Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

6.8.2021 13:37 Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

Meral Bedretdin, mitä tiesit ja odotit mentoriohjelmalta etukäteen?

- En hirveästi tiennyt mentoriohjelmasta etukäteen, enkä siitä mitä mahdollisuuksia se avaa. Odotin, että sen kautta voisi saada jalkaa oven väliin työympäristössä näin vastavalmistuneena, niinpä koin sen potentiaalisena apuna sen hetken tilanteeseeni. Tarkkaa odotusta mentorointia kohtaan minulla ei siis ollut, joten ajattelin, että kokeillaan ja katsotaan. Olin nähnyt Vilma Kesäsen blogin omasta osallistumisestaan mentoriohjelmaan, joten se toimi yhtenä kimmokkeena ja ainakin se oli antanut hiukan ajatuksia, mitä ohjelma voisi tarkoittaa. Kun ensi kerran tapasin mentorini, avautuivat silmäni todella ja odotukset kohosivat pilviin.
 

Millainen prosessi sinun kohdallasi mentoriohjelma käytännössä oli?

- Viestittelimme sähköpostitse alkuun mentorini kanssa ja sovimme koronan takia etäyhteyden. Ensi tapaaminen jännitti itseäni, kuten myöhemmätkin, kun ei aina tiennyt, mitä seuraavaksi taas tehdään. Jännitin esittäytymistäkin, mutta mentori kannusti avaamaan itseäni ja olemaan oma itseni. Se oli startti koko prosessille ja loi luottamusta väillemme heti alkuun.

- Meillä oli tapaamiset kerran viikossa. Joka kerta käsiteltiin eri asioita, mm. työnhakuun liittyen ja peilasimme myös kiinnostukseni kohteita. Joka kerta sain tehtäviä, joita seuraavaksi kerraksi tuli tehdä: itsensä kuvailun näkökulmat, CV:n parantaminen, työhakemukset, jne. Opin, että olennaista on työnhaussa osata kertoa kahdessa ensimmäisessä lauseessa tärkeimmät asiat – tätäkin hiottiin, kuten työhaastatteluihin valmistautumista ylipäänsä.

- Teimme ja harjoittelimme niin isoja linjoja, mutta myös hioimme hyvinkin pieniä nyansseja. Yksi tapaaminen kesti noin tunnin, mutta välillä pidimme jopa lyhyempiäkin palavereja tilanteesta riippuen. Kestona se tuntui sopivalta, jolloin ei jääty jaarittelemaan, mutta käytiin tehokkaasti sen kerran teema läpi. Prosessi kesti kaikkiaan kohdallani toukokuusta heinäkuun alkuun, eli minulla mentorointi oli tehokas lyhyen aikavälin, mutta usean tapaamisen, prosessi. Tiedän, että joillekin sopivampi on pidempi aikaväli ja harvemmat tapaamiset, jolloin kyseessä on pitkäkestoinen kehitystyö. Itselläni tavoite oli löytää töitä ja siinä samalla oppia itsestäni ja työnhaun näkökulmista.

- Korostan, että mentoriohjelma vaatii sitoutumista osallistujalta. Jos sitoutumiseen ei ole valmis on se väärin mentoria kohtaan ja ohjelmalta ei voi saada irti sitä, mihin se kykenee. Olin itse hyvin motivoitunut tapaamisiin ja sovimme aluksi tapaamisiin liittyvät pelisäännöt, jotta odotukset ja tavoitteet kohtaavat – tätä suosittelen kaikille.
 

Mitä mentoriohjelma sinulle antoi?

- Mentoriohjelma antoi minulle itseluottamusta ja osaamista työnhakuun ja itsensä tehokkaaseen esittelyyn hissipuhemaisesti. Se antoi erinomaista opastusta myös itsetuntemukseen, kuka olen ja mitkä ovat vahvuuteni. Ohjelman kautta opin ymmärtämään verkostoitumisen merkitystä, kuinka huomioida toiset ja ottaa oppia ympäristöstä. Mentorini järjesti useita haastatteluja ja keskusteluja minulle, joiden avulla opin näkemään erilaisia työtehtäviä erilaisia taustoja omaavilla ihmisillä. Samalla tutustuin näihin ihmisiin.

- Aivan konkreettisesti ohjelma auttoi työnsaannissa, sillä aloitan elokuun puolivälissä uudessa työssä. Yhden haastattelun kautta sainkin vinkin tästä työpositiosta. Varmasti tulen hyödyntämään mentoriohjelmaa hyväkseni tulevaisuudessakin. Näen, että tulevaisuudessa se erityisesti toimii minulla verkostoitumisen tukena.

- Viimeiseksi on todettava, että sain mentorista itselleni elinikäisen ystävän.
 

Kenelle suosittelisit mentoriohjelmaan osallistumista?

