Korispelaaja – kaipaatko koronatilanteesta johtuen henkistä tukea?

1.3.2021 20:45 Urheilupsykologi: Nyt ei tarvitse jäädä yksin opiskelumurheiden kanssa vaan konkreettista apua on saatavilla!

Julkisuuteen on levinnyt tietoja siitä, että myös opiskelijoilla on ollut vaikeaa saada riittävästi tukea opiskeluihin ja eteneminen on osalla vaikeutunutkin merkittävästi korona-tilanteesta johtuen. Finnish Basketball Hall of Famen alumnitoiminta voi auttaa tilanteessa.

Opiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista apua resurssien mukaan. Kaikille tarvitseville etsitään mahdollisuus keskustella kokeneen lajitaustaisen ja mieluusti läheltä omaa opiskelualaa olevan henkilön kanssa. Tavoite on avata keskusteluyhteys ja auttaa kriisitilanteesta kärsiviä opiskelijoita.

- Upea joukko lajisydämisiä korisihmisä on tarjoutunut avuksi. On toki vaikea ennakoida millaista apua tarvitaan. Jollekin voi yksittäinen keskustelutilaisuus avata solmuja, toiselle taas oman koulutusalan aikanaan läpikäynyt alumni voi olla edistämässä osaltaan opinnoissa ja auttaa haasteiden voittamisessa. Olemme luonnollisesti myös valmiina ohjaamaan kriittisempää apua tarvitsevia eteenpäin tiedostaen omat rajatut kykymme vaikeissa tilanteissa. Olennaista on vahvistaa korisyhteisön me-henkeä, että yksin ei tarvitse jäädä opintotilannettakaan murehtimaan vaan yritämme kaikin tavoin auttaa. Meillä on myös valmius järjestää verkkotapaamisia isommalle ryhmälle kerrallaan. Nämä järjestetään tietyn teeman ympärille luotavana keskustelutilaisuutena, jos sellaisesta vaikuttaisi olevan paras hyöty., kertoo alumnitoiminnan koordinaattori Jari Toivonen.

 

Urheilupsykologi Dionne Pounds näkee koronatilanteen haastavana niin opiskelijoiden kuin koripallon harrastamisen näkökulmasta, sillä normaali vuorovaikutus on vähentynyt ja jopa keskeytynyt kokonaan.

- Tilanne, jossa kaikki ovat etänä on haastava ja itsekin huomaa oireilevansa, vaikka viihdynkin kotona yksin. Toivon, että nuoret pystyy ja jaksaa oloista huolimatta tsemppaamaan. Tärkeää on pystyä olemaan avoin ja kommunikoida omista tunteista ja tuntemuksista. On hyvin helppoa passivoitua ja jäädä eristäytyneeksi ulkomaailmasta. Jo ihan koripallon harrastamisen estyminen voi luoda ahdistusta ja eristyneisyyttä. Tähänkin voi joidenkin olla tärkeä löytää keskusteluapua. Niin opiskelu kuin urheiluharrastus vaatii motivaatiota, joka kärsii ehdottomasti pitempijaksoisesta etä- tai korvaavasta toiminnasta.

- Tärkeintä on nuoren saada puhua jollekin joka häntä kuuntelee aidosti. Turvallinen ympäristö kertoa tuntemuksiaan on keskeinen lähtökohta luottamuksen ja kuulluksi tunteen synnylle., muistuttaa Pounds.

Koripallon alumnitoimintaan kuuluu olennaisena osana laajan opiskelu- ja työelämäkokemuksen omaavien alumnien osaamisen jakaminen eteenpäin. Nyt toiminnasta kohdennetaan paukkuja akuutisti tukemaan koristaustaisten opiskelijoiden tilannetta.

 

Työnohjaajanakin työskentelevä entinen maajoukkuevalmentaja Maikku Miettinen on mukana alumnina kehittämässä mentoritoimintaa.

- Tässä tilanteessa on tärkeä luoda opiskelijalle paikka, missä on mahdollista tulla kuulluksi ja päästä puhumaan omista ajatuksista ja fiiliksistä kokeneen henkilön kanssa. Opiskeluun liittyvien lukkojen avaaminen voi olla mahdollista, kun opiskelija saa keskustelujen kautta uutta näkökulmaa omaan tilanteeseensa. Mentorointi voi olla yksi merkittävä tekijä opiskelijan jaksamisen tukena tänä haastavana aikana., toteaa Miettinen.

 

Koripallon alumnien pyörittämä Mentoriohjelma (Kentältä johtajuuteen 2021) tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Varsinaisen ohjelman startin aloitusta tältä vuodelta siirrettiin maaliskuun lopulle, jotta voimme keskittyä ensisijaisesti nyt opiskelujen kanssa ongelmissa olevien auttamiseen, joka toisaalta osuu mentoriohjelmankin agendaan.

 

Koripalloileva opiskelija, jos kaipaat apua tai tukea opiskeluihin – ota yhteys suoraan alumnikoordinaattoriin tai täytä tiedot!

 

Koripalloilija, ota yhteys! Voit jättää tietosi TÄNNE.

 

Lisäksi suunnitellaan järjestettäväksi keskustelutilaisuus koripalloilijoille; miltä tuntuu, kun ei pääse pelaamaan tai harrastamaan. Tarkoituksena on avata mahdollisuus purkaa tuntoja ja turhautumista, jotta upean lajimme harrastajat kokevat tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi.

 

Yhteydenotot,

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori, Finnish Basketball Hall of Fame
0405708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi

 
17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

20.8.2021 13:36 Koripallomuseo

Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

6.8.2021 13:37 Koripallomuseo

Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

28.7.2021 09:03 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalan ajankohta muuttuu koronatilanteen takia

Alumnigaala (alkuperäinen ajankohta 4.9.) joudutaan siirtämään vallitsevan ja heikentyneen koronatilanteen takia.

24.6.2021 13:37 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistyksen hallitus nimetty ja jäseneksi liittyminen

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 15.6. ja sen jälkeen hallitus on jo järjestäytynyt.

4.6.2021 14:43 Pirkka Street Basket

Koripalloliiton ja Pirkan yhteistyönä järjestetty virtuaalinen koulupäivä tavoitti tuhansia koululaisia

Vuoden Hauskin Virtuaalinen Koulupäivä tavoitti tällä viikolla tuhansia alakoululaisia ympäri Suomea kisailemaan ja oppimaan uutta koripallosta ja urheilijoiden välipaloista.

2.6.2021 13:15 Koripallomuseo

Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous tiistaina 15.6. klo 17.30 verkossa

Koripallomuseoyhdistys ry vastaa museotoiminnasta, kunniagalleriasta ja alumnitoiminnasta.

1.6.2021 14:00 Koronavirus

OKM:n tukea haettavissa liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana.

15.5.2021 15:56 Koripallomuseo

Basket & Popcorn – sunnuntaina klo 18 alkaen

Korisalumnien toteuttaman monipuolisen viihdeohjelman linkki.

30.4.2021 09:12 Koripallomuseo

Basket & Popcorn 2021 - korislähetys 16.5.

Ohjelmassa käsitellään koripalloa laidasta laitaan laajan vierasjoukon avulla. Juontajina iki-ihanat Vilma Kesänen ja Ilpo Rantanen.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

22.4.2021 10:06 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame käynnistää strategiaprosessin

Strategiatyön tavoite on terävöittää ja selkiyttää kokonaisuutta, johon on perinteisesti kuulunut museo- ja näyttelytyö, alumnitoiminta, sekä kunniagalleria.

15.4.2021 09:27 Koripallomuseo

Mitä mentorointi tarkoittaa?

Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.

30.3.2021 14:11 Koripallomuseo

Kentältä johtajuuteen 2021 – mentoriohjelman Kick off!

Tapahtumassa pyritään vastaamaan: Mitä mentorointi on? Miten mentorointi avuksi valmennukseen ja seuratyöhön? Mitä hyötyä mentoroinnista on? Kuinka ohjelmaan mukaan?

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

24.3.2021 12:03 Seura tiedottaa

PuHu Juniorit - Virikkeitä omatoimiseen harjoitteluun

Yhdessä eteenpäin! PuHu Juniorit haluaa olla omalta osaltaan auttamassa suomalaista koripalloyhteisöä tarjoamalla pelaajille virikkeitä niin fysiikka- kuin lajiharjoitteluun näinä poikkeuksellisina aikoina.

18.3.2021 07:18 Koripallomuseo

Kuinka pääsen ulkomaille pelaamaan koripalloa?

Perjantaina 19.3. kello 14-15 verkkotilaisuus, jossa kerrotaan korispelaajille ulkomaan kokemuksista, sekä käytännön tasolla, kuinka järjestelyt lähtöön toimivat.

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

Näytä lisää vastaavia