Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

2.7.2022 11:43 Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

Ribari-lehti on korisalumnien vapaaehtoistyönä toteuttama lehti, johon niin työryhmä kuin kirjoittajat antavat panoksensa syventämään suomalaista koripallokulttuuria jakamalla tietoa ja muistoja menneestä nykyisyyteen. Tavoite on dokumentoida ja levittää olemassa olevaa koripallokulttuuria ja innostaa alumneja jakamaan kokemuksiaan, sekä kannustaa heitä aktiiviseen toimintaan lajin parissa. RIBARI-nimi liittyy levypalloon ja juontuu ajatuksesta "antaa lajille takaisin".

Uusimmassa lehdessä on esillä historia-näkökulmasta katsaus mm. ulkomaalaisiin naispelaajiin Suomessa, edesmenneen alumnien alumnin Juhani Salmenkylän uskomattomaan uraan ja Heli Toikan muistoihin USA:n vuosilta. Nykyhetkeä ja paikallistasoa edustaa etenkin juttu Heinolaan toteutetusta omasta hallista ja seniorikoripallosta.

Robert Petersenin poika, Timi Petersen, kirjoittaa lehdessä koripallon alumnitoiminnasta, josta seuraava katkelma: "Korisalumnius on vielä "uusi" ajatus täällä Suomessa. Mutta todellisuudessa se on vain hieno termi asialle, joka on kytenyt monien meistä mielissä oman aktiiviuran loppumisesta lähtien. Eri muodoissa, eri tavoin, eri merkityksissä. Se on vanhojen pelikavereiden ystävyyden vaalimista, jaettujen muistojen parissa iloitsemista, entisten vastustajien keskinäisiä linkkejä, oppien ja kokemusten jakamista, yhteiskunnallista vaikuttamista ja vastuun kantamista seuraavasta korissukupolvesta."

Uusimman Ribarin voit lukea TÄÄLTÄ.
 

Lehti toteutetaan aina verkossa, mutta tukijoiden myötä se myös painetaan. Painokustannukset ovat vain noin 1500 € / lehti, jolla saamme 2000 kpl lehteä jakoon verkkolehden lisäksi. Työryhmä etsii jatkuvasti sitoutuneita tukijoita lehdelle, jotta aika ei kulu yksittäisten satasien metsästämiseen. 
5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia