Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

Elina Aarnisalo heitti uransa ennätyspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli heitti ToPo:n kumoon

Vimpeli matkasi lauantain avausottelussa Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Helsingissä nähtiin hyökkäysiloittelu, jonka vei lopulta vierasjoukkue 104-102.

Avauspuolikkaalla ToPo vei avausjakson. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26-19

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja oli Vimpelin vuoro viedä ottelua. Joukkue vei jakson yhdeksällä pisteellä ja pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Toisella puolikkaalla molemmat jaksot pelattiin lopulta tasan. Erityisesti päätösjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja molemmat joukkueet tekivät jaksolla 33 pistettä. Voitto matkasi kuitenkin Vimpeliin 104-102.

- Viime vuonna meillä oli voittoheitto ilmassa ViVeä vastaan täällä, kuten myös tänään. Sinällään hauska yhteensattuma, mutta harmi ettei se tänäänkään mennyt. Vaikea heti näin heti ottelun jälkeen sanoa mitään tarkempaa analyysiä, mutta harmittaa totta kai erittäin paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

Kym Royster oli hurjassa vireessä ja säkitti Vimpelille 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 13 levypallolla. Häntä myös rikottiin 12 kertaa. Kokenut Taru Tuukkanen teki 31 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ToPo:lle.

- Varsin viihdyttävä koripallo-ottelu tarjoiltiin yleisölle, kuten viimekin vuonna tällä. ToPo puolusti erittäin aggresiivisesti alussa, mutta ottelun kuluessa aloimme löytämään enemmän ja enemmän vapaampia ja parempia paikkoja korintekoon. Saimme viimeisellä neljänneksellä pienen eron aikaiseksi, mutta ToPo otti sen vielä kiinni ja oli jopa voittaa ottelun. Erittäin tyytyväinen voittoon, mutta kyllä parennattavaakin totta kai jäi, kun yli sata pistettä päästimme, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelutilasto

Puolustus takasi Catzille kauden toisen voiton

Neljä peliä peräkkäin hävinnyt FoA matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelussa puolustuspelaaminen nousi todella isoon rooliin ja vielä paremmin siinä onnistui Catz, joka nappasi kotivoiton 49-45.

Avausjaksolle kotijoukkue tuli terävämin. Se vei jakson nimiinsä 18-11.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle. Jakso merkittiin vieraille 15-6 ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 26-24.

Kolmannella jaksolla vieraiden hyökkääminen oli vaikeaa. Se jäi jaksolla vuorostaan kuuteen pisteeseen. Päätösjakso aloitettiin kotijohdossa 37-32.

Ottelun loppu oli tasaista ja vähäpisteistä koripalloa. Vieraat onnistuivat jakson aikana kaventamaan eroa pisteellä, mutta voitto jäi Lappeenrantaan 49-45.

Brianna Cummings teki ottelussa Catzille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Lotta Hämäläinen teki yhdeksän pistettä, mutta kunnostautui loistavasti puolustuspäässä ja nappasi kuusi pallon riistoa. Wendion Bibbins teki 22 pistettä ja otti 12 levypalloa Forssalle.

Ottelutilasto

HBA haki hienon vierasvoiton

Sarjassa viisi voittoa ennen tätä iltaa saalistanut Peli-Karhut sai vieraakseen neljän voiton Märskyn. Nuori vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 96-86.

Kotijoukkue oli avauspuolikkaalla horroksessa. HBA oli puolestaan iskussa heti ylösheitosta lähtien. Se vei molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 53-36.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue piristyi. Se tuli jakson aikana iskuetäisyydelle, kun se kavensi vierasjohdon yhdeksään pisteeseen.

HBA osoitti kuitenkin kypsyyttä eikä päästänyt Peli-Karhuja enää uhkaamaan voittoa. Ottelu päättyi 96-86.

Elina Aarnisalo oli hurjassa iskussa hyökkäyspäässä. Hän kirjautti uransa ennätyspisteet. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja viisi levypalloa. Henna Sandvik säesti 16 pisteellä. Naomi Davenport teki kotkalaisille 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Espoosta

EBT emännöi illan kierroksella kovakuntoisia kouvolalaisia. Kouvottaret oli liian vahva espoolaisille ja vei pisteet mukanaan 78-63.

EBT oli hieman parempi avausjaksolla. Se pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toinen jakso oli Kouvottarien näytöstä. Joukkueen puolustus toimi loistavasti ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 53-47.

Kouvolalaisten puolustus teki EBT:n hyökkäämisen entistä vaikeammaksi kolmannella jaksolla ja kotijoukkue jäi kymmeneen pisteeseen. Vierasjohto kasvoi ennen viimeistä taukoa 15 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla pisteitä heitettiin tasatahtiin. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-63.

Rashida Timbilla tilastoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 17 pisteellä. Alyesha Lovett teki kotijoukkueelle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 
5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

27.7.2022 13:56 Naisten Korisliiga

Riikka Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Vimpelin Veto ja seuran oma kasvatti Riikka Kujala, 27, ovat solmineet jatkosopimuksen.

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga

Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

25.7.2022 08:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Anni Kujalan, 29, kanssa. Kujalalle tuleva kausi tulee olemaan jo hänen kymmenes naisten Korisliigassa.

22.7.2022 10:08 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari jatkaa Tampereen Pyrinnössä

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt jatkosopimuksen jo kahdeksanteen liigakauteensa valmistautuvan Iina Keski-Saaren, 24, kanssa.

22.7.2022 09:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarille tukku jatkosopimuksia ja uutena pelaajan Timperi – Frimodig jatkaa valmennuksessa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kouvottaret on tehnyt tukun jatkosopimuksia, kun Saara Sandell, Roosa Frimodig, Yasmine Blomfelt sekä päävalmentaja Joonas Frimodig ovat tehneet jatkosopimukset. Uutena pelaajana Kouvottarissa nähdään Johanna Timperi.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

21.7.2022 08:33 Naisten Korisliiga

Breon Gunnels täydentää Forssan Alun ulkomaalaiskolmikon

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Breon ”Bre” Gunnels, 23, käynnistää ammattilaisuransa Forssassa.

20.7.2022 12:07 Naisten Korisliiga

Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Cierra Walkersin, 24, kanssa. Walker päätti seniorikautensa keväällä Gonzagan yliopistossa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliiga

Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

Näytä lisää vastaavia