Naisten Korisliigan ennakko: HBA, Kouvottaret, Peli-Karhut ja ToPo

30.9.2022 08:49 Peli-Karhut himoitsee viidettä perättäistä mestaruutta uuden päävalmentajan Mika Haakanan johdolla. Kouvottaret ja ToPo lähtevät horjuttamaan kotkalaisten valtakautta. HBA oli lähellä mitalia viime kaudella – miten käy tällä kaudella?

Peli-Karhut havittelee viidettä perättäistä mestaruutta - onnistuuko haastajat horjuttamaan hallitsevan mestarin pois valtaistuimeltaan? Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. syyskuuta HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka päättyy viime kauden runkosarjan sijoille 1.-4. sijoittuneilla seuroilla.

HBA lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan muita

HBA-Märskyn pelaajisto on jälleen uuden edessä, kun viime kauden vastuunkantajista moni siirtyi yliopistokentille, avaa se uusille tulevaisuuden toivoille mahdollisuuden loistaa. Kati Ollilainen on jo pidempään pelannut joukkueessa isossa roolissa ja tulee tällä kaudella varmasti astumaan entistä isompaan rooliin.

- Henkilökohtaisesti haluan kehittyä kauden aikana mahdollisimman paljon. Pyrin auttamaan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Ollilainen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on Märskyn osalta sujunut hyvin. Pääpaino on tullut puolustuksessa.

- Olemme keskittyneet puolustukseen ja nopeaan hyökkäämiseen. Harjoituksissa on menty kovaa ja olemme saaneet hyvät harjoituspelit alle ennen kauden alkua.

Joukkuepelaaminen tulee olemaan HBA:n vahvuus myös tällä kaudella.

- Tulemme olemaan yhtenäinen, ennakkoluuloton ja agressiivisesti pelaava ryhmä, Ollilainen kertaa.

Ollilaisen lisäksi Elina Aarnisalo ja Fia Hellsten pelasivat jo viime kaudella isoja minuutteja. He ovat tällä kaudella isossa tulosvastuussa. Lisäksi tullaan varmasti näkemään uusia läpimurtoja suomalaisen koripallon tulevaisuuden lupauksilta.

- Albina Sylaa kannattaa seurata tarkkaan ensi kaudella. Hän on ottanut isoja kehitysaskelia kesän aikana ja on valmiina isompaan rooliin liigassa, Ollilainen kertoo.

HBA:n tavoitteena on viedä pelaajia eteenpäin. Joukkue lähtee kuitenkin voittamaan jokaista ottelua ja kuten viime kaudella nähtiin, se on varmasti inhottava vastustaja.

- Tavoitteena on kehittyä joukkueena ja yksilönä joka päivä. Pyritään pelaamaan ennakkoluulottomasti ja lähdetään voittamaan jokaista peliä.

Mestaruussuosikin viitta menee Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on tälläkin kaudella varmasti suurin mestarisuosikki, Ollilainen päättää.

HBA 22-23 pähkinänkuoressa


Kouvottaret kauteen mitalin kiilto silmissä

Viime kaudella hienosti hopealle sijoittunut Kouvottaret lähtee kauteen Joonas Frimodigin johdolla. Kouvolassa odotetaan kauden alkua innolla.

- Joukkueessa on kauden alla odottava tunnelma. Paljon on paiskittu hommia tulevaa kautta varten, hän sanoo.

Frimodig toivoo, että tällä kaudella tullaan näkemään entistä aggressiivisempi Kouvottaret. Joukkue pyrkii pitämään kovaa tempoa yllä otteluissa.

- Olemme harjoituksissa korostaneet aktiivista koko kentän pelaamista sekä vauhdikasta hyökkäyspeliä.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Mm. Henriikka Vähäuski, Saara Sandell ja Roosa Frimodig jatkavat viime kauden hopeajoukkueesta. Amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet, kun Makeda Clarke-Nicholas ja Tierra Hodges aloittavat ensimmäisen kautensa Suomessa. Myös Heta Äijänen saa mahdollisuuden isossa roolissa.

- Essia Hurme on nimi, joka kannattaa panna mieleen. Hän on taitava takapelaaja, jolla on edellytykset lyödä heti läpi liigatasolla, Frimodig sanoo.

Kouvottaret pyrkii jatkamaan viime kaudelta tutulla tiellä ja tavoittelee mitalia. Mestarisuosikki löytyy naapurista.

- Sarjassa on tällä kaudella vain yksi suosikki ja se on PeKa, Frimodig päättää.

Kouvottaret 22-23 pähkinänkuoressa


Peli-Karhut suurin mestarisuosikki

Kotkan Peli-Karhut lähtee kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Catzin mestaruusvuosien pääkäskijä Mika Haakana istuu joukkueen penkin päähän.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Syyskuun alusta meillä on ollut joukkue kasassa. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja oppimiskyky joukkueessa on loistava. Vuoden tauko tuli itselle hyvään paikkaan. Sain pienen irtioton lajista vaikka koko ajan olen koittanut opiskella peliä. Kotka on todellinen koripallokaupunki ja PeKa:lla on huippuluokan organisaatio. Hienoa päästä valmentamaan Kotkaan, Haakana kertaa.

