Peli-Karhut jatkoi voittokulkuaan – Pyrintö putoaa kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas

19.2.2022 18:44 Molemmissa jatkosarjoissa pelattiin kaksi ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin PeKa:lle ja HBA:lle. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät Catz ja FoA.

Elina Aarnisalo oli hyvässä vireessä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz puolusti Pyrinnön nurin

Lappeenrannan Catz matkasi alemman jatkosarjan ottelussa Pyrinnön vieraaksi. Catz selvisi ottelusta voittajana 74-49.

Avauspuolikkaalla Catz oli ottelussa niskan päällä ja vei molemmat jaksot nimiinsä. Lappeenrantalaisryhmä teki kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen hankalaksi ja pääsi puoliajalle johdossa 35-23.

Vierasjoukku kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Se pääsi päätösjaksolle 23 pisteen etumatkalta.

Pyrintö ei kyennyt enää nousemaan taistelemaan voitosta. Catz nappasi sarjapisteet 74-49.

- Pelasimme joukkueena vahvasti korillla, syötöissä ja levypalloissa. Taistelimme hyvin alusta loppuun asti ja kaikki antoivat oman panoksensa joukkueen eteen, mikä auttoi meitä tänään voittamaan, Catzin Seairra Barret pohti ottelun jälkeen.

Barret oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 18 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elena Melto pussitti 17 pistettä ja napsi seitsemän levypalloa. Anni Nurminen teki Pyrinnölle 11 pistettä.

- Meitä vaivaa loukkaantumiset ja se näkyy tietenkin tässä pelaamisessa. Korintekijoiltä olisi kaivattu enemmän ja naapurilla taas oli täysi rosteri, mikä ei ainakaan helpottanut asiaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa:lle paikallisvoitto

Kouvottaret emännöi ylemmässä jatkosarjassa Kotkan Peli-Karhuja. PeKa jatkoi hyvää virettään, kun se vei derbyn nimiinsä 75-58.

Ottelun avauspuolikalla nähtiin tasaista koripalloa. Molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan yhden jakson. PeKa pääsi puoliajalle kolmen pisteen johdossa.

Myös kolmannella jaksolla sama meno jatkui eikä kumpikaan joukkue päässyt karkaamaan. Viimeiselle tauolle mentiin jännittävästä tilanteesta, kun vieraat johtivat 51-47.

Kotkalaiset ratkaisivat voiton pelamaalla vahvan päätösjakson. Joukkue jatkoi voittoputkeaan, kun se voitti 75-58.

Naomi Davenport kasasi tupla-tuplan. Hän upotti 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta pussitti 18 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki Kouvottarille 21 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

Ottelutilasto

Märsky ylivoimainen

Ylemmässä jatkosarjassa HBA-Märsky teki pitkän vieraspelireissun, kun se matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Joukkue toi sarjapisteet mukanaan Helsinkiin, kun se voitti 98-59.

Helsinkiläisryhmä aloitti ottelun ryminnällä. Se karkasi jo avausjakson aikana omille teilleen. Tauolla se johti ottelua 29-12.

Toisella jaksolla peli muuttui tasaisemmaksi, mutta Vimpeli ei onnistunut kaventamaan eroa. Puoliajalla vierasjohto oli 19 pistettä.

HBA pelasi myös ottelun toisella puolikkaalla vahvasti ja piti huolen siitä, että Vimpeli ei päässyt uhkaamaan sen voittoa. Se kasvatti johtoaan molemmilla jaksoilla ja voitti ottelun lopulta muskaavalla erolla 98-59.

Saana Kujala keräsi tilastoihinsa tupla-tuplan. Hän upotti 23 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Myös Elina Aarnisalo pussitti 23 pistettä. Kym Royster teki joukkueelleen 24 pistettä ja otti 15 levypalloa. Hän jäi kuitenkin turhan yksinäiseksi.

Ottelutilasto

FoA kaatoi Hongan

Päivän myöhäisin ottelu pelattiin Forssassa, kun Honka matkasi Alun vieraaksi. FoA otti toisen peräkkäisen voittonsa 81-63.

Avausjaksolla vieraiden puolustus oli vaikuksissa Alun hyökkäyspelaamisen kanssa. Jakso päättyi tilanteessa 25-11.

Toisella jaksolla Honka pääsi otteluun paremmin sisään. Se onnistui kaventamaan kotijoukkueen johtoa ja puoliajalle mentiin tilanteessa 40-31.

Vieraat veivät nimiinsä myös kolmannen jakson. Viimeiselle tauolle mentiin jännittävässä tilanteessa, kun kotijoukkue johti ottelua kuudella pisteellä.

Päätösjaksolla Alku pudotti espoolaiset kyydistä. Joukkueen puolustus hienosti ja hyökkäyspäässäkin nähtiin onnistumisia. Ottelu päättyi forssalaisten voittoon 81-63.

Davida Dale upotti 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Josefiina Rinnevuori heitti uransa ennätyspisteet 16 pisteellä. Hän osui neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Carmen Tyson-Thomas pussitti Hongalle 28 pistettä ja keräsi 17 levypalloa.

Ottelutilasto

 
5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

27.7.2022 13:56 Naisten Korisliiga

Riikka Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Vimpelin Veto ja seuran oma kasvatti Riikka Kujala, 27, ovat solmineet jatkosopimuksen.

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga

Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

25.7.2022 08:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Anni Kujalan, 29, kanssa. Kujalalle tuleva kausi tulee olemaan jo hänen kymmenes naisten Korisliigassa.

22.7.2022 10:08 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari jatkaa Tampereen Pyrinnössä

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt jatkosopimuksen jo kahdeksanteen liigakauteensa valmistautuvan Iina Keski-Saaren, 24, kanssa.

22.7.2022 09:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarille tukku jatkosopimuksia ja uutena pelaajan Timperi – Frimodig jatkaa valmennuksessa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kouvottaret on tehnyt tukun jatkosopimuksia, kun Saara Sandell, Roosa Frimodig, Yasmine Blomfelt sekä päävalmentaja Joonas Frimodig ovat tehneet jatkosopimukset. Uutena pelaajana Kouvottarissa nähdään Johanna Timperi.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

21.7.2022 08:33 Naisten Korisliiga

Breon Gunnels täydentää Forssan Alun ulkomaalaiskolmikon

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Breon ”Bre” Gunnels, 23, käynnistää ammattilaisuransa Forssassa.

20.7.2022 12:07 Naisten Korisliiga

Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Cierra Walkersin, 24, kanssa. Walker päätti seniorikautensa keväällä Gonzagan yliopistossa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliiga

Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

Näytä lisää vastaavia