NCAA-tulokkaat Nkamhoua ja Jantunen hurjassa vireessä

6.12.2019 08:45 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n kuluvan viikon kirkkaimpiin suomalaistähtiin kuuluivat ehdottomasti hurjan 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan kerännyt Tennesseen Olivier Nkamhoua ja 18 pistettä säkittänyt Utahin Mikael Jantunen.

Mikael Jantunen oli vedossa 18 pisteeellä. Kuva: Ville Vuorinen.

Nkamhoua ja Tennessee puolustivat keskiviikkona Florida A&M:n kumoon selkein numeroin 43-72 (18-39). Nkamhoua pelasi nuoren yliopistouransa parhaan pelinsä ja toistaiseksi ensimmäisen tupla-tuplansa. Hän heitti pelitilanneheittonsa erinomaisesti 5/9 ja rynni peräti seitsemän hyökkäyslevypalloa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Yhdentoista pisteen ja kolmentoista levypallon lisäksi ponnistusvoimainen HNMKY:n kasvatti torjui vastustajan heiton kahdesti ja riisti kerran. Peliaikaa suomalaiselle kertyi vaihtopenkiltä mukavat 23 minuuttia.

Tennessee on tähän mennessä ehtinyt pelata kahdeksan ottelua, joista Vols on voittanut seitsemän kappaletta.

Ottelutilastot

Mikael Jantunen ja Utah joutuivat ylitöihin, kun Brigham Young kaatui vasta jatkoajan jälkeen 95-102 (41-33, 86-86). Pahimmillaan 16 pistettä takana ollut Utah nousi jatkoajalle Rylan Jonesin (25/3/6 syöttöä) kolmosella ja bonusaika oli kotijoukkueen näytöstä.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ensimmäistä kauttaan yliopistossa pelaava Jantunen säkitti uudeksi piste-ennätyksekseen 18 pistettä ja kahmi itselleen kuusi levypalloa. Vaihdosta 31 minuuttia pelannut Wartti Basket -kasvatti säkitti pelitilanneheittonsa 5/7 ja vapaaheittonsa puhtaasti 8/8.

Utah on nyt pelannut kahdeksan ottelua, joista Utes on voittanut kuusi.

Ottelutilastot

Valtonen vei kerskailuoikeudet Raitaselta suomalaiskohtaamisessa

Elias Valtonen on noussut Arizona Staten aloitusviisikkoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Elias Valtonen ja Arizona State vei nimiinsä NCAA-kauden ensimmäisen suomalaiskohtaamisen tiistaina, kun Arizona State voitti Remu Raitasen edustaman San Franciscon 71-67 (35-30). Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa keräten nimiinsä kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan 21 minuutissa. Raitanen pelasi penkiltä 22 minuuttia, joiden aikana hän pussitti kaksi pistettä, haki kuusi levypalloa ja torjui kertaalleen.

Ottelutilastot

San Francisco palasi välittömästi voittojen tielle keskiviikkona, kun Dons kellisti Californian 64-76 (32-34). Raitanen jatkoi isoilla peliminuuteilla tehtaillen 15 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön 26 minuutissa. Raitanen säkitti kolmosensa upeasti 4/7.

Ottelutilastot

Richmond ja Andre Gustavson voittivat tiistaina Hamptonin 80-63 (34-30). Gustavson pelasi ottelussa 18 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley kärsivät tappion tiistaina, kun Memphis oli parempi loppulukemin 56-71 (19-29). Tahvanainen sai peliaikaa 13 minuuttia keräten kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Ottelutilastot

 
19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

Näytä lisää vastaavia