Kotkassa on esimerkillinen organisaatio ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä. Taikatemppuja ei kauden alla ole tarvinnut tehdä.

- Meillä on laaja valmennusryhmä, joka pystyy olemaan harjoituksissa mukana. Apuvalmentaja Mauri Laiho on painanut kovasti hommia joukkueen eteen. Pyritään tekemään kaikki ammattimaisesti ja organisoidusti hommia päivittäin. Sitä kautta se tulos tulee.

Peli-Karhut on viimevuosina hallinnut Naisten Korisliigaa. Haakanan mukaan joukkue pyrkii pelaamaan organisoidusti ja nopeasti. Hyvillä syöttäjillä on iso rooli tulevan kauden pelissä.

PeKa:lla on jälleen kasassa nimivahva nippu. Lehtorannan siskoksista Roosa Lehtoranta jatkaa joukkueen riveissä kuten myös viime kauden paras kuudes pelaaja Lotta Vehka-Aho. Noora Järvikangas palaa joukkueen riveihin ja Roosa Kosonen debytoi kotkalaisten paidassa. Ulkomaalaiskolmikon muodostavat Aurjanee Alix, Natalie Day ja Kouvottarista tuttu Rashida Timbilla.

- Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, mutta Vehka-Aho näytti jo viime vuoden finaaleissa hienoja otteita. Hän on jatkanut sitä myös harjoituskaudella. Noora Järvikangas palaa parin vuoden tauon jälkeen liigaan ja on tehnyt kovasti töitä. Nopea Alix tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Hänellä on vahva yliopistotausta, mutta hänkin on ollut pari vuotta sivussa ja päässyt hienosti mukaan, Haakana pohtii.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen mestaruus. Joukkue on myös muiden papereissa itseoikeutetusti suurin mestarisuosikki. Haastajia kuitenkin löytyy.

- ToPo on saanut kasaan kovan joukkueen. Kouvottaret, HBA, Honka, Vimpeli ja Forssa ovat myös liikkeellä vahvoilla nipuilla. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja sen edetessä nähdään, millaiseksi sarja muodostuu, Haakana päättää.

Peli-Karhut 22-23 pähkinänkuoressa


ToPo:lla tavoitteena mitali

Helsinkiläinen ToPo päätti viime kautensa pronssijuhliin.  Täksi kaudeksi joukkue on hieman nuorentunut. Yksi uusista pelaajista on Ebba Pekonen, joka siirtyi helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsista.

- Lähden tulevaan kauteen hyvillä flliksillä. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi sarja muodostuu.

Joukkueessa on hyvä fiilis kauden alla. Tulevaa kautta odotetaan jo innolla. Urheilullisuus tulee olemaan ToPo:n vahvuus.

- Meidän joukkue tulee olemaan tällä kaudella monipuolinen, urheilullinen ja kilpailullinen, Pekonen sanoo.

Pekosen tapaan HBA-taustan omaava Saana Kujala siirtyi ToPo:n paitaan. Lisäksi Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat vuoden vanhempia ja valmiina astumaan isompaan rooliin. Ainoana amerikkalaispelaajana aloittaa Ilmar’l Thomas.

- Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa seurata. Agyein urheilullisuus ja Thomasin korintekotaidot erottuvat kuitenkin erityisesti.

ToPo:n minimitavoitteena on tällä kaudella mitali.

- Haluamme kehittyä läpi kauden ja tavoittelemme mitalia, Pekonen sanoo.

Nuori pelaaja nostaa esiin kaksi ennakkosuosikkia.

- Mielestäni Peli-Karhut ja Vimpeli lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina, Pekonen päättää.

ToPo 22-23 pähkinänkuoressa

 
29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

3.4.2023 20:27 Naisten Korisliiga

FoA kampesi sarjan tasoihin

Välieräsarja jatkui Forssassa. Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena ja otti tärkeän voiton 84-73. Sarja on tilanteessa 1-1.

2.4.2023 19:20 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen voitto välierissä

ToPo aloitti välieräsarjan vakuuttavasti kotonaan. Se nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 98-64.

31.3.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Kotkan Peli-Karhut aloitti välierät voitolla, kun se emännöi Forssan Alkua. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 66-58.

31.3.2023 17:00 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

31.3.2023 06:08 Naisten Korisliiga

Välieräennako 1/2: Forssan Alku haastaa Peli-Karhut

Ensimmäinen välieräsarja käynnistyy perjantaina Kotkassa. Siinä Peli-Karhut ja FoA ottavat mittaa toisistaan.

29.3.2023 20:34 Naisten Korisliiga

Vimpelille seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka

ViVe nappasi paikan välieriin, kun joukkue haki voiton Espoosta 79-76. Joukkue vei ottelusarjan 2-1.

27.3.2023 20:38 Naisten Korisliiga

Ilmar’I Thomas johdatti ToPo:n mitalipeleihin

ToPo nappasi itselleen välieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Hongan 86-81. Joukkue vei ottelusarjan 2-0.

26.3.2023 19:34 Naisten Korisliiga

Vimpeli venytti ratkaisua

Vimpelin Veto nappasi tärkeän voiton EBT:stä kotikentällään 78-76. Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1. Joukkueet pelaavat välieräpaikasta keskiviikkona Espoossa.

Näytä lisää vastaavia