Koivisto järjesti kolmosjuhlat – Vilpas täpärästi Kouvoja vahvempi

6.1.2024 20:59 Mikko Koivisto sylki kaukoheittoja, kun Salon Vilpas vei kotivoiton tuplajatkoaikaväännöstä.

Mikko Koivisto pussitti kuudesti kaaren takaa Vilppaan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas pelasti nahkansa täpärästi kaataessaan Kouvot kahden jatkoerän jälkeen 112–110. Ottelu näytti isännille lukitulta jo viimeisellä neljänneksellä, mutta Kouvot pääsi loppusuoralla tasoihin ja Vilpas menetti viidellä virheellä penkille kotimaiset veteraaninsa Mikko Koiviston ja Juho Nenosen. Vilppaan muut pelaajat kuitenkin nousivat tilanteen tasalle ja varmistivat lopulta voiton kahden jatkoerän jälkeen.

Koivisto olikin ottelun tärkeimpiä pelaajia niin kauan kuin hänellä kentällä aikaa oli, sillä takamies paukutti peräti kuusi koria 12:lla kolmen pisteen yrityksellä. Yhteensä Koivisto keräsi pisteitä 23.

– Meidän ei olisi ikinä pitänyt joutua ensimmäiselle jatkoajalle, eikä myöskään toiselle, mutta me vain vähän hölmöilimme. Annoimme ihmeellisille asioille mahdollisuuden tapahtua. Kaveri pisti toki kovia heittoja sisään, ja loistava kotiyleisömme sai ainakin huikean pelin, Koivisto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Jatkoerien aikana Vilppaan parhaaksi pistemieheksi nousi Jamison Overton, jolle kirjattiin 28 pistettä ja kuusi levypalloa.

Kouvojen vahvimpia onnistujia olivat Kyle Lofton 27 pisteellä ja seitsemällä levypallolla, Ricardo Lindo 20 pisteellä, 14 levypallolla ja viidellä syötöllä sekä Aapeli Alanen 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

– Oli kotikatsomoista katsottuna varmasti todella viihdyttävä peli. Tässä viikon sisällä olemme venyttäneet pelin kahdesti jatkoajalle. Meillä oli tänään hieno nousu, mutta ei valitettavasti kääntynyt meille. Ehkä viimeiset energiamme vain menivät siihen, kun jouduimme varsinaisella peliajalla kaivamaan itsemme ylös kuopasta, Alanen puolestaan kommentoi.

Voiton jälkeen Vilpas on sarjataulukossa sijalla kuusi ja Kouvot sijalla kahdeksan.

Ottelutilastot

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia