Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

28.11.2022 10:08 Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

Max Besselink pelasi kauden parhaan pelinsä Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Max Besselink pääsi kauden suurimmille minuuteille ja käytti näyttöpaikkansa, kun Göttingen aiheutti ALBA Berliinille sen kauden avaustappion numeroin 96-95 (45-43). Besselink sai ottelussa vastuuta 27,5 minuuttia ja kiitti luottamuksesta 10 pisteen, kahden levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin ja Merlins Crailsheimin vahva viimeaikainen vire sai jatkoa, kun Merlins voitti Towers Hamburgin 92-84 (53-33). Maxhunin riville merkittiin 11 pistettä, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Joonas Iisalo luotsasi Academics Heidelbergin 91-84 (43-41)-voittoon Rostock Seawolvesista.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon Bonn sen sijaan koki kauden avaustappionsa hävitessään Ludwigsburgille 80-84 (49-44).
Ottelutilastot

2. Bundesliigassa Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers Tübingen jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Artland Dragonsin 73-70 (38-29). Kivimäki ruokki joukkuekavereitaan kuudesti ja sai tilastoi myös pisteen ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Voiton makuun pääsi myös Luukas Vaara ja Phoenix Hagen, kun Giants Düsseldorf kaatui 109-100 (52-44). Vaara auttoi joukkuettaan neljällä pisteellä, levypallolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Sasu Salin pussitti neljä kolmen pisteen heittoa Teneriffan jatkaessa Espanjan liigan kärkipaikalla voitettuaan Rio Breoganin 86-61 (44-30). Salin koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Remu Raitasen Albacete hävisi Caceresille 60-64 (31-41). Raitanen saalisti tilastoikseen viisi pistettä, kolme levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian liigassa Mikael Jantunen ja Treviso joutuivat tunnustamaan Olimpia Milanon paremmakseen luvuin 80-93 (36-45). Jantusen tilastoihin saatiin kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yksi syöttö.
Ottelutilastot

Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova hävisi niukasti Ploiestin vieraana 73-77 (37-40). Hopkins tilastoi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Palmi kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds hävisi viikonloppuna kahdesti Nagasaki Vercalle. Ensimmäisessä kohtaamisessa Murphyn 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla jäi ilman palkintoa, kun Firebonds hävisi selvästi 69-82 (35-28). Murphy antoi ottelussa myös yhden koriin johtaneen syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toinen peli oli tasaisempi, mutta Nagasaki otti pisteet 88-80 (45-45). Murphy lähenteli jälleen tupla-tuplaa kahdeksalla pisteellä, yhdeksällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Norjassa Fiifi Aidoon 12 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa eivät riittäneet kantamaan Fyllingeniä voittoon Gimlen ollessa vahvempi 92-71 (39-28).
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden taipui Vienna Timberwolvesille niukasti 78-79 (35-35).
Ottelutilastot

 
3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

9.1.2023 16:16 Pääjuttu

Lauri Markkanen kuudetta kertaa vuoden koripalloilija

Lauri Markkasen, 213 cm ja 25 vuotta, putki Suomen vuoden koripalloilijana jatkuu edelleen. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin edesottamukset Susijengin, Utah Jazzin ja Cleveland Cavaliersin paidoissa vuoden 2022 aikana toivat hänelle kuudennen vuoden koripalloilijan nimityksen Suomen urheilutoimittajien vuosittaisessa äänestyksessä.

9.1.2023 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa nähtiin suomalaiskohtaamisia – Salinin Teneriffa varmisti paikan cup-huipennuksessa

Saksan Bundesliigassa nähtiin viikonloppuna kaksi sellaista koitosta, jossa suomalaisvalmentajat yrittivät pysäyttää suomalaispelaajien joukkueet. Espanjassa Sasu Salinin Teneriffa leimasi lipun Copa del Rey’hin.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

31.12.2022 14:22 Susijengi

Teneriffan kolmoslinko Sasu Salin: ”Tämä on hyvä paikka olla”

Susijengin kapteeni ja helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salin, 31, sai suotuisien otteluohjelmien ansiosta kokea ammattilaisurallaan tuiki harvinaisen Suomen joulun. Nyt joulu on vietetty ja Sasu on palannut Espanjan liigaan siivittämään joukkuettaan, sarjakärkeä hätyyttelevää Lenovo Teneriffaa kohti uusia urotekoja yhtenä sen kärkipelaajista.

31.12.2022 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa komeaan voittoon vuoden päätöksessä

Sasu Salinin edustama Teneriffa lähtee vuoteen 2023 Espanjan liigan sarjakakkosena päätettyään vuotensa voittoon. Japanissa Alex Murphyn tehot eivät riittäneet Hokkaidolle voittoisaan vuoden päätökseen.

28.12.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen hyvässä iskussa tärkeässä voitossa

Mikael Jantunen palasi joulun jälkeen vahvasti kentälle, kun hän auttoi Trevison tärkeään voittoon Italian liigassa.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

24.12.2022 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen tuuletti Bundesliigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Elias Valtonen pääsi paukuttelemaan henkseleitään Edon Maxhunille, kun Susijengin joukkuekaverit kohtasivat Saksan Bundesliigassa.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

18.12.2022 09:50 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Remu Raitasen vahva kausi Espanjan LEB Orossa sai jatkoa, kun hän rikkoi jälleen 20 pisteen rajan. Samaan rajapyykkiin ylsi myös Topias Palmi Romaniassa.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

12.12.2022 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella lupaava debyytti Rostockissa

Elias Valtonen teki ensiesiintymisensä Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesin riveissä ja pelasi heti mallikkaasti. Aatu Kivimäki oli niin ikään iskussa Saksassa, Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa Espanjassa ja Shawn Hopkins esiintyi väkevästi Romaniassa.

8.12.2022 15:14 Susijengi

Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

Näytä lisää vastaavia