Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

Shaylen Burnett oli jälleen iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa pesi kasvonsa Honkaa vastaan

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kotkan Peli-Karhut matkasi Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkue pelasi sisuuntuneesti ja voitti ottelun 95-56.

Kotkalaiset olivat vahvempia heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Se vei molemmat jaksot nimiinsä ja johti puoliajalla 47-32.

Pelin kuva säilyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. PeKa oli selvästi parempi ja kasvatti eron 39 pisteeseen. Se vei sarjapisteet 95-56.

Me parannettiin puolustuspelissä selkeästi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Oltiin tehty tarkennuksia ja sitä kautta peli sujui paremmin. Toisella puoliajalla levypallopeli ja meidän paikkapuolustus taisi sotkea vähän Hongan hyökkäystä, tuli pitempi pätkä kun Honka ei saanut koria tehtyä. Hyvä että voitettiin kahden takkuisen pelin jälkeen, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Isoin ero joukkueiden välille syntyi vaihtopelaajien tekemistä pisteistä. Peli-Karhujen penkki teki 41 pistettä, kun Hongan vastaava jäi neljään pisteeseen.

Peliin lähdettiin ihan hyvällä energialla. Varsinkin alussa missattiin monta hyvää heittoa mitkä taas PeKa laittoi sisään. Meillä vähän loppui kaasu kolmannella jaksolla eikä vieläkään saatu niistä meidän helpoista paikoista sisään, se oli ehkä meidän kompastuskivi tänään. Tsempattiin loppuun saakka kuitenkin joka on hieno juttu, Hongan Sandra Karsten harmitteli.

Naomi Davenport upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hänelle kertyi kuitenkin myös kahdeksan menetystä. Inga Orekhova säkitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkue jatkoi hienoja otteitaan ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmille joukkueille merkittiin yksi jakso. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua kolmella pisteellä.

Ottelun voiton kannalta ratkaisevin jakso oli kolmas jakso. Kouvottaret vei sen 28-19. Kun viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, merkittiin voitto vieraille 86-80.

Ottelun ehdoton hahmo oli Kouvottarien Rashida Timbilla. Hän kasasi tripla-tuplan 20 pisteellä, 22 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Myös Sarah Toeaina oli loistava. Hän heitti 32 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsä säkitti 22 pistettäja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Topo tylsytti HBA:n hyökkäyksen

Helsingissä nähtiin paikalliskamppailu, kun HBA emännöi ToPoa. Edellisessä ottelussa hyökkäyskilpailun Vimpelille hävinnyt vierasjoukkue oli oppinut läksynsä ja palasi voittokantaan 71-47.

ToPo oli emäntiä edellä jo avauspuoliajalla. Erityisen hienosti se pelasi toisella jaksolla, kun sen puolustus piti Märskyn kahdessa pisteessä. Puoliajalla vieraiden johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla ToPo ei päästänyt kotijoukkuetta iskuetäisyydelle. Sarjapisteet matkasivat Munkkiniemeen 71-47.

- Emme päästäneet HBA:ta sen omaan peliin ja saimme pidettyä HBA:n alle 50 pisteessä. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja saimme toteutettua myös omaa hyökkäyspeliämme monipuolisesti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Vieraat olivat vahvoilla korin alla. Se teki kolmen sekunnin alueelta 36 pistettä, kun HBA nosteli sieltä vain 14 pistettä.

- Avausjaksolla hävisimme levypallot selvästi.  Toiselle puoliskolle paransimme, mutta heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä, vaikka saimme luotua hyviä paikkoja, Saana Kujala sanoi.

Taru Tuukkanen oli elementissään ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Erika Davenport säesti 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Kujala 17 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli jatkaa kärjessä

Sarjakärki ViVe sai vieraita Lappeenrannasta. Se ei antanut Catzin yllättää ja nappasi pisteet 82-74.

Avauspuolikkaalla joukkueet eivät vielä saaneet kunnollista eroa välilleen. Kotijoukkue johti puoliajalla 34-33.

Vimpeli tuli kolmannelle jaksolle paremmalla sykkeellä ja karkasi 12 pisteen johtoon. Catz onnistui päätöjaksolla kaventamaan eroa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett oli jälleen joukkueensa kantavia voimia. Hän kirjautti 15 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster saalisti tupla-tuplan 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Catzin riveistä Seiarra Barrett säkitti 27 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle pisteet Forssasta

Tappioputkessa rämpivä FoA sai vieraakseen EBT:n. Joukkueen tappioputki sai jatkoa, kun vieraat hakivat pisteet 77-68.

EBT vei avauspuoliajan nimiinsä toisen jakson ansiosta. Se piti sen aikana kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa.

Toinen puoliaika oli tasainen. Ero pysyi kuitenkin lopulta samana, kuin puoliajalla ja EBT:n voitto kirjattiin 77-68.

EBT:n Alyesha Lovett teki ottelussa 30 pistettä. Venla Määttänen pelasi loistavasti ja kasasi 19 pistettä sekä kymmenen levypalloa. FoA:n Ninni Salmi teki 14 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös Wendion Bibbins. Hän nappasi myös 14 levypalloa.

Ottelutilasto

 
5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

27.7.2022 13:56 Naisten Korisliiga

Riikka Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Vimpelin Veto ja seuran oma kasvatti Riikka Kujala, 27, ovat solmineet jatkosopimuksen.

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga

Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

25.7.2022 08:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Anni Kujalan, 29, kanssa. Kujalalle tuleva kausi tulee olemaan jo hänen kymmenes naisten Korisliigassa.

22.7.2022 10:08 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari jatkaa Tampereen Pyrinnössä

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt jatkosopimuksen jo kahdeksanteen liigakauteensa valmistautuvan Iina Keski-Saaren, 24, kanssa.

22.7.2022 09:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarille tukku jatkosopimuksia ja uutena pelaajan Timperi – Frimodig jatkaa valmennuksessa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kouvottaret on tehnyt tukun jatkosopimuksia, kun Saara Sandell, Roosa Frimodig, Yasmine Blomfelt sekä päävalmentaja Joonas Frimodig ovat tehneet jatkosopimukset. Uutena pelaajana Kouvottarissa nähdään Johanna Timperi.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

21.7.2022 08:33 Naisten Korisliiga

Breon Gunnels täydentää Forssan Alun ulkomaalaiskolmikon

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Breon ”Bre” Gunnels, 23, käynnistää ammattilaisuransa Forssassa.

20.7.2022 12:07 Naisten Korisliiga

Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Cierra Walkersin, 24, kanssa. Walker päätti seniorikautensa keväällä Gonzagan yliopistossa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliiga

Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

Näytä lisää vastaavia