Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

30.9.2021 11:00 Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

Peli-Karhut on luotettavissa käsissä tällä kaudella, kun peliä pyörittää viime kauden arvoikkaimmaksi pelaajaksi palkittu Linda-Lotta Lehtoranta. Kuva: Ville Vuorinen

PeKa jälleen yksi ennakkosuosikeista

Kotkalaisten viime kausi oli suuri menestys. Joukkue voitti Naisten Korisliigan ja nappasi pystin myös Suomen Cupissa. Mestarivalmentaja Roope Mäkelä siirtyi KTP:n penkin päähän. PeKa:n päävalmentajan paikan otti puolestaan Mika Hartonen, joka toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana. Peliin on pyritty tuomaan uusi asioita.

- Apuvalmentaja Mauri Laihon kanssa olemme pyrkineet nopeuttamaan peliä ja lisäämään intensiteettiä molemmissa päissä, Hartonen kertoo.

Harjoituskaudella pieni pelaajarinki on tuottanut hieman ongelmia. Lisäharmia ovat tuoneet loukkaantumiset.

- Olemme treenanneet hyvin ja treenipelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Yhteisten kokemusten puute on näkynyt ailahteluna, Hartonen pohtii.

Joukkueen runko on pääosin pysynyt kasassa. Elena Melto siirtyi takaisin Lappeenrantaan ja Minna Sten ripusti tossut naulaan viime kauden päätteeksi. Forssasta joukkueeseen siirtyivät Petra Noponen ja Ella Salminen.

Suomeen tykästynyt Zykera Rice jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Täksi kaudeksi hän saa seurakseen myös toisen amerikkalaisen, kun Naomi Davenport tekee debyyttinsä Naisten Korisliigassa. Muita avainpelaajia ovat tutut Linda-Lotta Lehtoranta ja Roosa Lehtoranta.

Kivenkovalla kokoonpanolla vuodesta toiseen pelaavan PeKa:n tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja lyhyemmän aikavälin tavoitteitakin löytyy.

- Tavoitteena on pysyä terveenä, saada lisää yhteisiä kokemuksia, luottaa toisiimme ja voittaa riittävästi pelejä.

Hartosen toivoo, että parketeilla nähdään tällä kaudella nopea, ennakkoluuloton ja voittava joukkue, jonka peliä on myös mukava katsoa. Tähtiä vilisevästä joukkueesta voisi nostaa esiin melkein kenet tahansa.

Petra Noposen ja Elina Oravakankaan kohdalla odotan seuraavaa steppiä uralla. Molemmat ovat tehneet hyvin töitä harjoituskaudella, Hartonen päättää.

Peli-Karhut 21-22 pähkinänkuoressa


FoA:lla tavoitteena mitali

Forssan Alku lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime kauden pronssijoukkueesta monet siirtyivät uusille paikkakunnille, mutta tilalle on saatu hankittua laadukkaita korvaajia. Yksi heistä on Catzin paidassa ihastuttanut Roosa Kosonen, joka pelaa nyt ensimmäisen kautensa Lappeenrannan ulkopuolella. Paikkakunnan vaihto ei juurikaan ole vaikuttanut kesätreeneihin.

- Kesän harjoittelu sujui mukavasti. Aikalailla samalla tavalla kuin aikaisempina vuosinakin. Harjoittelin itsenäisesti alkukesästä hieman enemmän. Elokuussa päästiin joukkueen kanssa harjoituksiin, Kosonen kertoo.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen 21-vuotias pelaaja kertoo kehittymisen pelaajana. Forssasta hän toivoo myös uusia juttuja omaan pelaamiseen. Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tietysti välillä on ollut vähän hakemista, mutta se on uudelle kokoonpanolle ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, Kosonen pohtii.

Viime kauden joukkueesta muualle siirtyivät Anni Mäkitalo, Mia Loyd, Ella Salminen ja Petra Noponen. Kososen lisäksi Alun paidassa nähdään uusina pelaajina mm. Davida Dale, Wendi Bibbins, Tuulia Anttonen (os. Timo), Iina Mäkelä ja Polina Serebriakova.

Joukkueesta löytyy Kososen mukaan paljon heittovoimaa sekä kokoa. Se tuleekin näkymään joukkueen pelissä.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta erityisesti kannattaa seurata Ninni Salmea, Anttosta ja Tinna Rantalaista, Kosonen kertoo.

Tavoitteet joukkueella ovat kunnianhimoiset.

