Korisliiga-ennakko: Antto Nikkarinen tahtoo johtaa Kobrien peliä äänekkäämmin

7.10.2020 15:00 Uuden sopimuksen Lapualle tehnyt Korisliiga-konkari Antto Nikkarinen haluaa saada huikeat henkilökohtaiset tilastorivinsä kääntymään vihdoin myös joukkueen voitoiksi.

Nikkarinen valittiin keväällä 2017 Korisliigan Vuoden pelaajaksi, kun hän siivitti Helsinki Seagullsin SM-pronssille. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lapuan Kobrien viime kausi keskeytyi Korisliigan toiseksi viimeisellä sijalla. Uuden sopimuksen tehnyt pelinjohtaja Antto Nikkarinen ei voi sanoa olevansa tyytyväinen tilanteeseen, jossa pelit paketoitiin. Joukkue olisi pystynyt parempaan.

– Mielestäni alisuoritimme koko kauden ajan. Meillä oli edellytykset pelata paljon parempaa koripalloa ja päästä sarjassa paljon paremmalle sijoitukselle, Nikkarinen sanoo.

Kobrilla tie on nyt ainoastaan ylöspäin, ja pelaajien on löydettävä tilanteesta motivaatiota. 11 voitosta ja 25 tappiosta ei helpolla ammenneta intoa, mutta tilannetta piristää se, että Nikkarinen on erittäin tyytyväinen häntä ympäröivään organisaatioon.

– Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, mutta kaikin puolin muutoin lähden kauteen hyvillä mielin. Hommat Lapualla ovat nyt lähteneet käyntiin kaikilta osin loistavasti.

Nikkarinen on joutunut pohtimaan kesän aikana tosissaan, mikä teki viime kaudesta niin vaikean. Hän on kuitenkin löytänyt tiettyjä asioita, joita voi lähteä kehittämään välittömästi.

– Olimme todella kurittomia. Emme missään vaiheessa pelanneet kovin hyvin yhteen.

Henkilökohtaisia tilastoja katsoessa Nikkariselta ei voi vaatia viime kauteen nähden enää merkittävästi parantamista. Hän tilastoi koko viime kauden keskiarvoiksi 11,2 pistettä, 4,0 levypalloa ja 7,7 syöttöä. Tämän lisäksi hän rekisteröi marraskuun ottelussa KTP:tä vastaan ensimmäisenä suomalaissyntyisenä pelaajana Korisliigassa triplatuplan – 13 pisteellä, 11 levypallolla ja kymmenellä syötöllä – mutta silloinkaan suoritus ei kääntynyt voitoksi. 

Tärkeimpiä mietinnän aiheita on ollut, miten vaikuttavat numerorivit käännetään joukkueen menestykseksi. 29-vuotias takamies ymmärtää kokemuksensa vuoksi vastuukseen kehittää erityisesti omia johtajanominaisuuksiaan.

– Olen kesän aikana treenannut vähemmän kuin normaalisti, mutta eiköhän se vanha pelikunto sieltä löydy. Jos jotain voin viime kaudesta parantaa, niin yritän nimenomaan kehittää johtamisen puolta. Voin olla enemmän äänessä ja pitää ohjia enemmän hyppysissä.

 

Uuteen joukkueeseen Nikkarinen on ehdottomasti tyytyväinen. Harjoittelu on ollut koronarajoitusten takia toistaiseksi erittäin vaikeaa ja yksi amerikkalaisvahvistuksista saapui mukaan vasta aivan syyskuun lopussa, mutta pelaajien välinen kemia vaikuttaa lupaavalta.

– On todella tärkeää, että uudet ja vanhat jäsenet ovat tulleet välittömästi hyvin toimeen keskenään, vaikka jouduimme todella pitkään harjoittelemaan kolmella tai neljällä miehellä ennen kuin kaikki pääsivät paikkakunnalle. Onhan tämä vähän hakemista vielä meille kaikille.

Joukkueessa on Nikkarisen mukaan toimiva sekoitus kokeneita ja nuorempia pelaajia. Kokoonpanosta löytyy huomattavasti heittovoimaa, ja pelipaikat ovat tasapainossa ainakin niin pitkälle kuin tässä vaiheessa vielä voi arvioida. Nuoremmista jäsenistä häneen on tehnyt erityisen vaikutuksen vesi kielellä odotettu nimi suoraan Yhdysvaltain yliopistosarjasta.

– Kyllä Remu Raitanen tulee olemaan kova tekijä aivan välittömästi, Nikkarinen toteaa.

Kobrat 20-21 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

25.4.2023 20:51 Korisliiga

Korisliigan finaalipari on selvillä – Kauhajoki väsytti Vilppaan pitkän väännön jälkeen

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Pronssista pelaavat Salon Vilpas ja Kataja Basket.

23.4.2023 18:59 Korisliiga

Seagulls mursi kirouksen – puhtaalla pelillä finaaleihin

Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin väliset välierät päättyivät tänään otteluvoitoin 4–0.

22.4.2023 22:26 Korisliiga

Kauhajoki venytti sarjajohdon 3–1:een – enää voiton päässä Korisliiga-finaalista

Salon Vilpas taipui kotonaan Kauhajoelle ja joutui välierissä 1–3-takaa-ajoasemaan.

21.4.2023 20:40 Korisliiga

Nikkarinen ja Järvi laittoivat tuulemaan – Seagulls voiton päässä finaalista

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin ja johtaa välieräsarjaa 3–0.

20.4.2023 21:09 Korisliiga

Vilpas ei aio taipua – Kauhajoen kotitappio kavensi välierät 2–1:een

Salon Vilpas otti tiukan vierasvoiton Kauhajoesta ja sai kavennettua vastustajan sarjajohtoa.

Näytä lisää vastaavia