Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

Shaylen Burnett oli jälleen iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa pesi kasvonsa Honkaa vastaan

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kotkan Peli-Karhut matkasi Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkue pelasi sisuuntuneesti ja voitti ottelun 95-56.

Kotkalaiset olivat vahvempia heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Se vei molemmat jaksot nimiinsä ja johti puoliajalla 47-32.

Pelin kuva säilyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. PeKa oli selvästi parempi ja kasvatti eron 39 pisteeseen. Se vei sarjapisteet 95-56.

Me parannettiin puolustuspelissä selkeästi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Oltiin tehty tarkennuksia ja sitä kautta peli sujui paremmin. Toisella puoliajalla levypallopeli ja meidän paikkapuolustus taisi sotkea vähän Hongan hyökkäystä, tuli pitempi pätkä kun Honka ei saanut koria tehtyä. Hyvä että voitettiin kahden takkuisen pelin jälkeen, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Isoin ero joukkueiden välille syntyi vaihtopelaajien tekemistä pisteistä. Peli-Karhujen penkki teki 41 pistettä, kun Hongan vastaava jäi neljään pisteeseen.

Peliin lähdettiin ihan hyvällä energialla. Varsinkin alussa missattiin monta hyvää heittoa mitkä taas PeKa laittoi sisään. Meillä vähän loppui kaasu kolmannella jaksolla eikä vieläkään saatu niistä meidän helpoista paikoista sisään, se oli ehkä meidän kompastuskivi tänään. Tsempattiin loppuun saakka kuitenkin joka on hieno juttu, Hongan Sandra Karsten harmitteli.

Naomi Davenport upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hänelle kertyi kuitenkin myös kahdeksan menetystä. Inga Orekhova säkitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkue jatkoi hienoja otteitaan ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmille joukkueille merkittiin yksi jakso. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua kolmella pisteellä.

Ottelun voiton kannalta ratkaisevin jakso oli kolmas jakso. Kouvottaret vei sen 28-19. Kun viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, merkittiin voitto vieraille 86-80.

Ottelun ehdoton hahmo oli Kouvottarien Rashida Timbilla. Hän kasasi tripla-tuplan 20 pisteellä, 22 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Myös Sarah Toeaina oli loistava. Hän heitti 32 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsä säkitti 22 pistettäja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Topo tylsytti HBA:n hyökkäyksen

Helsingissä nähtiin paikalliskamppailu, kun HBA emännöi ToPoa. Edellisessä ottelussa hyökkäyskilpailun Vimpelille hävinnyt vierasjoukkue oli oppinut läksynsä ja palasi voittokantaan 71-47.

ToPo oli emäntiä edellä jo avauspuoliajalla. Erityisen hienosti se pelasi toisella jaksolla, kun sen puolustus piti Märskyn kahdessa pisteessä. Puoliajalla vieraiden johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla ToPo ei päästänyt kotijoukkuetta iskuetäisyydelle. Sarjapisteet matkasivat Munkkiniemeen 71-47.

- Emme päästäneet HBA:ta sen omaan peliin ja saimme pidettyä HBA:n alle 50 pisteessä. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja saimme toteutettua myös omaa hyökkäyspeliämme monipuolisesti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Vieraat olivat vahvoilla korin alla. Se teki kolmen sekunnin alueelta 36 pistettä, kun HBA nosteli sieltä vain 14 pistettä.

- Avausjaksolla hävisimme levypallot selvästi.  Toiselle puoliskolle paransimme, mutta heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä, vaikka saimme luotua hyviä paikkoja, Saana Kujala sanoi.

Taru Tuukkanen oli elementissään ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Erika Davenport säesti 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Kujala 17 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli jatkaa kärjessä

Sarjakärki ViVe sai vieraita Lappeenrannasta. Se ei antanut Catzin yllättää ja nappasi pisteet 82-74.

Avauspuolikkaalla joukkueet eivät vielä saaneet kunnollista eroa välilleen. Kotijoukkue johti puoliajalla 34-33.

Vimpeli tuli kolmannelle jaksolle paremmalla sykkeellä ja karkasi 12 pisteen johtoon. Catz onnistui päätöjaksolla kaventamaan eroa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett oli jälleen joukkueensa kantavia voimia. Hän kirjautti 15 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster saalisti tupla-tuplan 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Catzin riveistä Seiarra Barrett säkitti 27 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle pisteet Forssasta

Tappioputkessa rämpivä FoA sai vieraakseen EBT:n. Joukkueen tappioputki sai jatkoa, kun vieraat hakivat pisteet 77-68.

EBT vei avauspuoliajan nimiinsä toisen jakson ansiosta. Se piti sen aikana kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa.

Toinen puoliaika oli tasainen. Ero pysyi kuitenkin lopulta samana, kuin puoliajalla ja EBT:n voitto kirjattiin 77-68.

EBT:n Alyesha Lovett teki ottelussa 30 pistettä. Venla Määttänen pelasi loistavasti ja kasasi 19 pistettä sekä kymmenen levypalloa. FoA:n Ninni Salmi teki 14 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös Wendion Bibbins. Hän nappasi myös 14 levypalloa.

Ottelutilasto

 
28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

27.6.2022 09:00 Naisten Korisliiga

Ellen Järvinen ja Niina Sedano Pyrinnön liigajoukkueeseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut kaksi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun naisten I divisioonan parhaaksi valittu Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano siirtyvät Pyrintöön.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

20.4.2022 15:35 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deerille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kouvottarien Taeler Deerille 300 €:n sakkorangaistuksen.

Näytä lisää vastaavia