Naisten Korisliigan ennakko: EBT, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto

29.9.2022 09:25 Espoolaisseurat Espoo Basket Team ja Tapiolan Honka lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tämän kauden sarjassa. Vahvistuneen Vimpelin Vedon harteille sovitellaan kauden mustan hevosen viittaa.

Ninni Salmi palaa juurilleen, kun hän palaa Vimpelin Vetoon tulevalle kaudelle. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 5.-7. sijoittuneilla seuroilla.

EBT pyrkii pelaamaan nopeasti

EBT on tälläkin kaudella nostamassa mukaan omia junioreitaan, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Naisten Korisliigassa. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa Lotta Hämäläinen, joka palaa Espooseen Lappeenrannassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän odottaa tulevaa kautta jo innolla.

- Tosi innostuneet ja odottavat fiilikset tulevasta kaudesta. Tuttu ympäristö, valmennus sekä tutut joukkuekaverit ovat tehneet paluusta Espooseen helppoa, hän kertaa.

Hämäläisen mukaan harjoittelu joukkueen kanssa on sujunut hyvin ja pelitapaa on hiottu yhtenäisemmäksi. Joukkue pyrkii olemaan valmiina kauden alkaessa. EBT on ollut viimekausina inhottava vastustaja. Myös tälle kaudelle raamit ovat selvillä.

- Totutusti EBT haluaa pelata tänäkin vuonna nopeeta korista. Toivottavasti tehdään vastustajien pelaaminen pelissä vaikeaksi.

Omia kasvatteja joukkueessa on kuusi. Kokemusta tuovat Hämäläisen lisäksi Kouvottarista saapunut Elli Salovaara sekä amerikkalaiset Sierra Moore ja Hongasta tuttu Carmen Tyson-Thomas. Myös Venla Määttäseltä voidaan odottaa seuraavia askeleita.

- Meillä on joukkueessa monia naisten peleihin ensimmäisiä pelejä odottavia junioreita. Suosittelen tarkkailemaan millaisia steppejä he kauden edetessä ottavat, Hämäläinen sanoo.

Tulostavoitetta joukkueessa ei ole vielä asetettu, mutta EBT pyrkii viemään peliään eteenpäin kauden edetessä.

- Joukkueena halutaan kehittyä ja viedä joka treeneissä joukkuepelaamista eteenpäin. Sitä tukee myös yksilöinä kehittymisen mahdollisuus, koska pelaajilla on Espoossa hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavia askeleita uralla eteenpäin.  Sen mahdollistavat harjoitukset aamuin ja illoin, Hämäläinen pohtii.

Selkeä ennakkosuosikki Catzin kasvatilta myös löytyy.

- Heittäisin ennakkosuosikin viitan Kotkan Peli-Karhujen suuntaan, hän päättää.

EBT 22-23 pähkinänkuoressa


Tapiolan Honka tähtää mestaruuteen

Tapiolan Hongan penkin päässä jatkaa Niko Nyholm. Espoossa ollaan valmiina tulevaan kauteen.

- Joukkueessa on odottavat tunnelmat kauden alla. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi kesän aikana. On hienoa päästä mittamaan tasomme muita joukkueita vastaan, Nyholm sanoo.

Nyholmin mukaan joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut suhteellisen hyvin, mutta pieniä vammojakin on ollut. Energisyys on isossa roolissa Hongan pelissä, jonka lisäksi seuran vahva juniorityö näkyy joukkueessa.

- Tällä kaudella tullaan näkemään energinen ja taisteleva Honka. Meillä on joukkueessa monta omaa kasvattia, joka varmasti lisää kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Kirjoita kuvateksti tähän

Joukkueessa viime kaudella liigan vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Elsa Lemmilä on vuoden kokeneempi ja varmasti isossa roolissa. Sama koskee myös Olivia Saarelaista ja Emma Ristolaa. Amerikkalaispelaajina nähdään Cierra Walker ja Madelynn Utti.

- Meillä on kasassa erittäin tasainen ja laadukas ryhmä. Kauden aikana tullaan näkemään monia onnistumisia. Lemmilä, Saarelainen ja Ristola ovat mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi. Heidän vastapainokseen meiltä löytyy paluumuuttajia kuten Armi Anttila, Ella Väätänen ja Ronja Orpo, jotka ovat seuraamisen arvoisia tulevalla kaudella, Nyholm sanoo.

Joukkueen tavoitteena on päävalmentajan mukaan mestaruus. Kovimmat kilpailijat löytyvät Kymenlaakson suunnalta.

- Viimevuotiset finalistit Kouvottaret ja Peli-Karhut ovat mestaruussuosikkeja tälläkin kaudella, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 22-23 pähkinänkuoressa


Vimpelin Veto tähtää pudotuspeleihin

Vimpelin Veto aloitti viimekauden todella kovassa lennossa, mutta hyytyi loppukautta kohden. Joukkue saa tälle kaudelle kovan vahvistuksen, kun Ninni Salmi palaa joukkueeseen, jossa aikanaan teki liigadebyyttinsä.

- Hyvät fiilikset paluusta Vimpeliin. Viimeksi, kun olin täällä, se oli ensimmäinen liigakausi niin minulle kuin seurallekin. Nyt molemmille on kertynyt lisää kokemusta, Salmi sanoo.

Harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen on edennyt aikataulussa.

- Valmistautuminen on sujunut aika perinteisen kaavan mukaan harjoittelun kautta. On kuitenkin todella hienoa päästä viimein tositoimiin.

Vimpeli on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan ja he ovat löytyneet tehotilastoissa sarjan kärkipäässä. Tällä kaudella amerikkalaisvahvistuksia on mukana kaksi Tynice Martin ja Shayla Cooper. Salmen lisäksi Tuulia Anttonen tekee paluun Vimpelin paitaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään urheilullinen ja vauhdikas Veto. Anni Kujalaa kannattaa seurata erityisesti, sillä hän on vuodesta toiseen nostanut tasoaan. Hän on minusta hyvä esimerkki pelaajasta, joka on kehittynyt myös junnuvuosien jälkeen, Salmi sanoo.

Myös Salmen suusta vastaus ennakkosuosikista osuu Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on suurin suosikki Suomen mestariksi, Salmi päättää.

Vimpelin Veto 22-23 pähkinänkuoressa

 
29.11.2023 20:20 Naisten Korisliiga

Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

28.11.2023 20:35 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn

Kouvottaret emännöi illan ainoassa ottelussa Peli-Karhuja. Vierasjoukkue haki vakuuttavan voiton 96-57 (50-27).

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga

Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

Näytä lisää vastaavia