15.4.2021 09:27 Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.
Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo vastaa koripallossa tutusta Kentältä johtajuuteen 2021 -mentoriohjelmasta. Ohjelma on avoin kaikille lajin parissa oleville niin pelaajille, tuomareille, valmentajille kuin seuratoimijoille. Tarkoituksena on tukea sarjatasoon riippumatta korisperheeseen kuuluvia ihmisiä. Mentoriparin avulla voidaan pohtia syvällisemmin omaa urapolkua, omia vahvuuksia tai heikkouksien kehittämistä, työ- tai koripallouran valintoja, sekä myös opiskeluun liittyviä kysymyksiä.
- Selvästi tarvetta on mentoroinnille, mutta kaikille ei ole selvää, mitä sillä tarkoitetaan ja onko se juuri minua varten. Tätä halusimme avata järjestämällä verkkotapahtuman, jossa useampi vieras kertoi omasta näkökulmastaan mentoroinnista., taustoittaa alumnikoordinaattori Jari Toivonen.
Verkkotapahtumassa vieraina olivat puhumassa Maikku Miettinen, Mikko Simon ja Shawn Huff. Juontaja Taru Tuukkanen jakoi lisäksi omia kokemuksiaan mentoroinnista ja FIBA:n Time Out-ohjelmasta. Yleisöä haastettiin myös mukaan keskusteluun. Yksi mukaan ilmoittautuneista oli Kalle Bäck, joka on pitkän linjan koripallovalmentaja ja kouluttaja. Tapahtuma avasi myös hänen silmiään siitä, mitä mentorointi on ja kenelle se on tarkoitettu.
- Oli hienoa huomata, kuinka korisalumnit ovat rakentaneet mentoroinnista toimivan tavan auttaa meitä perässä tulevia. Tapahtumassa selvisi, että monet mentoreista ovat jo pitkään toimineet mentoritehtävissä muuallakin kuin urheilussa ja korispiireissä. Kiinnostava yksityiskohta oli, että tästä tuesta kokeneellekin mentorille riittää palkaksi hyvä mieli, tunne siitä, että saa antaa takaisin lajille, jolta on itse vuosien kuluessa saanut paljon hienoja kokemuksia., kertoi Kalle Bäck innostavan tapahtuman jälkeen.
Haluatko mentoroitavaksi tai kiinnostaako liittyä mentoriksi?
LUE LISÄÄ JA OTA YHTEYTTÄ!
Mukaan on helppo lähteä hyvin matalalla kynnyksellä. Helpointa on soittaa suoraan alumnikoordinaattorille ja kertoa oma tilanne. Yhdessä sen jälkeen mietitään vaihtoehtoja aloittaa mentoriprosessi.
- Erityisen ilahduttavaa oli, että meitä kokemattomampia, ihan tavallisiakin pelaajia ja valmentajia, rohkaistiin hakemaan mukaan tähän mentoriohjelmaan. Tartuin heti tilaisuuteen ja soitin alumnikoordinaattori Jari Toivoselle, joka lupasi etsiä minulle kehittymistarpeitani vastaavat mentoriehdokkaat. Odotan innostunein mielin keskusteluja minulle osoitetun "vanhan konnan" kanssa tavoitteenani löytää oman valmentajanpolkuni seuraavat käänteet. Ehkä jonain päivänä on sitten oma vuoroni hypätä mentoriksi seuraavien suomalaisten korissukupolvien iloksi., visioi Bäck.
Mentorointi lyhyesti?
Mentorointi on kokemusten, näkemysten ja osaamisen välittämistä henkilöltä toiselle. Se on ikivanha tapa, jolla kokenut henkilö siirtää osaamistaan ja tietoaan kehittymishaluiselle parille. Mentorointi voi olla yksinkertaisimmillaan arvokasta oman verkoston hyödyntämistä aktorin hyväksi tai vinkki sopivasta työ-/harjoittelupaikasta. Mentorointi laajemmin on kuitenkin prosessi, jossa mentoripari tai -ryhmä tapaavat säännöllisesti ja käyvät keskusteluja asettamiensa tavoitteiden saavuttamiseksi.
Onnistumisen edellytyksiä mentorointiprosessissa: Tavoitteellisuus, vuorovaikutteisuus, luottamus, sitoutuminen, tapaamisiin valmistautuminen ja kiireettömyys.
Mitä on mentorointi? LUE LISÄÄ…
Yhteydenotot:
Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori
040 5708078
Korisperheen kauden päätösjuhla Superlauantai lähestyy – varaa paikkasi yhteiseen korisjuhlaan edullisemmin vielä huomisen 4.4. ajan.
Koriskausi 2024–2025 saa arvoisensa kruunun, kun koko korisperhe kokoontuu Helsingissä lauantaina 17.5.2025. Tapahtuma tuo yhteen pelaajat, seuratoimijat, fanit ja alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii suomikorikselle.
Koripallon Hall of Fame täydentyi lauantaina kuudella uudella lajilegendalla: Timo Haukilahti, Jyrki Immonen, Paavo Koskivaara, Jonathan Moore, Satu Saarteinen ja Pyry-Matti Vasama.
Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.
Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!
Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.
Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.
Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.
Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.
Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.