- Suosittelisin ohjelmaa kaikille niille, jotka ovat opiskelemassa, vastavalmistuneille, mutta myös jo pidempään työelämässäkin oleille. Jokainen voi saada merkittävää apua kulloiseenkin tilanteeseensa mentoroinnilta. Mentoreita löytyy monenlaiseen tilanteeseen, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä mentoriohjelmasta vastaavaan Jari Toivoseen!


 


Lisätietoja mentoriohjelmasta:

Jari Toivonen
040 5708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi

 
21.11.2021 13:58 Koripallomuseo

Korislehti Ribari 2/2021 julkaistu

Korisalumnien toteuttama lehti on julkaistu verkossa ja tuhannen kappaleen painoksena. Sisältönä on taas rautaisannos koripalloa monesta eri näkökulmasta.

13.11.2021 20:05 Koripallomuseo

Juhlavassa Gaalassa Hall of Fame täydentyi kuudella lajilegendalla

Hilton Strand kokosi lauantai-iltana koripalloalumnit yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan Hall of Fame 2021-ikäluokkaa.

3.11.2021 16:52 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan? -piennäyttely avautuu perjantaina

Perjantaina 5.11. kello 14.00 avautuu Forssan Citymarketissa piennäyttely, jossa on esillä niin maajoukkueiden kuin forssalaisen koripalloilun historiaa.

29.10.2021 11:26 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaala lähestyy - viikko ilmoittautumisaikaa

Koko korisväkeä yhdistävä rento ja välitön tapahtuma järjestetään Helsingissä Hilton Strandissa lauantaina 13.11. kello 18–23.

14.10.2021 06:37 Koripallomuseo

Koripallomuseo Forssaan?

Forssan kaupunki ja Koripallomuseoyhdistys selvittävät Koripallomuseon syntyedellytyksiä Forssaan yhteistyössä Koripalloliiton ja Urheilumuseon kanssa. Hankkeelle avataan piennäyttely Forssan Citymarketiin.

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

20.8.2021 13:36 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

28.7.2021 09:03 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalan ajankohta muuttuu koronatilanteen takia

Alumnigaala (alkuperäinen ajankohta 4.9.) joudutaan siirtämään vallitsevan ja heikentyneen koronatilanteen takia.

24.6.2021 13:37 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistyksen hallitus nimetty ja jäseneksi liittyminen

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 15.6. ja sen jälkeen hallitus on jo järjestäytynyt.

2.6.2021 13:15 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous tiistaina 15.6. klo 17.30 verkossa

Koripallomuseoyhdistys ry vastaa museotoiminnasta, kunniagalleriasta ja alumnitoiminnasta.

15.5.2021 15:56 Koripallomuseo

Basket & Popcorn – sunnuntaina klo 18 alkaen

Korisalumnien toteuttaman monipuolisen viihdeohjelman linkki.

30.4.2021 09:12 Koripallomuseo

Basket & Popcorn 2021 - korislähetys 16.5.

Ohjelmassa käsitellään koripalloa laidasta laitaan laajan vierasjoukon avulla. Juontajina iki-ihanat Vilma Kesänen ja Ilpo Rantanen.

22.4.2021 10:06 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame käynnistää strategiaprosessin

Strategiatyön tavoite on terävöittää ja selkiyttää kokonaisuutta, johon on perinteisesti kuulunut museo- ja näyttelytyö, alumnitoiminta, sekä kunniagalleria.

15.4.2021 09:27 Koripallomuseo

Mitä mentorointi tarkoittaa?

Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.

30.3.2021 14:11 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 – mentoriohjelman Kick off!

Tapahtumassa pyritään vastaamaan: Mitä mentorointi on? Miten mentorointi avuksi valmennukseen ja seuratyöhön? Mitä hyötyä mentoroinnista on? Kuinka ohjelmaan mukaan?

18.3.2021 07:18 Koripallomuseo

Kuinka pääsen ulkomaille pelaamaan koripalloa?

Perjantaina 19.3. kello 14-15 verkkotilaisuus, jossa kerrotaan korispelaajille ulkomaan kokemuksista, sekä käytännön tasolla, kuinka järjestelyt lähtöön toimivat.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

5.3.2021 06:13 Koripallomuseo

1980- ja 1990-lukujen maajoukkueseikkailut

Yhteisötapahtuma verkossa naisten maajoukkuetta edustaneille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille lauantaina 13.3. kello 20 alkaen. Liity mukaan kuuntelemaan tarinoita ja osallistu itsekin!

1.3.2021 20:45 Koripallomuseo

Korispelaaja – kaipaatko koronatilanteesta johtuen henkistä tukea?

Urheilupsykologi: Nyt ei tarvitse jäädä yksin opiskelumurheiden kanssa vaan konkreettista apua on saatavilla!

17.2.2021 14:15 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 mentoriohjelma käynnistymässä

Mentoriohjelma ja kummitoiminta? Lotta-Maj Lahtinen kertoo pelaajan näkökulmasta, ja Erkki Saaristo alumnina, millaisia mahdollisuuksia avautuu korisalumnien tuella pelaajien avuksi.

Näytä lisää vastaavia