- Mitalia lähdetään hakemaan ja olisihan se hienoa, jos saataisiin viime kauden pronssi kirkastettua, Kosonen päättää.

Forssan Alku 21-22 pähkinänkuoressa


Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella tavoitteena mestaruus

Viime kauden hopeajoukkueessa Tapiolan Hongassa puhaltavat uudet tuulet, kun päävalmentajana pitkään toiminut Kimmo Kujansivu hyppäsi sivuun ja hänen tilallaan aloitti ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Naisten Korisliigassa toimiva Niko Nyholm.

Honka on jo pitkään tehnyt laadukasta juniorityötä ja joukkueen runko rakentuukin pitkälti omien kasvattien ympärille. Pelaajapolkua edustusjoukkueeseen on myös pyritty kehittämään.

- Olemme seurassa lähteneet uudistamaan naisten ja vanhempien tyttöjunioreiden ohjelmaa. Täksi kaudeksi harjoitusmääriä on lisätty ja pelaajaringissä on enemmän pelaajia. Pyrimme tarjoamaan pelaajille kasvualustan, jonka kautta he voivat ponnistaa seuraavalle tasolle, Nyholm kertoo.

Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue onkin saanut alleen laadukkaita harjoituksia.

- Olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Painopiste on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Olemme pyrkineet tuomaan pelaajille lisää työkaluja ja ratkaisumalleja pelaamiseen, Nyholm sanoo.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat molemmat ulkomaalaisvahvistukset. Kotimaisista nimistä Taru Tuukkanen siirtyi täksi kaudeksi ToPo:n paitaan ja vuoden tulokkaaksi valittu Elina Aarninsalo sekä Henna Sandvik jatkavat pelejään HBA-Märskyn paidassa.

Joukkueeseen on heidän tilalleen nostettu uusia pelaajia omista junioreista. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas. Alexandra Ailus ja Lotta-Kaisa Paltemaa ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heille on isoa roolia tarjolla.

- Meillä on koossa persoonallinen ja laadukas joukkue, josta mielenkiintoiset seurattavat eivät lopu, Nyholm toteaa.

Nuori joukkue pyrkii tällä kaudella pelaamaan aloitteellisesti ja ahkerasti. Honka haluaa pelata kollektiivista koripalloa, jossa korostuu pelaajien kyky tehdä hyviä valintoja. Tavoitteetkin ovat korkealla.

- Haluamme harjoitella laadukkaasti ja voittaa mestaruuden, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 21-22 pähkinänkuoressa


ToPo lähtee kauteen mitali mielessä

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Torpan Pojat on hankkinut täksi kaudeksi huiman määrän kokemusta. Joukkueeseen on liittynyt Naisten Korisliiga -legenda Taru Tuukkanen, paluun sarjaan tekevä Henna Salomaa ja toista kertaa Euroopassa pelaava Kelsey McClure. Tuukkanen tuo kokemuksensa lisäksi myös muita asioita helsinkiläisjoukkueeseen.

- Tuon joukkueeseen kokemuksen lisäksi rauhallisuutta, sitoutumista, seurahenkeä, järkeä, nopean pään ja hitaat jalat, hän toteaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat pelaajalle selvät.

- Haluan olla mukana nostamassa ToPo:a seuraavalle tasolle, pysyä pelikuntoisena ja auttaa nuorempia pelaajia läpimurroissa. Tavoitteena on myös saada Munkkaan hyvä fiilis kotipeleissä sekä seuran kovin katsojakeskiarvo, Tuukkanen toteaa.

Harjoituskausi ei ole sujunut täysin ongelmitta. Osa joukkueen pelaajista on puuttunut joukkueen harjoitusvahvuudesta.

- Ollaan harjoiteltu kovaa, mutta valmistautuminen on ollut rikkonaista, koska pelaajia on puuttunut. Ei olla vielä päästy kertaakaan koko joukkueen kanssa kentälle. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että ollaan parhaimmillamme keväällä, Tuukkanen toteaa.

Tällä kaudella tullaan näkemään ToPo, joka on pirtsakka sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Peleissä nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Lisäksi tullaan näkemään saumatonta yhteistyötä valmentajien ja pelaajien välillä, Tuukkanen pohtii.

43-vuotias pelaaja kertoo joukkueen tavoitteeksi mitalin. Joukkueesta hän nostaa esiin muutaman nimen.

- Tällä kaudella kannattaa seurata Magdalene Agyein lentoa, Salomaan paluuta ja Meri Kanervan läpimurtoa, Tuukkanen päättää.

ToPo 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia