Korisliiga-ennakko: Häntäpäästä ponnistava Korihait hakee uutta energiaa

6.10.2020 14:00 Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula oli viime kaudella kehnoista lopputuloksista huolimatta tyytyväinen pelaajiensa joukkuehenkeen. Joukkue lähtee uuteen Korisliiga-kauteen uudella energialla ja puhtaalta pöydältä.

Ernest ”Trey” Zeigler III:n jatkosopimus oli merkittävä Korihaille. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula toteaa viime kauden lopputuloksista hyvin ytimekkäästi:

– Eihän sen huonommin enää voi mennä.

Uudenkaupungin perinteikäs seura jäi kauden keskeytyessä koko Korisliigan viimeiselle sijalle, ja 37 ottelussa voittoja kertyi ainoastaan seitsemän. Tilanne oli kaikin puolin sekava, mutta sekavaan tilanteeseen löytyi myös selkeitä konkreettisia syitä.

– Oli valmentajanvaihdos kesken kaiken, ja amerikkalaisvahvistuksia tuli ja meni jatkuvalla syötöllä, Nikula mainitsee.

 

 

Nyt Korihait lähtee uuteen Korisliiga-kauteen uudella energialla ja puhtaalta pöydältä. Jos joukkue haluaa säilyttää paikkansa korkeimmalla sarjatasolla vielä ensi vuonnakin, voittoja on alettava tulla. Nikulan visio on, että joitakin perusajatuksia pelikirjasta säilytetään, mutta aika paljon myös puretaan täysin.

– Muiden muassa Trey Zeigler, joka on pelikirjassamme erittäin iso pala, jatkaa yhä kokoonpanossa, joten ei ihan kaikkea kannata tyhjentää.

Yhdysvaltalainen Ernest ”Trey” Zeigler III pelasi viime kauden Uudessakaupungissa vakuuttavasti. 29 ottelun aikana takamies–laituri tilastoi keskiarvoikseen 18 pistettä, 7,8 levypalloa ja kolme koriin johtavaa syöttöä, joten uusittu pelaajasopimus on joukkueelle merkittävä tekijä.

– Mutta joukkueessa on myös nuoria uusia kavereita, ja itseäni kiehtoo se, että jos heistä saa koulittua vahvoja pelaajia. Se olisi todella hyvä asia.

Nikula ei mielellään erottele nuorisotasolta ketään nimillä. Hän kuitenkin mainitsee jo hieman pidemmälle ehtineistä pelaajista esimerkkinä Samuli Ojan, joka on jo 27 vuoden kypsässä peli-iässä mutta Korihaiden rivissä uusi tuttavuus.

– Hän ei ole mikään juniori, mutta Oja on sellainen kaveri, joka on ehdottomasti liigakelpoinen pelaaja. Jos ei nyt ihan heti mikään tähti, niin kyllä tämän kauden aikana varmasti jotakin häneltä nähdään.

Kokoonpanoon kaivattaisiin toki isomman profiilin pelaajia enemmänkin, mutta taloudellisten realiteettien kanssa on turha taistella. Nikula on tyytyväinen, että sillä rahalla, mitä käytettävissä on ollut, on pystytty kasaamaan joukkue, jossa ainakin teorian tasolla pelipaikkojen ja roolien välinen tasapaino tuntuu olevan kunnossa. Lopullinen totuus toki valkenee vasta, kun aletaan pelata.

Uutta energiaa uudella kokoonpanolla hakiessa on kaikesta huolimatta hyvä muistaa yksi tärkeä asia. Pelkkää synkkyyttä ei viime kausikaan Korihaille ollut. Nikula pystyy mainitsemaan yhden tärkeän asian, jonka hän haluaa ehdottomasti tuoda uudelle kaudelle mukaan:

– Häviäminen on kovaa leikkiä, mutta poikien asenne tekemiseen oli todella ihailtava. Kukaan ei lähtenyt syyttelemään toisiaan, vaan kaikki etsivät parannettavaa peiliin katsomalla. Samanlaista yritteliäisyyttä ja taisteluilmettä vaadin jatkossakin.

 

Korihait 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

Näytä lisää vastaavia