisteiden osalta melkein toisinto avausjaksosta. Jakson aikana joukkueiden välinen ero ei kuitenkaan muuttunut ja puoliaika aloitettiin tilanteessa 44-41.

Loistavan avauspuolikkaan pelannut Silja Viita aloitti myös kolmannen jakson pirteästi ja nosti kahdella kolmen pisteen heitollaan vieraat johtoon. Espoolaiset paransivat kuitenkin peliään vähitellen ja pääsivät viimeiselle tuolle kolmen pisteen karkumatkalta.

Honka ratkaisi ottelun itselleen päätösjakson aikana. Gabriela Bronson oli isossa roolissa, kun joukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 83-70.

- Oli vähän vaikea alku peliin meillä. Lähdettiin kyllä ihan hyvällä energialla pelaamaan ja tiedettiin että HBA tulee olemaan aggressiivinen, silti se pääsi hieman yllättämään. Puoliajalla kerättiin itsemme. Seuraavassa ottelussa pitää huolehtia pallosta paremmin pelin alusta alkaen ja puolustaa joukkueena, ettei HBA saa helppoja koreja. Meidän vahvuudet pudotuspeleissä on se että joukkueessa on paljon pelaajia jotka voi scorata erilaisissa tilanteissa, myös 5 vs 5 puolustuksessa ollaan todella hyviä kun saadaan se toimimaan, Hongan Henna Sandvik pohti.

Taru Tuukkanen teki ottelussa 15 pistettä ja keräsi huimat 24 levypalloa. Lisäksi hänelle merkittiin kuusi koriin johtanutta syöttöä. Bronson upotti 24 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Viita teki vieraille 21 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Tupla-tuplaan ylsi myös Ebba Pekonen 13 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

- Pelattiin hyvää koripalloa neljänteen jaksoon asti, siinä kohtaa ehkä vähän hyydyttiin eikä saatu enää viimeisteltyä yhtä hyvin. Ottelu ratkesi siinä. Pienestä oli kuitenkin kiinni. Seuraavaan otteluun entistä kovempaa vaan ja sisuuntuneena kun pärjättiin kuitenkin näin hyvin Honkaa vastaan, Viita totesi.

Ottelutilasto

 

EBT:lle selkeä voitto

EBT sai puolivälierässä vastaansa Vimpelin Vedon. Kotijoukkue nappasi avausottelun voiton 95-56.

Avausjaksolla EBT otti ottelussa komennon itselleen. Sen pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja tauolle mentiin tilanteessa 20-14.

Espoolaisten kauden paras pisteiden tekijä Morgan Batey otti isompaa roolia toisella jaksolla ja kasvatti pistesaaliinsa 15 pisteeseen. Kotijoukkue oli puoliajalla johdossa 46-30.

EBT oli pienoisesti niskan päällä myös kolmannella jaksolla vieraiden Kayla Gordonin hienoista otteista huolimatta. Se pääsi viimeiselle tauolle johtoasemassa 68-45.

Viimeisen jakson hahmona hääri kotijoukkueen Hannah Little, jonka johdolla espoolaiset nappasivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 95-56.

- Hyvältä tuntuu, hieno peli meiltä. Leyvypallopelaamisessa meillä on parannettavaa seuraavan peliin. Mahtavat pelikaverit, kun hoitivat tripla-tuplan minulle. Perjantaina matkustetaan Vimpeliin, pitkä matka edessä, mutta laatuaikaa joukkueen kanssa, Little totesi iloisen ottelun jälkeen.

Little upotti ottelussa lopulta 21 pistettä, haki 18 levypalloa ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Muutenkin joukkue onnistui erinomaisesti, sillä viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Gordonille kertyi 19 pistettä ja 19 levypalloa.

Ottelutilasto

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia