Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

1.3.2020 23:31 Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

Carl Lindbomin vahva peli ei riittänyt viemään Radomia voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom säväytti upealla putback-donkilla, joka muistutti paljon hänen vuoden 2017 EM-kisojen kotiyleisön räjäyttänyttä donkkia. Lindbomin hyvästä pelistä huolimatta Radom taipui Bydgoszczin vieraana 66-80 (31-54). Radomin kohtalona oli surkea toinen neljännes, jonka kotijoukkue voitti 30-8. Lindbom kirjautti 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Petteri Koponen toipui edelleen loukkaantumisesta, mutta suomalaisvalmentajat pääsivät voittojen makuun.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlinsin upea kausi sai jatkoa makealla 92-91 (82-82, 45-48)-jatkoaikavoitolla Hampurista. Crailsheim sankari oli DeWayne Russell, joka upotti voittoheiton sisään viisi sekuntia ennen loppua. Crailsheim jatkaa kärkikastissa 14 voitolla ja kuudella tappiolla.

- Millainen ottelu. Hullua. Aloitimme ensimmäisen jakson erittäin hyvin ja meillä oli selkeä suunnitelma sekä teimme hyvin pisteitä. Toisella neljänneksellä meillä oli vaikeuksia puolustuspaineen kanssa ja olin hieman pettynyt. Kuten aina, joukkueemme osoitti luonnetta ja taistelutahtoa ja seisomme yhdessä vaikeilla hetkillä, Tuomas Iisalo hehkutti Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm otti tärkeän 85-69 (36-38)-vierasvoiton Bayreuthista. Ulm taistelee tiukasti edelleen pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners sen sijaan hävisi Ludwigsburgille 54-79 (21-33). Skyliners on sarjassa 14.
Ottelutilastot

Sasu Salinin mainiot otteet saivat jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salin heitti tehokkaasti 14 pistettä, kun Teneriffa kiri Joventut Badalonan ohi 96-90 (33-42)-voittoon. Salin saalisti myös kaksi levypalloa. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Murphyn Gipuzkoa jatkaa jaetulla kärkipaikalla, kun Gipuzkoa voitti Melillan 70-62 (39-22). Murphy oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen ja neljän levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Vahvasti Susijengin paidassa Sveitsiä vastaan pelannut Maxhuni oli jälleen Gran Canarian parhaimmistoa 13 pisteen, yhden levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla, mutta Gran Canaria taipui LEB Platan ottelussa Algecirasille 71-94 (33-47). Gran Canaria on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli tehokkaana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika peittosi Tartto Ülikoolin selvin numeroin 107-57 (57-30). Madsen oli tehokkaana tilastoidessaan vain kymmenessä minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Riika on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän joukkue Aix-Maurienne hävisi kotikentällään Nantesille niukasti 68-73 (32-34). Seppälä kirjautti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Aix-Mauriennen sijoitus on 15.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutuu lähtemään pitkältä takamatkalta Alpe Adria Cupin toiseen välieräotteluun, kun se hävisi vieraskentällä tshekkiläiselle Decinille 71-96 (23-57). Finaalijoukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

- Onnittelut kotijoukkueelle, he pelasivat erinomaista koripalloa ja olivat paljon aggressiivisempia kuin me. Meillä oli kolme viikkoa ilman pelejä ja se näkyi, että oli vaikea tulla maajoukkuetauon ja yhden harjoituksen jälkeen peliin. Piste-ero on vähän liian iso, mutta katsotaan mitä voimme tehdä viikossa, Mirolybov pohti Alpe Adria Cupin sivuilla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Gmunden sen sijaan otti ison voiton kaadettuaan kärkiottelussa Kapfenberg Bullsin 104-77 (55-45). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia