Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Viisi edellistä mestaruutta voittaneet Bisons ja Pyrintö kultamitalijahdissa – Katajalla uusi, nuori ilme

1.10.2014 Viisi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet Bisons Loimaa ja Tampereen Pyrintö aloittavat tänään kultamitalijahtinsa, kun kumpikin joukkue aloittaa kauden 2014/2015 kotikentällään. Kevään hopeamitalisti joensuulainen Kataja Basket taas nuorentui huomattavasti kesän aikana ja tavoitteet ovat muuttuneet maltillisemmin kehittymiseen.

Tuukka Kotin mukaan Bisonsissa on "hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville".

Yksi näistä "hyvistä jätkistä" on maajoukkuetakamies Roope Ahonen, joka tekee debyyttinsä Bisons-paidassa.

Teemu Rannikko kuuluu Katajan konkariosastoon...

.... mutta nuoruutta joukkueeseen tuo Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen Marcel Moore.

Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto pyörittää Pyrinnön peliä.

Joulukuussa 41-vuotta täyttävä Damon Williams on pelannut jo yhdeksän kautta Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.


Pronssille yltänyt ja Eurocupissa säväytttänyt Bisonsin katse kääntyi kesällä itään ja joukkue päätti liittyä Venäjän ja Itä-Euroopan koripalloseurojen täyttämään kovatasoiseen VTB-liigaan.

Päävalmentaja Greg Gibson onkin mielenkiintoisen haasteen edessä, kun Bisons joutuu pelaamaan lähes NBA-mittaisen runkosarjan, kun Korisliiga ja VTB-liiga lasketaan yhteen, eli 70 ottelua.

- Ei tämänlaisen otteluruuhkan ratkaisemiseksi ole mitään salaisuutta. Valmennuksen pitää olla tarkkana pelaajiemme minuuttien kanssa ja pitää huolta, että kaikki saavat tarpeeksi lepoa, Gibson kertoo.

- Tavoitteemme on parantaa pelaamistamme ja esiintyä tasaisemmin kuin viime kaudella. Me haluamme olla parhaimmillamme kauden loppupuolella, kun peleillä on oikeasti väliä.

Pelaajamateriaali loimaalaisilla on todella kova, kun jo ennestään tähtipitoinen ryhmä Tuukka Kotti (205 cm/33 vuotta), Antto Nikkarinen (185/23), Matti Nuutinen (200/24) ja Ville Mäkäläinen (194/29) sai täytettä huipputaitavalla Roope Ahosella (187/24), lupaavalla Erkka Lahdella (205/19) ja Loimaan omalla pojalla Eero Aaltosella (194/23).

Ottelumäärä kuulostaa hurjalta. Sitä ei tiedä, että miten siitä selviää, koska en ole ikinä pelannut vastaavaa kautta, mutta se selviää kauden aikana. Meillä on joukkueessa hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville, Kotti kommentoi kautta pilke silmäkulmassa.

Bisons lähtee kauteen neljällä amerikkalaisvahvistuksella, jotka ovat Will Harris (198/28), Travis Nelson (208/27), Aaron Johnson (173/24) ja Ian Hummer (201/24).

 

Lisätietoja: Bisons LoimaaKatajan kokoonpano nuorentui kesän aikana


Katajan monivuotinen valmentaja Jukka Toijala korvattiin kesällä Hongan viime kauden päävalmentaja Pekka Salmisella ja samassa rytäkässä suurin osa pelaajista vaihtui.

Antti Kanervon, Juho Lehtorannan, Vesa Mäkäläisen siirtyessä uusiin haasteisiin ja Sami Lehtorannan lopettaessa pääsarjauransa Kataja päätti aloittaa nuorennusleikkauksen, jonka myötä joukkueeseen liittyivät potentiaaliset nuorisomaajoukkuepelaajat Marius van Andringa (189/20) ja Marcel Moore (200/20) sekä Tommi Huolila (198/21).

Jäljelle kokeneemmasta kaartista jäivät vain ”kehäraakit” Petri Virtanen (183/34) ja Teemu Rannikko (189/34). Seuraavaksi vanhin suomalaispelaaja onkin 24-vuotias ja 194-senttinen Jesse Niemi.

- Nuori on joukkue. Peten (Virtanen) kanssa ollaan aika paljon vanhempia kuin muut. Melkein kymmenen vuoden ikäero. Ehkä se myös tulee näkymään kentällä. Nuorilla pojilla on intoa mennä kentällä lujaa, Rannikko kommentoi.

- Katajan pelissä liikkuvuus tulee olemaan hyökkäyspäässä se juttu. Yritämme saada pallon liikkeelle ja meillä on aika hyviä atleetteja joukkueessa. Rannikko ei tietenkään ole yksi heistä, mutta hän onkin joukkueen moottori, päävalmentaja Salminen kertoo.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaava Katajan amerikkalaistrion muodostavat Robert Arnold (198/25), Ken Horton (198/25) ja tuoreimpana tulokkaana Tom Knight (208/23).

 

Lisätietoja: Kataja BasketMestari-Pyrinnön miehistö pääpiirteittäin sama


Hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Pyrinnön kokoonpanossa tapahtui hieman muutoksia, kun vahvistuskaksikko B.J. Raymond ja Kelvin Lewis siirtyivät muualle ja sentteri Antti Nikkilä ei jatkanut joukkueessa.

Nikkilän paikan täyttäjäksi hankittiin nuori Mikael Sandberg (210/23) ja vahvistuksia korvaamaan atleettinen Asenso Ampim (203/25). Vielä kauden alkaessa Pyrintö etsii kolmatta ulkomaalaisvahvistustaan Korisliigan ikänestorin Damon Williamsin (201/40) jatkaessa uraansa ainakin vielä yhden kauden.

- Damon on tietyllä tapaa meidän sydän ja sielu. Vuosien varrella hänen johtajan roolinsa on ehkä noussut isommaksi kuin pelaaja rooli. Hän on upea esimerkki, että miten harjoitella ja pitää itsestään huolta, jos vielä 41-vuotiaan hän on yksi sarjan kovakuntoisimpia pelaajia, päävalmentaja Pieti Poikola kertoo.

- Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ei hän missaa tälläkään kaudella yhtään peliä.

Kevään mestaruuden yksi pääarkkitehdeistä ja Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto (185/30) pyörittää Pyrinnön peliä tuttuun tapaan. Taustatukea antavat takamieskentällä Alex Vaenerberg (183/22), Ville Pekkola (190/25) sekä huippulupaus Topias Palmi (194/20). Korinalustoja vartio Petri Heinonen (207/26).

- Meillä on hieno joukkuehenki. Pelaamisemme lähtee joukkuepuolustuksen kautta. Jos olemme sarjan paras puolustusjoukkue, niin tulemme voittamaan myös mestaruuden, kolmosspesialisti Osku Heinonen (194/22) kertoo.

Mestaruuden uusimisen tavoitteekseen ilmoittanut Pyrintö pelaa ensi kaudella, viime kauden tapaan, myös Baltian liigaa. Siellä tamperelaisilla on tavoitteena mitali.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
 
25.9.2023 09:45 Korisliiga

Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

14.7.2023 12:00 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2023-2024 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 25.5.2024. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

4.7.2023 09:00 Korisliiga

Tomas Murphy aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa ja liittyy BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen tänä kesänä Susijengi Risings Starsissa pelanneen Tomas Murphyn, 25, kanssa. 204-senttisen Murphyn sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

Näytä lisää vastaavia